Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kazlarının bakımı, beslenmesi ve büyütülmesi çaba gerektiriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kazlarının bakımı, beslenmesi ve büyütülmesi çaba gerektiriyor
25 kaz yavrusunu üşümesinler diye odasında soba ısısında besliyor.Kentte beyaz altın olarak isimlendirilen tanesi en az 300 TL'ye satılan kazların yavrularına (bilikleri) da itinayla bakılıyor.

 

Kars'ta 'beyaz altını' olarak adlandıran kazlar yumurtadan çıktı. Kars'ta 'beyaz altını' olarak adlandıran kazlar yumurtadan çıktı. Azat köyünde Mikail Turhan (51), yumurtadan çıkan, bakımı, beslenmesi ve büyütülmesi çaba gerektiren 25 kaz yavrusunu üşümesinler diye odasında soba ısısında besliyor.Kentte beyaz altın olarak isimlendirilen tanesi en az 300 TL'ye satılan kazların yavrularına (bilikleri) da itinayla bakılıyor.

Merkez Azat köyünde de 5 çocuk sahibi Mikail Turhan evinin bir odasını kaz yavrularına ayırdı. Arpa kırmasıyla beslenen 25 yavruyla yakından ilgilenen Turhan, belli sıcaklıkta kalması için odaya soba da kurdu. "Kazlar bizim açımızdan beyaz altın" diyen Mikail Turhan şöyle dedi: "25 Mart'tan sonra yumurtadan çıkmaya başlayan bilikler, çocuklar gibi bakım ve özel ilgi istiyor.

Havalar soğuk olmasından kaz yavruları için özel bir oda ayırdım. Üşemesinler diye odada soba yakıyoruz. Şu an dışarı çıkıp çimenlerde otlamak istiyorlar ancak hava müsait değil. Çok nazik ve kibarlar. Güz mevsimine kadar ilgiyi eksik bırakmayacağız ki bunların tanesini 300 TL'den satabilelim.

Fabrika gibi öğütüyorlar. Ne kadar zor ve meşakkatli bakımlarının olduğunu besleyen bilir. Kars kazı % 100 doğaldır. Kendimiz bakıp, besleyip büyütüyoruz. Geçimimizi bilhassa büyükbaş hayvancılıkla sağlamaktayız. Bu arada kaz da yetiştiriyoruz. Yeni doğdukları için arpa kırmasıyla besliyoruz. Havalar ısınınca dışarı çıkıp yeşil otla beslenecekler. Yaz öyle geçecek ve biraz büyüdükleri zaman arpa yiyecekler. Ondan sonra kar yağana kadar kesim yok. 25 kaz mevsim boyunca kesilmesine kadar 2 ton arpa yiyecek.

Kaynak:DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta belediyeden bahar temizliğiÖnceki Haber

Kars'ta belediyeden bahar temizliği

Kars İl Koordinasyon Kurulu 2021 yılı 2. Toplantısı Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Doğu başkanlığında yapıldıSonraki Haber

Kars İl Koordinasyon Kurulu 2021 yılı 2....

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar