Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Evdekal Kars Corona virüsünde vaka ve ölüm sayıları açıklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Evdekal Kars Corona virüsünde vaka ve ölüm sayıları açıklandı

.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü hakkında son dakika gelişmelerini Twitter'dan paylaştı. Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 4056 şahsa Kovid-19 tanısı konulduğunu, 96 kişinin yaşamını yitirdiğini, toplam vaka sayısının 42 bin 282, can kaybının ise 908 olduğunu belirtti. Koronavirüs Bilim Kurulu bugün video konferans tekniğiyle toplanacak. Sonrasında saat 19.00’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yapacağı duyuruldu.
Son dakika haberi… Türkiye'de son 24 saatte 4056 şahsa Kovid-19 tanısı konulduğu, 96 kişinin yaşamını yitirdiği, toplam vakanın 42 bin 282'ye, can kaybının 908'e, iyileşen hasta sayısının 2142'ye ulaştığı açıklandı.

Sağlık Bakanlığının web sitesinde bulunan "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün test sayısı 28 bin 578, vaka sayısı 4056, iyileşen hasta sayısı 296, vefat sayısı ise 96 olarak kayıtlara geçti.

Toplam test sayısı 276 bin 338, toplam vaka sayısı 42 bin 282, toplam vefat sayısı 908, toplam yoğun bakım hasta sayısı 1552, toplam entübe hasta sayısı 1017, toplam iyileşen hasta sayısı 2142 oldu.

BAKAN KOCA: VAKA ARTIŞ HIZI DÜŞME EĞİLİMİNDE

Bakanlığın paylaştığı verileri Twitter hesabından da duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastalarımızdan 296'sı daha şifa buldu. Taburcu olan toplam hasta sayımız 2 bin 142'ye ulaştı. Günlük 30 bin test hedefimize ulaşmak üzereyiz. Artan test sayımıza rağmen vaka artış hızı düşme eğiliminde. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Evde kalalım.

19.00'DA AÇIKLAMA YAPILACAK

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün bir kez daha video konferans tekniğiyle bir araya gelecek. Bilim Kurulu toplantısı sonrasında saat 19.00'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bakanlığın Bilşehir Yerleşkesi'nde basın açıklaması yapacak.

Son dakika haberi: Corona virüsünde vaka ve ölüm sayıları açıklandı Gözler saat 19.00da

DÜNYA GENELİNDE HAYATINI KAYBEDENLERİ SAYISI 90 BİNİ AŞTI

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara dair verilerin derlendiği "Worldometer" web sitesine göre, dünya çapında yeni tip koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 90 bin 11'e, vaka sayısı 1 milyon 539 bin 424'e ulaştı.

Kovid-19 sebebiyle bugüne kadar en çok can kaybı 17 bin 669 kişinin yaşamını yitirdiği İtalya'da meydana geldi. Bu ülkeyi 15 bin 238 can kaybıyla İspanya, 14 bin 865 ile ABD, 10 bin 869 ile Fransa, 7 bin 97 ile İngiltere ve 4 bin 110 ile İran takip etti.

Salgının ortaya çıktığı Çin'de de 3 bin 335 kişi yaşamını yitirdi.

Yeni tip koronavirüs sebebiyle Belçika'da 2 bin 523 kişi hayatını kaybetti, 1000'den çok ölümün görüldüğü diğer ülkeler 2 bin 396 can kaybıyla Hollanda ve 2 bin 349 ölümle Almanya oldu.

Çin'in Vuhan şehrinde Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19 salgını, şu ana dek 200 ülke ve bölgeye yayıldı.

İNGİLTERE

İngiltere'de Kovid-19 sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 881 artarak 7 bin 978 oldu.

İTALYA

İtalya'da Kovid-19 salgınından yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 610 artarak 18 bin 279'a yükseldi

TÜRK HEKİMLER BAŞARDI: KORONAVİRÜSÜN PARMAK İZİ ORTAYA ÇIKARILDI

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Prof. Dr. Selçuk Kılıç, Bakanlık içeriğinde hizmet veren bu laboratuvarların hem yöntem donanım açısından üstün teknolojiye sahip olduğunu hem de alanda donanımlı sağlık profesyonellerinin görev yaptığını ifade etti.

Mikrobiyoloji referans laboratuvarlarının biyogüvenlik düzeyinin 3 seviyesinde olduğunu belirten Kılıç, dünya çapında yeni koronavirüs sebebiyle birden fazla kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı. Kılıç, İspanyol gribinden sonra söz konusu Kovid-19'un, bulaşıcılık seviyesi açısından dünyanın gördüğü en büyük salgın olduğunu vurguladı.

Yurt içi ve yurt dışından birden fazla bilim insanının virüsün yapısının belirlenmesi ve buna göre ilaç ve aşı çalışmalarının hız kazanması için çalışmalar yürüttüğünü anlatan Kılıç, "Ekibimizle beraber Ocak ayının ilk haftasında başladık ve ilk olarak tanı kitlerini geliştirdik. İkinci olarak Türkiye'de vakaların görülmeye başlamasıyla beraber virüsün izolasyonu üzerine yoğunlaştık." bilgisini verdi.

"39 VİRÜS ELDE EDİLDİ"

İzolasyonun, virüsün yapısının tanınması açısından anahtar rolünü üstlendiğini dile getiren Kılıç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Salgın esnasında klinik numunelerden virüs izolasyonu çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık bir ay öncesinde başlanılan çalışma sonucunda ilk aşamada 18 SARS-COV-2 virüs olmak suretiyle şu an 39 virüs elde edildi. Virüs izolasyonu aşı, anti-serum, ilaç ve vücut dışı tanı kitlerinin geliştirilmesi için antijen sağlayacak. Erciyes ve Ankara Üniversitelerinden hocalarımız da bu hususta oldukça önemli çalışmalar yaparak virüsün izolasyonunu sağladılar. Bu çalışmalar oldukça önemli. Biz de Mikrobiyoloji ve Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığı olarak bundan sonrada farklı üniversitelerdeki dşayetli meslektaşlarımızın yürüttüğü çalışmaları gönülden destek veriyor olacağız."

"Ekibimizle biz virüsü izole ettik ve sonrasında tanımlamaları gerçekleştirildi." diyen Kılıç, ilaveten bir hastadan numune aldıklarını ve virüsün bütün genom dizilimini çıkardıklarını vurguladı.

Bu genom dizilimini, yurt dışında bu verilerin toplandığı özel bir siteye yükledik." şeklinde konuştu.

Türkiye'de izole edilen virüsün incelenmesi sonucunda bunun Güney Kore, Tayvan ve Kanada'daki virüslerle benzerlik gösterdiğinin belirleme edildiğini aktaran Kılıç, "Bundan sonraki süreç aşı çalışmaları için önem taşıyor." şeklinde konuştu.

Kılıç, TÜBİTAK tarafından oluşturulan Koronavirüs Aşısı Geliştirme Platformu'nun da bu izolasyona ihtiyacı olduğunu belirterek, "Biz de bunu sağladık ve aşı geliştirmek isteyenlere bunu teslim edeceğiz. Ardından aşı için beraber çalışmalar yapacağız." bilgisini paylaştı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Önceki Haber

Kağızman’da şüpheli bina karantinaya alındıSonraki Haber

Kağızman’da şüpheli bina karantinaya alı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar