Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars’ın el sanatlara Herkesi Bekliyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars’ın el sanatlara Herkesi Bekliyoruz

Başkan Bilgen, “Bunu yalnızca bir hobi gibi değil, gerçekten kentde işsizlik problemina da el sanatları açısından katkı sunabilecek, bir projeye inşallah çevirirüz.” dedi.

Kars Belediyesini açmış olduğu Ücretsiz El Sanatları Kursları kapsamında eğitimlerini tamamlayan kursiyerler tarafından yapılan çalışmalar görücüye çıktı.

“Taş Bebek” kursuna katılan kursiyerlerin ürettikleri ürünler Namık Kemal Kültür Merkezinde sergilendi. Aşıklar tarafından söylenen yöresel türkülerin sonrasında Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, Belediye Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci ve davetliler serginin açılışını yaptı. Daha sonra khamlecılar sergiyi gezdi.

Sergiyi gezen Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca yaptığı açıklamada, “Bu yaz itibariyle yaz kurslarımızda hobilerin gelişmesine imkân sağlayacak hem de meslek edinmesine yardımcı olacak kurslarımızı tamamladık. Bu kurslarımıza çok büyük ilgi aldık, bilhassa kadınlardan yoğun talep vardı. Gerçekten zAhmetli bir, çok hoş ürünler ortaya çıktı. Bunlarında böyle sergilenmesi hem emeklerinin görünmesi hem de Kars’a ait yöresel ürünlerin görünür kılınması adına oldukça önemli. Kursiyerlerimizin ve hocamızın ellerine ve emeklerine sağlık. Ben eminim ki Kars’ı daha hoş ifade edecek çeşitlilikte ürünlerde ilerleyen zaman ortaya çıkacak.” dedi.

Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen ise 3 gün sürecek serginin sonrasında buradaki ürünlerin İstanbul Maltepe’de 31 Ekim-03 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri’ne göndereceklerini ifade ederek, “Bugün buradaki sergiye olan isteği durumuna göre bunu istihdam projesine çevirmek istiyoruz. Bunu yalnızca bir hobi gibi değil, gerçekten kentde işsizlik problemina da el sanatları açısından katkı sunabilecek, iş arayan insanların hem üretebilecekleri hem de ürettiklerinden gelir de elde edecekleri, ilaveten kenti de tanıtabilecekleri bir projeye inşallah çevirirüz. Bu projelerimize destek olursak daha kurumsal, daha yaygın, belki mahallelerde de bu kursları düzenlemek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Kurs Eğitmeni Ayşe katiyen ise kurs süresinin aşağı yukarı 2,5 ay sürdüğünü belirterek, “2,5 ay içerisinde taş bebeklerimizin yanı sıra kendi imkânlarımızla Kars’a ait, Kars’a özgü el sanatlarına ait, geleneksel ürünler de yaptık. İnşallah daha hoş bir projede daha iyi bir biçimde bunları devam ettiririz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonrasında Kars Belediye Eş Başkanı Şevin Alaca tarafından kursiyerlere khamle sertifikaları verildi.

Sergide taş bebeğin yanı sıra, tabak süsleme, ahşap boyama, ahşap yakma, tezhip, minyatür hat, ebru, taş süsleme, taş boyama, takı dizayn, anahtarlık ve kitap ayraçları mevcut.

Sergi 3 gün açık kalacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıkamiş’ta öğrencilere kışlık giysi yardımıÖnceki Haber

Sarıkamiş’ta öğrencilere kışlık giysi ya...

BAŞARININ GÖSTERGESÎ KARSLI EMİRHAN DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU!Sonraki Haber

BAŞARININ GÖSTERGESÎ KARSLI EMİRHAN DÜNY...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar