Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Okullar Açılıyor İşte Detaylar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullar Açılıyor İşte Detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu biçimde; " Eğitimde önceden okul öncesi ve 1. Sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatmıştık. Diğer sınıflarda da uzaktan eğitim imkanını temin etmiştik. Bugün Yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 2. 3. Ve 4. Sınıflarda da yüz yüze eğitim başlatıyoruz. Bunlara ek olarak ortaokullarda da yine belirlenen kurallar dahilinde 8. 12. Sınıflarda da yüz yüze eğitime geçilecek.

Ayrıca Özel Eğitim Kurumları ile İl Hıfzıssıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel olmadığı görülmüştür. Diğer sınıflarla ilgili kararıda önümüzdeki sürece bakarak vereceğiz.

Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim kapsamında bilgisayar ihtiyacı olan öğrencilerimiz için bir çalışma yürütüyor.İlk etapta 500 000 öğrencimize bedava dağıttığı tablet bilgisayar vereceğimiz bir süreci başlattık, Önümüzdeki haftadan itibaren peyder pey bu tabletleri MEB olarak öğrencilerimize dağıtıma başlıyoruz. Ülkemizin internet alt yapısınıda bu çalışmaya uygun bir hale getirmek için Ulaştırma Bakanlığımız çeşitli kurumlarla sağlamak amacıyla uğraşıyor." dedi.

Kaynak: Kars Güncel

Son Dakika! Yüzü yüze eğitimin ayrıntıları netleşti: Öğrenciler haftanın 2 günü okulda olacak, istemeyen veli çocuğunu göndermeyecek
Son dakika! 12 Ekim itibarıyla başlayacak yüz yüze eğitimde isteyen veliler çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; ilkokullar, köy okulları, 8. Ve 12. derslikler ile özel gereksinimli çocukların okullarında yüz yüze eğitimin 12 Ekim Pazartesi başlayacağını açıkladı.Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:"Ailelerimize bir kez daha gösterdikleri çaba ve sabır sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Eğitim her durumda öncelikli bir yere sahip. 21 Eylül Pazartesi günü okul öncesi eğitim öğrencilerimiz ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerimizle yüz yüze eğitime başlamış olduk. İlk aşamamızda 3. Haftadayız. Süreci planladığımız şekilde yönettiğimiz ve iyi neticeler almış olduğumuz için 2. Aşamaya geçmeye hazırız.

"HAFTANIN 2 GÜNÜ OKULDA OLACAKLAR"

Bilimsel veriler ışığında çocuklarımızın yararını önceleyerek, kayıpların nerde olduğunu dikkate alarak kademeli olarak eğitime geçiyoruz. İlkokullar, köy okulları, 8. Ve 12. derslikler ile özel gereksinimli çocukların okullarında yüz yüze eğitime başlayacak olmanın sevinci içindeyiz. 12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için de yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimin beraber yürütüleceği bir planlama yaptık. Öğrencilerimiz haftanın 2 günü okullarında olacaklar. Sınıf mevcudumuz gruplara ayrılarak azaltılacak. Okulda kalış süreleri de kısaltılacak. Tüm teknik detayları bu hafta içinde sizlerle paylaşacağız.

"İSTEMEYEN VELİ, ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDERMEYECEK"

Bu aşamada da isteyenler okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak. Ancak velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrenci uzaktan eğitime devam edecek. Velilerimizin sürecin iyi yönetildiğini gördüğünde rahatlayacağına eminim.

"500 BİN ÖĞRENCİMİZE TABLET DAĞITILACAK"

Köy okullarında da yüz yüze eğitime başlıyoruz. Köy okullarında tüm sınıf seviyeleri açılıyor. Uzaktan eğitim sürecimiz, yüz yüze eğitim sürecimizle beraber devam edecek. Bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için 12 000 111 EBA destek merkezi oluşturduk. 500 000 öğrencimize tablet ulaştıracağız. Bir dağıtım stratejisi var. Buna göre hareket edilecek ve öğrencilerimize tabletler peyderpey dağıtılacak.

"OKUL YÖNETİMLERİ ULAŞTIRACAK"

Ailelerin eğitim düzeyi, kardeş sayısı, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek ve okul yöneticileri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak. Bu yardımlar çocuklarımıza peyderpey ulaştırılacak. Şu anda öğretmenlerimiz eğitimi güvenli ve daha sağlıklı şekilde sürdürüyorlar.

"CUMARTESİ GÜNÜ EĞİTİM OLABİLİR"EBA

araçlarında, dersliklerda, hergün canlı ders yapan yüzlerce öğretmenimiz var. Meslek lisesi ve halk eğitim merkezilerinde öğretmenlerimiz üretim yapabilmek için seferber oldular. Cumartesi günü eğitim olabilir. Bu bütünüyle okullarımızın ihtiyaçları ile alakalı bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şevin Alaca dahil 15 ismin gözaltı süresi uzatıldıÖnceki Haber

Şevin Alaca dahil 15 ismin gözaltı süres...

Kayyum sonrası Kars belediyesi halkın hizmetindeSonraki Haber

Kayyum sonrası Kars belediyesi halkın hi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar