Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Biz istemeyiz ve biz yaptırmayız” tavrı Kars’ı cezalandırmaktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biz istemeyiz ve biz yaptırmayız” tavrı Kars’ı cezalandırmaktır

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda belediye hizmetlerine dair gündem oluşturan bazı konulara açıklık getirdi.
Başkan Bilgen, toplantıda öncelikli olarak önceki gün Kars Belediyesi’nin SERKA’ya sunmuş olduğu, Hayvansal Atıkların Şehrimizden Temizlenerek Gübreye Dönüştürülmesi Projesi ve Merkez Atatürk Caddesinin Sokak Sağlıklaştırılması Projelerinin, Çevre Hizmetleri Birliği’nin de görevli ilçelerin AK Parti ve MHP’li üyeler tarafından reddedilmesine dair değerlendirmede bulundu.

Başkan Bilgen gazetecilere yaptığı açıklamada ilaveten Kasaplar Hali, dolmuş problem, inşaat sahiplerine haksız yere çeşitli cezalar kesildiği iddiaları ve belediye içeriğinde hali hazırda devam eden bazı problemleri ve çözüm tavsiyelerini dile getirdi.

Bilgen açıklamasında, CHP’li ve HDP’linin 5 evet oyuna karşın, mecliste gurubu bulunan diğer partilerin üyelerinin 14 oyla reddettiği projelerle, Kars’a ve Karslıya hizmete engel olduğunu ifade etti.

Başta belediyeler olmak suretiyle Çevre Hizmetleri Birliğinin, diğerca kurulmuş ve oluşmuş platformların ve diğer yapılarlarla beraber anayasal kurumların birinci görevinin, şehre hizmet etmek olduğunu hatırlatan Başkan Bilgen, ‘Biz bunun için varız’ dedi.

Çevre Hizmetleri Birliğinin verdiği bu kararla varlık sebebin dışına çıktığını da ileri süren Bilgen; “Oturduğunuz koltuklar, temsil ettiğimiz makamlar halka ve şehre hizmet için anlamlı ve dşayetlidir. Halkımız bu koltukların, bu makamların gerçek sahibidir. Amacımız ayrım yapmadan, haksızlık etmeden, kim hangi partiden, kim hangi etnik kökenden, kim hangi inançtan ayrımını katiyen kendi gündemimize almadan hizmet etmektir.

ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ, FORMALİTE İÇİN KURULMADI?

Yani Çevre Hizmetleri Birliği, kentimizde ilçe belediyelerinin ve il merkezinin beraber temsil edildiği ve asıl çalışma ortamı kentdeki çevre problemlerinı çözüme ulaştırmak, temizlik ile ilgili yine çevrenin farklı alanları hakkında hizmet üretmektir. Bu anlamda Kars Belediyesi’nin çok yoğun borcu olduğu halde, SERKA gibi kentde belediyelerin, kamu kurumlarının, özel sektörün yatırımlarını destekleme konusu ile ilgiliki en önemli kurumdur. Bu hususta gerekli görüşmeleri yaptık ve Çevre Hizmet Birliği üzerinden hem kentdeki hayvansal atıkların toplanması ve organik gübre üretimi hakkında bir projemiz ön onay aldı. Hem de yeni dönemdeki müracaatlarımız arasında Atatürk Caddesi’nin iyileştirilmesi, yani kaldırım, yol, aydınlatma, oturma gruplarının yapılması gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması hakkında projeler hazırladık ve SERKA’ya sunduk. Yani biz çevre hizmet birliğinde çok net şekilde tüm ilçelerimizin çevre hizmet birimini kullanmasına Çevre Hizmetleri Birliği üzerinden projeler yapmamız gerektiğinin, Çevre Hizmet Birliği’nin yalnızca formalite bir kuruluş olmaması gerektiğini, yalnızca birkaç arkadaşımızın istihdam edildiği, rutin toplanan ancak faaliyet yapmayan, proje üretmeyen bir kuruluş olarak kalmasını doğru bulmuyoruz.

YÖNETMELİĞİNDE TARİF EDİLMİŞ GÖREVLERİ VAR

Çünkü yönetmeliğinde tarif edilmiş görevleri var. Bu görevleri yapmak için de kaynak üretmek, kaynak bulmak idarecinin ve siyaset kimin görevidir. Biz de bu amaçla çaba sarf ettik ve arkadaşlarınız yoğun bir emek ortaya koydular ve projeler hazırladılar. Ama bu projelerin imzalanması aşamasında ne yazık ki Çevre Hizmet Birliği üyelerinin büyük çoğunluğu ve yani Susuz ve Kars dışındaki üyeler dışındaki ilçelerden gelen belediye başkanları ve meclis üyeleri hayır oyu verdiler. Dolayısıyla da benim Belediye Başkanı olarak imza yetkim olmadığı için bu projeleri yapma imkânımız yok.

VARLIĞIMIZDAN KAYNAKLI OLARAK ŞEHRİN CEZALANDIRILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

Biz katiyen kişilerden veya partilerden kaynaklı çekinceler, rahatsızlıklar, kavgalar ve eleştiriler bundan dolayı kentin cezalandırılmasını doğru bulmuyoruz. Bu nedenle de ya bu hizmetin yapılabilmesi için bu hizmetin yürüyebilmesi için şayet bizim çekilmemiz gerekiyorsa, başka biri bu işi daha iyi yapacaksa buyursunlar. Ben seçilirken de yalnızca tahammülün gereği olduğu için seçildim. Sonuçta her kentde İl Belediye Başkanı, Çevre Hizmetleri Birliği’nin geleneksel olarak başkanı olur. Ben de arkadaşlarla o zaman çağrı yapmıştım bu işi yapmak isteyen varsa daha iyi yapacağına inanan varsa daha yoğun farklı sunacağını düşünen arkadaş varsa, herhangi birisi olur. Biz yine destek oluruz dedik. Bırakın başkanlığa talip olmayı tam tersine encümeni oluşturmakta bile zorlandık. Kimse yani dahil olmak konusu ile ilgili adeta tüm çok arkadaşımız direnç gösterdi. Yönetimini zor oluşturduk. Şimdi yani geri çaba ortaya koyuyorsa yanlışsa yanlışı eksikse eksiği söylenmeli, eksiği giderilmelidir. Ama katiyen bizim partimiz veya şahsım bundan dolayı kentin bir hizmetten mahrum kalmasına, mahrum bırakılmasına kimse nedeniyet vermemelidir. Eğer bizim bırakmamızla Çevre Hizmetleri Birliği daha aktif çalışacaksa şehre hizmetin önü açılacaksa biz bırakırız. Yani bu hususta hiç bir koltuğa yapışmış bir tavrımız bir yaklaşımımız katiyen olamaz. Yeter ki bu kent hizmet görsün, kimden nasıl hizmet görürsen öyle görsün. Yeter ki bu hizmetlerin önü kesilmesinin. Kars’ta Merkezi bütçeden aldığı paylar, kaynaklar ve kalemler itibarıyla yani daha çok yararlansın da daha çok hizmet görsün. Bunun dışında bir kaygımız, hesabımızı ve beklentimiz katiyen olmaz. Eğer diğer üyeler ‘biz bu işi daha iyi yaparız’ diyorlarsa veya diğer bir eleştirileri varsa, diğer bir tavsiyeleri, diğer projeleri varsa onu sunsunlar. Yoksa ‘biz istemeyiz, biz yaptırmayız’ tavrı yalnızca kenti cezalandırmaktır. Biz buna katiyen fırsat vermeyiz. Onun için gerekli adım neyse bunu yerine getiririz” olarak dağerlendirmelerde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Susuz’da 40 ton ot yandıÖnceki Haber

Susuz’da 40 ton ot yandı

“Dolmuş sorununa kalıcı çözüm getireceğiz”Sonraki Haber

“Dolmuş sorununa kalıcı çözüm getireceği...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar