Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Karslı yazarın romanı üniversite ders kitaplarına girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karslı yazarın romanı üniversite ders kitaplarına girdi

Karslı Yazar İsa Yılmaz’ın Kars’ta geçen iki Romanı üniversite ders kitaplarına girdi.

Iğdır Üniversitesi Öğretim Üyesi Nusret Yılmaz, Türk Romanında Doğu Anadolu adında kapsamlı bir akademik kitaba imza attı. Dr. Nusret Yılmaz, Türk Romanında Doğu Anadolu bölgesinin tarihini ve kültürel yapısını irdelediği akademik çalışmasında, Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Kemal Tahir gibi usta yazarların yanı sıra, Karslı genç Yazar İsa Yılmaz’ın Türkler ve Ermenilerin, Birinci Dünya Savaşı ve sonrasında yaşadığı çatışmaları konu aldığı Cennet ve Cehennem Kadar Uzak ve Kars'ta Bir Ermeni Cesedi adındaki iki Romanına da yer verdi.

Konuya dair konuşan Yazar İsa Yılmaz, “Bir Karslı olarak kentimi ve doğduğum toprakların tarihini en doğru biçimde tanıtmaktan, anlatmaktan onur duyuyorum. Bilindiği gibi Orhan Pamuk’un Kar Romanında bu topraklarda Ermenilere ait izlerin daha çok olduğu anlatılıyordu. Oysa bu toprakların gerçek sahibi 1071’den beri Türklerdir. Öte yandan çoğularının görmezden geldiği ve çoğularının unuttuğu büyük bir mücadele verildi Kars’ta. Daha Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce bu topraklarda Kars Cumhuriyeti kurulmuştu. Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında Kars’a gelmesi boşuna değildir. Başka bir nokta ise, Kars'ı her ne kadar Kazım Karabekir Paşa, Halit Paşa gibi büyük komutanlar alsa da, bu mücadelenin içinde benim dedem Aşur da vardı. Tarih gizli kahramanları yazmaz belki, ancak biz edebiyatçılar onların unutulmasına izin vermeyiz.” dedi.

Usta yazarlarla aynı bilimsel çalışmada yer almaktan mutlu olduğunu belirten Yılmaz, “Nusret hocamız 600 küsür sayfalık dev bir çalışmaya imza atmış. Doğu Anadolu’nun üniversite öğrencileri gibi genç kUşaklara anlatılması, gerçek tarihin ve kültürün bilinmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle kendisine şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bir Zamanlar İstanbul’da isimli yeni Romanının baskı aşamasında olduğunu belirten İsa Yılmaz, “Yeni Romanım her ne kadar İstanbul'da geçse de, orada da Karslı bir kahramana yer verdim. Terekeme Yusuf adındaki kahramanım üzerinden Kars'a dair insanların zihninde olumlu bir çağrışım uyandırmaya çalışıyorum.” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars - Ani Antik Kenti arası yolcu taşımacılığı saatleri değiştiÖnceki Haber

Kars - Ani Antik Kenti arası yolcu taşım...

hayvan pazarında "Değnekçilik ve Komisyonculuk" konuları için asayiş uygulaması yapıldı.Sonraki Haber

hayvan pazarında "Değnekçilik ve Komisyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar