Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Sarıkamış Davud-u Karsi İslami İlimler Külliyesinin temeli atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarıkamış Davud-u Karsi İslami İlimler Külliyesinin temeli atıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Hareket İlim, Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı tarafından yaptırılan Davud-u Karsi İslami İlimler Külliyenin temeli törenle atıldı.
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Hareket İlim, Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı tarafından yaptırılan Davud-u Karsi İslami İlimler Külliyesinin temeli törenle atıldı.Hançerli düzü mevkisinde inşa edilen külliyenin temel atma merasimine, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Sarıkamış Belediye Başkan Vekili Zülküf Koçak, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Hareket İlim, Eğitim, Kültür ve Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Cihangir, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile yurttaşlar katıldı.


Kaymakam Koşal, yapmış olduğu konuşmada, külliyenin yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür ederek, hayırlı olmasını diledi.Milletvekili Arslan ise bölgeye yapılan yatırımların günden güne arttığını ifade ederek, "İlçede ayrıca müftülük külliyesi çalışması da var. Orada da hem ilçe müftülüğünün cami ve lojman ihtiyacını karşılayacak bir çalışma yürüyor. Elbette ki il milletvekilleri olarak il adına sorumluluk alanlar

olarak daima ilimizin, ilçelerimizin ihtiyaçları görülebilsin diye gayretimiz var. Külliyenin Sarıkamış'a bölgeye hayırlı olmasını diliyorum." dedi.Kılıç da külliyenin hayırlı olması dileğinde bulunarak, "İnsanın nefsini terbiye etmesi lazım. Çünkü nefis hemde terbiye edilmediği takdirde insana, ilime, irfana çok aykırı hareket ettirir. İrfan öğretirken de sabır bunun bekçisidir. İşte buralarda insanlar önce nefsini terbiye ettirecek, irfanla buluşacak, ilim tahsil edecek ve bu coğrafyaya bunu yayacaklar." ifadesini kullandı.Konuşmaların ardından yaklaşık 7 dönüm arazi üzerine yapılan ve içinde 200 kişilik yatılı kuran kursu, 8 daireli lojman ve bir caminin bulunduğu külliyenin dualarla temeli atıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Ankara'da Desteğin AçıkladılarÖnceki Haber

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Ankara'da D...

Sahte içki faciası! Ölü sayısı 44’e yükseldi!Sonraki Haber

Sahte içki faciası! Ölü sayısı 44’e yüks...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar