Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Turizmcilerin yüzü yağan karla güldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turizmcilerin yüzü yağan karla güldü

Türkiye'nin gözde kış turizm merkezlerinden Kars Cıbıltepe'nin beyaza bürünmesi, kayak sezonu açılışına hazırlanan turizmcileri mutlu etti.

Her sene binlerce yerli ve yabancı turisti konuk eden cıbıltepe kayak merkezinde, sürem öncesi hazırlıklar tamamlandı.

Bölgenin en gözde kayak merkezlerinden cıbıltepe'de sarıçam ormanları içinde, kristal kar üzerinde kayak yapma olanakı sunduğu için ayrıca beğeni topluyor.

Uzun pistlerinin yanı sıra telesiyej sistemlerinde yapılan 1700 testin ardından "tam bağlarımsız tesis çalıştırma belgesi" alan cıbıltepe, çığ tehlikesi bulunmayan çağdaş tesisleri ile öne çıkıyor.

Cıbıltepe'de, bizim ülkemizde ilk kere yapılan ve ortalama 42 milyon liraya mal olan, 6 kişilik konforlu koltuklarıyla saatte 3 bin şahıs taşıma kapasitesine sahip telesiyej sistemi de yeni sezonda hizmete aleni olacak.

Sezon hazırlıkları tamamlanan ve açılışa hazırlanan her iki kayak merkezinde, kar yağışının önceki yıllara göre geç başlaması turizmcileri üzse de dün etkili olan kar yağışı umutları tazeledi.

  • kar hasımnca oteldeki doluluk nispetı yüzde 80'e çıktı

Sarıkamış'taki otellerden ekinata grant toprak hotel'in genel müdürü özgür babayiğit de sezonu sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek, "sarıkamış'ın 144 odalı, 450 yataklı, tam kapasiteli 5 yıldızlı oteli olarak bölgemize ve gezim toplumuna tam teşekküllü hizmet verme yolunda eksikliklerimizi giderdik ve sezona eksiksiz şekilde hazırlandık." dedi.

Babayiğit, şunları söylemiş oldu:

"iki gün süresince karın yağması, otelimizde doluluk oranını yüzde 80'e çıkarttı. Doğal olarak bu nispet, sezon içinde daha da artacak. Hem bizim bununla beraber buradaki otellerin doluluk oranının artmasını lukle karşıladık. Burası, kar kalitesi ve kayak merkezi olarak türkiye'nin en güzel bölgelerinden birisi. Sarıçam ormanları arasındaki kayak merkezimizde hazırlıklarımızı tamamlamış olduk, yerli ve yabancı turistleri bölgemize bekliyoruz. Kayak merkezindeki 2. Etaba yeni telesiyej sistemi yapıldı, bu telesiyej bölgeye katkı sağlayacaktır."

Kayı snow oteli genel müdürü mehmet saraçoğlu ise uzun süredir kar yağışını beklediklerini anlatarak, "çok şükür kar yağdı, sarıçam ormanlarımız, kayak merkezimiz nihayetinde kristal karıyla icattu. Bu karın kalitesi dünyada ancak alpler'de ve sarıkamış'ta var. Kristal kar yağdığı ilk günden beri ışıl ışıl parlayan bir kar. Otellerimiz, mekanik tesislerimiz sezona hazır." ifadelerini kullandı.

Saraçoğlu, cıbıltepe'ye yarı sene tatilinde, yılbaşında türkiye'nin çeşitli kentlerinin yanı sıra azerbaycan ve iran'dan da istek geldiğini anlatarak, aralık ayının ilk haftasında sezonu açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars’ta dolmuşlar artık ücretsiz!Önceki Haber

Kars’ta dolmuşlar artık ücretsiz!

Gezgin Doğu Ekspresiyle Kars’a “sevgi” getirdiSonraki Haber

Gezgin Doğu Ekspresiyle Kars’a “sevgi” g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar