Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer için kırmızı bülten

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer için kırmızı bülten
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e bugün saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkardı. Öte yandan İçişleri Bakanı Soylu da Özer’in yakalanması için Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefonda görüştü.

Son dakika haberine göre İnterpol, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e bugün saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkardı. Öte yandan İçişleri Bakanı Soylu da Özer’in yakalanması için Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefonda görüştü.


Alınan bilgiye göre, 1994 Gebze doğumlu Özer'in, 391 bin yatırımcıyı 2 milyar dolar dolandırarak ülke dışına kaçtığına dair haberler üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 22 Nisan'da tahkîkat başlatıldı.


Bu kapsamda, Özer ile alakalı "bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması sureti ile dolandırıcılık ve suç prosedürek amacı ile örgüt kurma" suçlarından İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama emri düzenlendi.

Başsavcılığın talimatıyla şüphelinin iş yerinde arama yapıldı ve banka hesaplarına tedbir konuldu.

İçişleri Bakanlığının 22 Nisan tarihli yazısıyla, İstanbul havaalanından 20 Nisan'da Arnavutluk'taki Tiran Uluslararası Havalimanı'na gittiği belirlenen Özer'in, bu ülkede bulunduğu teyit edildi.


Bu kapsamda, Özer ile alakalı kırmızı bülten yayımlanması amacı ile Başsavcılık tarafından düzenlenen evrak İçişleri Bakanlığına iletildi.

Özer'in Türkiye'ye iade edilmesi amacı ile Arnavutluk'ta tutuklanması için Başsavcılıktan temin edilen belgeler, Adalet Bakanlığınca yapılan tercüme prosedürünün sonrasında gereği için Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarına gönderildi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen tahkîkat prosedürleri devam ederken, Adalet Bakanlığının Özer ile alakalı kırmızı bülten yayımlanması ve şüphelinin Arnavutluk'ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik isteklerinin sonuçları bekleniyor.


EMNİYET'TEN AÇIKLAMA: KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI


Konuy ile alakalı olarak Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

Arnavutluk’a kaçan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ile alakalı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 22.04.2021 tarihi akşam saatlerinde Genel Müdürlüğümüze kırmızı bülten isteğinin iletilmesi üzerine Interpol nezdinde prosedürler derhal başlatılmış ve 23.04.2021 tarihi saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten menfaatilmıştır.



BAKAN SOYLU DA DEVREDE


Emniyet'ten yapılan yazılı açıklamada, Bakan Soylu'nun da devreye girdiği belirtilerek, "Ayrıca kırmızı bülten prosedürleri yürütülürken söz konusu şahsın yakalanması ve gözlem altına alınması için dün gündüz saatlerinde Emniyet Genel Müdürümüz Sn. Mehmet Aktaş Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü ile, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu da yine dün akşam saatlerinde Arnavutluk İçişleri Bakanı Sn. Bledar Cuci ile telefon görüşmesi yapmışlardır." ifadeleri kullanıldı.



(AA/DHA)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEVA Partisi Kars İl Başkanlığı Başkan Özen'den 23 Nisan'da Özel Çocuklara ZiyaretÖnceki Haber

DEVA Partisi Kars İl Başkanlığı Başkan Ö...

Beşiktaş'ta Afrikalı çete! Lüks otelde olağanüstü dolandırıcılıkSonraki Haber

Beşiktaş'ta Afrikalı çete! Lüks otelde o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar