Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kart Merkezi (BKM) dolandırıcılara karşı uyardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kart Merkezi (BKM) dolandırıcılara karşı uyardı

dolandırıcılara karşı uyardı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko, dolandırıcılıkla mücadelede Türkiye'nin Avrupa'dan 10, dünyadan ise 12 kat daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Bankaların ortak platformu BKM, finansal tüketicileri dolandırıcılara karşı daha dikkatli olmaları konusu ile ilgili uyarmak üzere oyuncu Demet Evgar´la beraber hayata geçirdiği ve dolandırıcıların kullandığı tekniklerin mizahi bir üslupla anlatıldığı “Palavra!” reklam kampanyasının devamı niteliğindeki ikinci reklam film olan “Sana Ne!” şarkısını izleyicilerle buluşturdu.

“ÖNCE KULLANICILAR BİLİNÇLENMELİ”
BKM olarak bilgi güvenilirğiy ile ilgili akıllara takılan bütün soruların cevabının bulunabilmesi için hayata geçirdikleri bilgiguvende.com´a yapılan ziyaretlerin, “Palavra!” kampanyasından sonra epey arttığını ifade eden Canko, “Dijital dünyada böylesine fazla ayak izi bıraktığımız bir dönemde, BKM olarak bilgi güvenliğinin geri plana atılamayacak derecede önemli olduğunu her platformda vurguluyoruz. Ödeme alışkanlıklarımız değişirken ve nakit kullanımımız giderek azalırken, günden güne hayatın her alanında daha çok kart kullanıyoruz. Bu değişim dolandırıcılık tekniklerine de yansıyor; sosyal mühendislik, siber dolandırıcılık gibi yeni dolandırıcılık türleri hayatımıza giriyor” dedi.

BKM olarak bilgi ve teknoloji çağında toplumu bilinçlendirme konusu ile ilgili çok ciddi adımlar attıklarının önemini vurgulayan Canko, “Dolandırıcılık teşebbüslerinin yüksek olduğu sektörler de kullanıcıların güvenliğini sağlamaya yönelik programlarını gün geçtikçe iyileştiriyor. Ülkemizdeki dolandırıcılığın yüzde 86 gibi büyük bir bölümünün sosyal mühendislik teknikleriyle yani kullanıcıların duygularına hitap eden tekniklerle yapıldığını söyleyebiliriz. Bu sonuç, dolandırıcılığa karşı tedbir alma konusu ile ilgili en büyük işin kullanıcılara düştüğünü gösteriyor. BKM olarak www.bilgiguvende.com vasıtası ile bilgi güvenliğine dair doğru ve güvenilir içeriklerin kullanıcılarla buluşmasını ve farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Bu noktada sesimizin daha kuvvetli çıkması için sevgili Demet Evgar´la büyük yankı uyandıran projelere imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

“BİRKAÇ BASİT YÖNTEMLE DOLANDIRICILIĞI ENGELLEMEK MÜMKÜN”
– SMS, e-posta ve sosyal medya üzerinden yönlendirildiğiniz ya da arama motorları üzerinden giriş yaptığınız internet sitelerinin adreslerini kesinlikle kontrol edin. Adresi kendiniz yazarak girin.

– İnternet tarayıcısı ayarlarının sahtekârlık sitelerini açmayı engelleyecek biçimde düzenlenmiş olması gerekir.

– Bilmediğiniz kaynaklardan gönderilen ya da tanıdığınız kişilerden şüpheli konu başlıklarıyla gelen SMS, WhatsApp ve e-posta iletilerindeki urllere tıklamayın.

– Resmi olmayan uygulama mağazalarından ya da internet sitelerinden indirilen programlar sebebiyle telefonlara virüs berişebilir. Ayrıca telefon rehberiniz, gelen SMS’ler ve bankacılık bilgileriniz de ele geçirilebilir. Bu nedenle cep telefonu programlarını kesinlikle resmi uygulama mağazalarından indirin.

– İnternet alışverişi yapacağınız internet sitelerini iyice araştırın, bilinen ve güvenilir bulduğunuz alışveriş sitelerinden alışveriş yapın.

– SMS´le iletilen tek kullanımlık şifrelerin bulunduğu mesajlarda, iş yeri adı ve tutar bilgilerini kesinlikle kontrol edin.

– ATM´lerde prosedür yaparken tanımadığınız kişilerden yardım almayın, prosedür yaptığınız ATM´de özel olarak yerleştirilmiş bir cihazdan şüphe duyarsanız derhal bankanıza haber verin.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kontrolünden çıkan Kamyon'ın yol kenarındaki durağa dalmasıÖnceki Haber

Kontrolünden çıkan Kamyon'ın yol kenarın...

Kars - Horasan otoyolunda kaza 1 ölüSonraki Haber

Kars - Horasan otoyolunda kaza 1 ölü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar