Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Beşiktaş'ta Afrikalı çete! Lüks otelde olağanüstü dolandırıcılık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beşiktaş'ta Afrikalı çete! Lüks otelde olağanüstü dolandırıcılık
Beşiktaş'ta, bir şahsa 4 kilo sahte altın satarak 130 bin dolar dolandırdıkları belirlenen Afrikalı 9 şüpheli yakalandı.

Beşiktaş'ta, bir şahsa 4 kilo sahte altın satarak 130 bin dolar dolandırdıkları belirlenen Afrikalı 9 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin tasarladıkları sahte para basma makinası ve sahte altınlar kameralara yansıdı.
Olay, 17 Nisan tarihinde İstanbul Beşiktaş'ta bulunan otelde gerçekleşti. İddiaya göre, Burhan Ö. (47), Aksaray'da tanıştığı kişilerle 130 bin dolar karşılığında 4 kilo altın almak için anlaştı. Burhan Ö. Ve eşi, Beşiktaş Cihannüma Mahallesi Saray Caddesi üstünde bulunan lüks otelde şüphelilerle buluştu. Şüpheliler, Burhan Ö. Ve eşine 4 kilo sahte altın teslim etti. Parayı alan şüpheliler, kasanın otel odasında bulunduğunu, altınların problem çıkması durumunda altınları geri getirerek kasadan parasını alabileceğini ifade etti.


ÇİFTE DOLANDIRICILIK


Bir gün sonra kahenkcuya altınları bozdurmaya giden çift, altınların sahte olması üzerine şüphelileri arayarak paralarının iadesini istedi. Kasaya sahte 130 bin dolar bırakan şüpheliler, Burhan Ö.'ye sahte dolarları vererek çeşitli bahaneler ile otelden ayrıldı. Verdikleri paranın da sahte olduğunu anlayan Burhan Ö., polis karakoluna giderek şikayet etti.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER


İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ihbar üzerine çalışma başlattı. Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışma neticesinde şüphelilerin kimliği ve adresi belirleme edildi. Ekipler, Afrikalı 9 şüpheliyi Kağıthane Harmantepe Mahallesi Dalyan Sokakta bulunan bir dairede yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki prosedür tamamlanan şüpheliler, sağlık denetimi sonrasında adliyeye sevk edildi.

YAPTIKLARI MAKİNE İLE PARA BASTIKLARINI İSPATLAMAYA ÇALIŞTILAR


Şüphelilerin, tasarladıkları makineyle orijinal para bastıklarını iddia ettiklerini ve çektikleri videoları müşterilerine güven sağlamak amacıyla gönderdikleri belirlendi. Polis ekiplerinin olay yerinde yapmış olduğu incelemede, birden çok dolar, euro ve sahte para basma makinası ele geçirildi. Öte yandan, Burhan Ö.'nün otele girişi, şüphelilerin tasarladıkları sahte para basma makinası ve birden çok sahte döviz kameralara yansıdı.

Kaynak:DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer için kırmızı bültenÖnceki Haber

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer için...

Kars’ta sokağa çıkma kısıtlamasına uyuluyorSonraki Haber

Kars’ta sokağa çıkma kısıtlamasına uyulu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar