Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta yol ve alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta yol ve alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor
Kars'ta yol ve alt yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yıllarca ihmal edilen Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Sitesi alt yapı ve yol çalışmalarında sona gelindi.

Kars'ta yol ve alt yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yıllarca ihmal edilen Organize Sanayi Bölgesi ve Küçük Sanayi Sitesi alt yapı ve yol çalışmalarında sona gelindi.Kars'ta Belediye Başkanlığı'nca kent genelinde sürdürülen alt yapı, kanalizasyon, içme suyu şebekesi, kaldırım, kilit parke taş yol ve asfalt çalışmalarını Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti milletvekilleri 65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın yerinde görerek, sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Yapılan çalışmalar ile ilgili gazetecilere açıklama yapan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç,

Hem Küçük Sanayi Sitesi hem de Organize Sanayi Bölgesi'nin ciddi sıkıntıları ve problemleri vardı

Tabi yol uygarlık, yolunuz güzelse insanlar gelir, yoksa burda yalnız başınıza kalırsınız. Dolayısıyla buranın sıkıntısını senelerdir hepimiz biliyorduk. Ama peyder pey imkan oluşturabildik. Şimdi toplam da 10.8 km'lik yolu bütün OSB'nin etrafını kuşatacak şekilde Küçük Sanayi Sitesi'nin içerisini alt yapılarıyla birlikte, akıntılarıyla birlikte, elektriğin yer altına alınmasıyla birlikte şehire ve insana yakışır bir biçimde yapıyoruz. Yüklenici firma ile konuştuk, 2 ay içinde en geç, Kars'ın da mevsimi bu kadar, hem OSB esnafının, hem sıkıntısını bitirmiş olacağız" dedi.Daha sonra söz alan Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, "Organize Sanayi Bölgemizin alt yapı yatırımları çok büyük önem taşıyordu. Burada Organize Sanayi olarak 68 tane fabrikamız şuanda üretimde, inşaat hainde olan 20 tane tesisimiz var. Kars'ta organize endüstrimiz, endüstrileşmemiz hız kanamış durumda, dolayısı ile burada bulunan endüstricilerimiz çok daha iyi alt yapı hizmeti sunmamız lazımdı. Çünkü bölge artık bir cazibe merkezi, Kars bir cazibe merkezi, endüstri açısından da inşallah bir cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Dolayısıyla alt yapımızın da buna uygun olarak tamamlanması gerekiyordu. Biz gerek içme suyu hatlarını, yağmur suyu hatlarını, doğalgazı hepsini tamamladık. Yollar kalmıştı, yaklaşık 10 km'lik bir yol var burda, şuanda yapımı devam etmekte olan, inşaat halinde olan tabi milletvekillerimiz ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çok büyük katkıları oldu. Hergün bu işi milletvekillerimizle beraber takip ettik. Yıllardır kalmış sorunu bu vesile ile giderilmiş oluyor" ifadelerini kullandı.Son olarak söz alan

65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

Zira bu işle ilgili süreç birkaç ay değil, birkaç yıla dayanıyor. Elbette ki hem endüstri esnafımızın, hem küçük endüstri esnafımızın alt yapı ihtiyacını giderelim diye ciddi bir gayretimiz vardı. Tabi bununla ilgili Ankara'dan kaynak oluşturma ayağı en önemli yanı, bugün mutlulukla görüyoruz ki, oluşturulabilen kaynak çerçevesinde inşaata başlanmış durumda bu bizim mutluluğumuz. İkinci kısmı ise belediyenin yapması gerekli olan işlerdi, ne yazık ki o konu da istediğimiz hızda, istediğimiz mesafeleri alamadık. Sağ olsun valimiz özellikle belediye başkanlığı sorumluluğunu da satın aldıktan sonra hem valilik sorumluluğu, hem belediye başkan vekilliği sorumluluğu ile beraber burada bulunan işlerin biran evvel bitirilmesi konusunda ciddi bir gayret ortaya koydular. Nitekim doğalgazın halledilmiş olması, içme suyunun halledilmiş olması, mevcut altyapının halledilerek artık asfalt yapılabilir hale gelmiş olması çok önemliydi. Buna ilişkin memnuniyetimizi ifade ederek şuan devam etmekte olan yolların yapılması, kaldırımların yapılması drenajların yapılması kısmında da memnuniyetle gördük ki iş istediğimiz hızda ilerliyor. Bu konu da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" biçiminde konuştu.Vali Türker Öksüz, Milletvekilleri Arslan ve Kılıç ile birlikteindekiler daha sonra Halitpaşa Caddesi, İstasyon Caddesi ve Atatürk Mahallesi'nde sürdürülen yol ve kaldırım çalışmalarında bir takım araştırmalarda bulundular. Yürütülen çalışmaların kısa bir süre içinde bitirilmesini istediler. 
Kars'ta yol ve alt yapı çalışmaları hızla devam ediyor

Kaynak :İHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman  Rahatlıkla 1 milletvekili çıkarırızÖnceki Haber

CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman  Rahat...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kapıköy Sınır Kapısı'ndaSonraki Haber

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Kapıköy S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar