Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Benzin ve Motorin Bu Gece Zam Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Benzin ve Motorin Bu Gece Zam Geldi
Motorin Bu Gece Zam Geldi Akaryakıt kalemlerinden motorine zam geldi son anda bir de benzin eklendi

Akaryakıt kalemlerinden motorine zam geldi son anda bir de benzin eklendi. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre bu gece motorine zam geldi 75 kuruşluk zam 94 kuruşa yükseltildi. Benzine ise 63 kuruş zam yapılacak.


Dolar kurundaki düşüşe rağmen akaryakıt fiyatlarına gelen indirimler Eşel Mobil Sisteminin aşamalı olarak kaldırılması sebebiyle pompa yerine ÖTV'ye yansımıştı.
2022'nin birinci gününde benzi, motorin ve LPG'ye zam gelmişti. Gelen zamlar sürücülerin tepkisine neden olurken, 1 hafta geçmeden akaryakıt fiyatlarına yeni zamlar gündeme geldi.

Akaryakıt sektöründen dün elde edilen verilere göre motorine 75 kuruş zam geldi öğrenilmişti. Sektörden elde edilen güncel  bu gece yarısı; motorine 94 kuruş, benzine ise 63 kuruş zam geldi bekleniyor.

Gelecek zamlar ile beraber dolar kuruna adeta paralel hareket eden benzin ve motorin fiyatları 14 TL'ye dayanmış olacak.

Öte yandan 2022'nin birinci gününde, benzin fiyatlarına 1,21 TL, motorin fiyatlarına 1 TL 29 kuruş, LPG'ye ise 0,78 kuruş zam gelmişti.
Motorinin litresi güncel olarak İstanbul'da 12,74 TL, Ankara'da 12,80 TL, İzmir'de 12,82 TL'den, benzinin litresi ise İstanbul'da 12,92 lira, Ankara'da 12,98 lira, İzmir'de 13 liradan satılıyor.

Diğer yandan motorin fiyatlarında yapılan indirimlerle beraber ÖTV sıfırlanmıştı. 1 Ocak'ta gelen 1 TL 29 kuruşluk zamla beraber, aynı tutarda bir ÖTV dilimi daha oluşmuştu. 94 kuruş daha zam gelmesi dahilinde devletin ÖTV alacağı 2,20 TL civarına çıkacak.

Benzin fiyatlarında ise zamlardan önce devletin 61 kuruş dolayında bir ÖTV alacağı bulunuyordu. 1,21 TL'lik zam sonrasında devletin ÖTV alacağı 1,82 TL civarına çıktı. Gelecek 63 kuruş zamla beraber ÖTV alacağı 2,20 TL civarına çıkacak.

LPG'de ise 0,78 TL'lik devletin ÖTV alacağı bulunuyor. Bu durum benzin ve motorine gelecek indirimlerin, devletin alacağı kapanana kadar pompa yerine ÖTV'ye yansıyacağı manasına geliyor.

Kars Merkez Yakıt Fiyatları

MERKEZ(KDV'li)13.79 TL/LT13.95 TL/LT13.92 TL/LT

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıkamış şehitleri cezaevinde düzenlenen programla anıldıÖnceki Haber

Sarıkamış şehitleri cezaevinde düzenlene...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ni ziyaret ettiSonraki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yukarı Sar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar