Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman  Rahatlıkla 1 milletvekili çıkarırız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman  Rahatlıkla 1 milletvekili çıkarırız
CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Kars’ta ittifaksız dahi seçimi kazanacak noktaya geldiklerini ve rahatlıkla 1 milletvekili çıkarabileceklerini söyledi.

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman  Rahatlıkla 1 milletvekili çıkarırız

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, Kars’ta ittifaksız dahi seçimi kazanacak noktaya geldiklerini ve rahatlıkla 1 milletvekili çıkarabileceklerini söyledi.


CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, partisinin önümüzdeki seçime yönelik çalışmalarına, gündemdeki ittifak tartışmalarına, Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül‘ün kurdukları yeni partilere ve Kemal Kılıçdaroğlu‘nun önümüzdeki aylarda Kars‘a gerçekleştirmeyi planladığı ziyarete ilişkin Haber Değer‘de Atıf Özbey ile Ali Parim‘e dikkati çeken açıklamalar yaptı.

AK PARTİ VE MHP’DEN CİDDİ BİR KOPUŞ VAR”


AK Parti ve MHP tabanında çözülmeler olduğunu dile getiren Başkan Toraman, CHP‘ye ilginin ise bir hayli yoğun olduğunu vurguladı.
Toraman, “AK Parti ve MHP‘den ciddi bir kopuş var. Bize karşı ilgi ise bir hayli fazla. Fakat  AK Parti ve MHP‘den kopan seçmenin tamamının CHP‘ye geldiğini söylemek doğru olmaz. Yeni kurulmuş olan partilere de ilginin yoğun olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.
Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül‘ün kurdukları partilerin, CHP‘ye herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını da savunan Taner Toraman, Kars‘ta da yerel teşkilatlardan yeni partilere bir geçiş olmadığını aktardı.



“KARS’TA 30 BİN BANDINI AŞTIĞIMIZI SÖYLEYEBİLİRİM”


CHP İl Başkanı Toraman, önümüzdeki seçime yönelik de iddialı açıklamalar yaptı.

Kars’ta ittifaksız dahi seçimi kazanacak noktaya geldiklerini vurgulayan Toraman, “30 000 bandını aştığımızı söyleyebilirim. Rahatlıkla 1 milletvekili çıkarırız. Kağızman’da da 3 binin üstünde bir seçmenimiz var. İyi çalışırsak Kağızman Belediyesi’ni de kazanacak durumdayız.” ifadelerini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMDE 25-30 TANE ADAY ADAYIMIZ OLUR”


Adaylık konusunda da Kars‘ta CHP‘ye yoğun bir ilgi olduğunu belirten Başkan Toraman, şu ifadeleri kullandı;

“Önümüzdeki seçimde 25-30 tane aday adayımız olur. Aday belirleme sürecinde etnik alt kimlikleri göz önünde bulundurmayı hiç doğru bulmuyoruz.

Yurttaşlarımızın ve kanaat önderlerimizin görüşlerini alarak, demokrasiyi içselleştirmiş bir aday belirleyeceğiz. Biz, adayımızın toplumun iradesini yansıtmasından yanayız.

“BU SÜREÇTE ÇOK DENENMİŞLERİN KENDİSİNİ SORGULAMASI LAZIM”


Kim aday adayı olursa hepsine eşit mesafede olacağız. Fakat bu süreçte çok denenmişlerin de kendisini sorgulaması lazım. Yeni yüzlere özellikle önem verdiğimizi de belirtmek isterim.”

KENDİSİ ADAY OLACAK MI?


Başkan Toraman, kendinin aday olup olmayacağı yönündeki soruyu ise, “İl Başkanları partilerin potansiyel adaylarıdır. Fakat biz örgütümüzün emrindeyiz. Genel Başkanımız ve Genel Merkez’in aldığı karara sonuna kadar saygılıyız.” diye yanıtladı.

Millet İttifakı‘na ve HDP‘ye ilişkin de bir değerlendirme yapan Taner Toraman, “Ülkede bir demokrasi krizi var. Biz Millet İttifakı olarak bu sorunu kökünden çözmeyi istiyoruz. Şu anda Saadet Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti ve biz Millet İttifakı’nı teşkil ediyoruz. HDP ise kendi başına bir parti. Yasal olarak kabul gören bir partiyle yeri geldiğinde görüşmelerimizin olması da gayet doğaldır.” diye konuştu.

“GENEL BAŞKANIMIZIN KARS’A YAPACAĞI ZİYARET, SIRADAN BİR ZİYARET OLMAYACAK”


Başkan Toraman, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Kars‘ı ne zaman ziyaret edeceği yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı;

“Genel Başkanımız 24 Haziran‘da Kars’a gelecekti. Fakat İstanbul‘daki seçimin yıl dönümü sebebiyle bütün il ve ilçe başkanlarıyla beraber İstanbul‘da oldu. Şu süreçte yoğun bir programı olduğu için de Kars ziyaretini eğer tarih değişmezse eylül'e erteledi. Şunun altını çizmek isterim ki Genel Başkanımızın Kars‘a yapacağı bu ziyaret, sıradan bir ziyaret olmayacak.”

TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI


CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman, son olarak teşkilat çalışmaları hakkında bilgiler paylaştı.

“Şu anda kadın ve gençlik kollarımızda teşkilatlanma açısından hiç bir problem yok” diyen Başkan Toraman, ardından “Mahalle ve köy teşkilatlarımızı da önemli ölçüde tamamladık. Bu aralar en önemli önceliklerimiz Kağızman‘daki boşluklarımızı tamamlamak ve sokak temsilcilerimiz üzerine çalışmak.” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Değer

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ardahan'da Hayvanları için topladığı kışlık otları ateşe veren zanlı tutuklandıÖnceki Haber

Ardahan'da Hayvanları için topladığı kış...

Kars'ta yol ve alt yapı çalışmaları hızla devam ediyorSonraki Haber

Kars'ta yol ve alt yapı çalışmaları hızl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar