Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

“We listen to Australians across the country

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“We listen to Australians across the country

“Suç şu anda kimseye yardım etmiyor ve bunların aşırı analizi ürfaktör bir egzersiz değil”

  • Avustralya başbakanı Scott Morrison

Medya tarafından etkilenen “yorgunluk” son günlerde haberlerde.


"Alleged fatigue" in some of the public has been cited as the context of false appeals procedures that allow Republican senators to dispose of the first principle of their distorted attempts to distort Trump (Senator Lamar Alexander from Tennessee stated that Trump was guilty, but only senators were sworn in to their vows and their views they were not bound by the principles of justice.

Benzer biçimde, “Brexit yorgunluğu” Boris Johnson'un son seçim zaferinin bir sebebi olarak ileri sürüldü - Brextannia'nın önceki 3 yıl boyunca yetersiz ve çoğu zaman saçma gidişlerin böylesi boşanmasına doğru yorulduğu iddia edilen seçmenlerle yankılandığı iddia edilen yanıltıcı sloganı “Brexit bitti” Brüksel.

Geçen yıl Ağustos ayında başlayan Avustralya yangınları, Avustralya dışındaki medyanın ilgisinden çekildi.

Yangınlar (şimdiye kadar) Ağustos ayından bu yana 34 kişiyi ve tahmini 1 milyar yerli hayvanı öldürdü. Yaklaşık 2.500 ev tahrip edildi ve 26,2 milyon dönümden çok yerle bir edildi.

Avustralya şarap endüstrisi, yangınların yol açtığı “duman lekesi” nden etkilenmeye başlıyor. “Duman lekesi” üzümün derisine yerleşen ve tadını etkileyen partiküllerle oluşur. 2020 mahsulünün tamamı Hunter Valley ve Adelaide Hills şarap bölgelerinin bazı bölgelerinde kaybolurken, çoğu yetiştirici meyvelerinin yalnızca bir kısmını hasat ediyor.

Birçok yangın yanmaya devam ederken, kıyı bölgelerine şiddetli yağmur yağar ve iç bölgelerdeki kuraklıktan etkilenen bölgelerde daha az yağmur yağar. Yangınlar şu ana kadar yangınları üçte bir oranında azaltmış olsa da, sel baskınları artık kıyıdaki önemli bir problem olup, yaygın tahliye ve elektrik nettilerine neden olmaktadır.

Avustralya metnin hala bir yolu var ve sıcak sıcaklıkların Nisan ayına kadar sürmesi bekleniyor.

Ancak, bilhassa sağanak yağmurdan sonra yangınların söz konusu olduğu yerde medya ve kamu yorgunluğu var mı?

Avustralya başbakanı Scott Morrison (Pazarlamadan ScoMo ve Scotty şeklinde de bilinir), hükümetinin iklim değişikliğine ve devam eden orman yangını krizine karşı politik reaksiyonsini “geliştirdiği” için buna güveniyor gibi görünüyor.

Geçen hafta bir TV röportajında Morrison iklim değişikliği konusu ile ilgili daha çok eyleme “zorbalık etmeyeceğini” ifade etti:

“Avustralyalıları ülke çapında dinliyoruz. Sadece kent içinde değil…. Herkesi dinlemek ancak insanları ilerlemeyen ve insanların işlerini veya endüstrilerini yazmayan kolay, dengeli eylemlerde ileri götürmek önemlidir. Vergiyle değil teknoloji hakkındadir. Bu yüzden daha yüksek vergilere ya da daha yüksek elektrik fiyatlarına maruz kalmayacağız. Yapacağımız şey, bu zorluklarla başa çıkacak kolay adımlar atmak ”.

ScoMo, merkez sağ Liberal partisi ve sağcı Ulusal partiden oluşan bir birlik hükümetine başkanlık ediyor, bu nedenden dolayı iklim değişikliğini ele almak için daha çok şey yapmak isteyen “sol” ılımlıları ve düz diyen “sağ” hardliner'leri var. iklim değişikliğinin arkasındaki bilimin soldan bir “aldatmaca” olduğunu veya bilimin bir biçimde onların ötesinde olduğunu, zira “bilim adamı değiller”.

Bu mürettebatın bir arada tutulması ScoMo'nun iklim değişikliği ile ilgili bir şeyler yapıyormuş gibi görünmesini gerektiriyor, yalnız bunun yanı sıra içindeki troglodları ateşlemek için yeteri kadar önemli bir şey yapmıyor (karbon vergisi geçirmek ya da emisyonları azaltmak için somut adımlar atmak gibi). birliğin sağ kolu.

Bu nedenle Pazarlama'dan Scotty, biri politika odaklı diğeri “mesajlaşma” içeren iki cephede faaliyet göstermek zorundadır.

İkincisinin kanıtı yukarıyada belirtilen mülakatta açıktır. Birincisi, “ülke çapında Avustralyalılar” a yönelik bir saha geliyor, böylelikle ScoMo'nun bu veya kendi eksenleri olan Avustralyalıların öğütmek için (kuşkusuz karbon ceplerinde kalırken) “zorbalığa uğramayacağı” izlenimi veriyor. - kendi çok keskin eksenlerine sahip enerji şirketleri).

Sonra ScoMo “iç kentleri” “ülkenin dört bir yanındaki Avustralyalılardan” ayırdığı için bu sahadaki görünen kapsayıcılığın derhal bir seyreltilmesi geliyor.

Birçok Avustralyalı iş yerinde temel kod olduğunu bilecektir.

Batı dünyasının çoğunda olduğu gibi, kentler siyasi olarak kırsaldaki meslektaşlarından daha liberal ve ilerici olma eğilimindedir ve bu nedenden dolayı Avustralya'da muhalefet merkezci İşçi Partisi'nin kentlerde kaleleri vardır.

Emek, birkaç yıl önce hükümette iken, yalnızca devraldığı zaman birlik tarafından iptal edilmesini sağlamak için bir karbon vergisi getirmişti, bu yüzden yalnızca “kentleri” değil “herkesi dinleyeceğini” söyleyerek, iklim değişikliği gündemi, yalnızca çevre yanlısı kentler için değil, “herkes” için çalışan tedbirler lehine dönecektir.

Dahası, bu, “kolay, dengeli eylemde” ilerleyerek, bunların hepsi sanayileri (kömür!) Ve içindeki işleri tehdit etmeden gerçekleştirildi.

“Pratik” ve “dengeli” kuşkusuz statükonun altında yatan sakinleştirici temsiller olarak basitçe tanınabilir - sağ akıllarında “kolay olmayan” ve “dengesiz” olarak adlandırılmayı seven?

Bu yüzden yüzeyde güzel bir kapsayıcılığı ileten bir mesaj gibi görünen şey, teftişin biraz daha seçkin olduğu ortaya çıkıyor, Scotty, çevre aktivistlerine parmağını dönüştürürken karbon enerjisi üreticilerini ve kirleticileri kodlamaya devam edeceğini gösteriyor. ScoMo'dan farklı olarak rahatsız edici “kent içi” türleri - “herkesi dinlemez”.

Altta yatan bu kısmi kodlu mesaj, Morrison'un politika tavsiyeleriyle doğrulanır. Az önce bahsedilen röportajda şunları söylemeye devam ediyor:

“İnsanları ateşten ve daha sıcak, daha kuru, daha uzun yazlardan güvenliğini sağlamak söz konusu olduğunda, emisyon azaltımı, emisyon azaltımından daha önemli olmasa bile önemlidir.

Ayrıca kuraklık tarafından tahrip edilen bir ülkede, yaşadığımız ve bu kuraklığın etkileri devam ediyor, şimdi barajlar inşa etmek iklim eylemi ”.

Dolayısıyla emisyon azaltımı, daha çok baraj ve tehlike azaltma denilen binadan daha az ScoMo için daha az öncelikli olacaktır.

Baraj inşaatı, büyük ihtimalle daha kısa vadede yararlı olacaksa, iyi bilinen çift kenarlı bir fenomendir, bu yararlar bunun yanı sıra çevresel problemler ve baraj yaşlandıkça azalan maliyet-yarar oranı ile dengelenmektedir. Bir de önceki CounterPunch yazıda ben su yollarını boşaltılır ve tarım şişman kediler ve su şirketlerinin ceplerine astar ise ufak çiftçiler stiffed inşaat, baraj Avustralya'nın “piyasa temelli” yaklaşımı ele alındı. Scotty bundan daha çoksını istiyorsa, ufak çiftçilerin ilahi müdahaleye ihtiyacı olacak.

Tehlikenin azaltılması - kontrollü yanmayı ve hem ölü hem de canlı ağaç ve bitki örtüsünü ortadan kaldırmak - ScoMo tarafından kullanılan diğer bir potansiyel duman perdesidir.

İklim değişikliği, daha sıcak ve daha kuru koşullar ve daha yüksek yangın tehlikesi dereceleri getirerek, kontrollü yanmanın güvenilir bir biçimde yapılmasına izin veren zaman çerçevelerini azaltır.

İtfaiye şefleri de bazı yangınların o kadar yoğun olduğunu ve esasen tehlike azaltmaya maruz kalan alanları geçtiklerini ifade ettiler. Bir yangın şefi, daha önce yakılmış bazı yerlerde “tekrar yanma” olduğunu ifade etti - bu kadar kuru, birkaç hafta sonra yanmış yaprakların bile tekrar baş edebildiği bir atmosfer.

Buna ek olarak, tehlikelerin azaltılması ekipman ve personel için paraya mal olur ve ScoMo'nun orman yangınlarıyla mücadele için ekstra fonlarla geleceğe dair kayıtları düzensizdir (en azından söylemek gerek görülürse).

Rupert Murdoch'un unvanları Avustralya'daki bütün günlük gazetelerin satışlarının% 59'unu oluşturuyor ve orman yangını kriziy ile ilgili dezenformasyonun aktarılmasında önemli bir rol oynadılar.

Suçu yaymak ve parmakla işaret etmek, bir krizi yanlış ele almakla eleştirilen politikacılar tarafından kullanılan iyi bilinen taktiklerdir ve burada Murdoch medyası Aussie'nin muhafazakâr politikacılara iki açıdan yardımcı olmuştur.

İlk olarak, Yeşiller ve diğer koruma grupları, doğal yaşam alanlarının (“bitki örtüsü ibadeti” olarak adlandırılır) korunmasında aşırı gayret göstererek tehlike azaltma faaliyetlerini engellemekle suçlandı.

New York Times gazetesi , Murdoch'un medya imparatorluğunun Yeşiller'i tehlikenin azaltılmasını engellediği iddialarını yayınlamada etkili olduğunu bildirdi .

Murdoch'un medyası da bu yangınların normalden daha kötü olmadığını söylüyor.

İkincisi, Murdoch'un amiral gemisi Avustralyalı , yangınların kundakçıların işi olduğu hikayesini yaydı , açıkçası bunun iklim değişikliğinin krize ana katkıda bulunan etken olduğu iddiasından uzaklaşacağı umuduyla.

Moronic Donnie Trump Jr, Twitter'ı Avustralya'daki hikayeyi yenidenlamak için hızla kullandı .

Bu tartışmalı hikâye lerin ortak bir dayanağı, Avustralya polisi ve itfaiyecilerin Murdoch gazetelerinde anlatılanların kaynağı olduğudur.

Ne yazık ki Murdoch için polis ve itfaiyeciler kendi rollerini oynamayı reddetti ve gazetelerinin iddialarını reddetti.

Guardian , Victoria eyalet polisi için bir sözcüsü “Şu anda Doğu Gippsland ve Kuzey Doğu'daki yangınların kundaklama ya da diğer şüpheli davranışlardan kaynaklandığını belirten istihbarat yok” dediğini bildirdi .

Guardian makalesi ilaveten, bir Kırsal İtfaiye Sözcüsü'ne göre, “Yeni Güney Galler eyaletindeki daha büyük yangınların çoğunun yıldırımdan kaynaklandığını ve bu kundaklamanın nispeten ufak bir ateşleme kaynağı olduğunu” belirtiyor.

Yeşiller adına “bitki örtüsü ibadeti” iddiasının tehlikeyi azalttığı iddiası yetkililer tarafından da göz ardı edildi.

Eski New South Wales eyaleti İtfaiye ve Kurtarma Komiseri Greg Mullins The Guardian'da şunları yazdı : “Bu önemli önlemleri durdurmak için 'greenies' suçlamak bilindik, popülist ancak temel olarak yanlış bir iddiadır”.

2012'de İngiltere'nin Parlamentoda Murdoch'un makaleleriyle ünlülerin yaygın telefon korsanlığıy ile ilgili tahkîkatsı, büyük bir uluslararası şirketi işletmek için “formda bir kişi” olmadığı sonucuna vardı.

Murdoch, tahkîkat öncesinde ortaya çıktı ve şirketlerinde olup bitenler ile ilgili clueless eski bir aptal oynayarak Harvey Weinstein'ın mevcut tosttering yürüyen çerçeve mahkeme salonunun hareketini öngörüldü.

Ne yazık ki Murdoch için, gazetelerinin içeriğini mikro-yönetmekte olduğu için ünlü olan İngiltere parlamenterleri onun için düşmedi.

Avustralya, İngiltere'yi taklit edebilir ve Murdoch medyasının Avustralya'nın şimdiye kadarki en büyük krizlerinden birinde açık yalan ve çarpıklıklar yayma konusu ile ilgili oynadığı kısma benzer bir tahkîkat yapabilir.

Avustralya yetkilisi böyle bir tahkîkat yürüttüyse, İngiltere'nin Murdoch'un büyük bir uluslararası şirkete başkanlık etmek için “makulluk” eksikliğine dair karşılığı olduğu sonucuna varmalıdır.

Bu arada, Avustralya metnin hala birkaç ayı var.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saman fiyatları belimizi büküyorÖnceki Haber

Saman fiyatları belimizi büküyor

Son dakika: Kars Kağızman'da 3.1 büyüklüğünde deprem.Sonraki Haber

Son dakika: Kars Kağızman'da 3.1 büyüklü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar