Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Müdürler hibe yatırımları ile ilgili olarak bilgilendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müdürler hibe yatırımları ile ilgili olarak bilgilendirildi
Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bakanlık tarafından hayata geçirilen arıcılık, ipekböcekçiliği, kaz ve hindi yetiştiriciliği yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bakanlık tarafından hayata geçirilen arıcılık, ipekböcekçiliği, kaz ve hindi yetiştiriciliği yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında ilgili il ve ilçe müdürlerini bilgilendirdi.


Bilgilendirme toplantısında, Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe Programı 2020/24 ve 2020/25 Nolu Tebliğlere İlişkin Uygulama ve Satın Alma Rehberleri ile Arıcılık, İpekböcekçiliği, Kaz Ve Hindi Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine Tebliği (Tebliğ No: 2020/36) İlişkin Uygulama Eskatiyenrı Hakkında bilgilendirme yapıldığı ifade edildi.
Toplantıda; Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi tarafından Kırsal Kalkınma Destekleri Hibe Programı (%50) ile Arıcılık (%50) Kaz (%75) Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine Programı Müracaat koşulları ile değerlendirme ölçütleri ile alakalı detaylı bilgi verildi.
Kars Tarım İl Müdürlüğü Toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, İl Müdürü İbrahim Altıntaş, müdür yardımcısı, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve ilçe müdürlüğünden yöntem elemanlar katıldı. Arıcılık, ipek böcekçiliği, kaz ve hindi yetiştiriciliği yatırımlarının desteklenmesine dair uygulama eskatiyenrı tebliği fotoğrafı gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtilerek, söz konusu desteklerin önemine işaret edildi.
Öte yandan

Kars Tarım Orman İl Müdürlüğü

 

Söz konusu tebliğ çerçevesinde arıcılık projelerine % 50, kaz ve hindi yetiştiriciliği projelerine % 75 hibe desteği verileceğini duyurdu.
Yapılan açıklamada; arıcılık desteklemeleri kapsamında arı sütü, polen, propolis gibi arı ürünü üretmek isteyen üreticilere % 50 hibe desteği verileceği ifade edildi.
04 Ocak’ta başlayan başvuru tarihinin 22 Ocak 2021 tarihinde sona ereceği de belirtilen açıklamada; “Damızlık ve Ticari Kaz ile Ticari Hindi Yetiştiriciliği Desteklemeleri kapsamında ise 1.000 adet kapasiteli damızlık kaz, 500 adet kapasiteli ticari kaz veya 1.000 adet kapasiteli ticari hindi işletmesi yatırımlarına % 75 hibe desteği verilecek. Hibe desteği damızlık kaz işletmelerinde yeni kümes ve kuluçkahane inşaatı, makine, alet ve ekipman alımı için, ticari kaz ve hindi işletmelerinde ise yeni kümes yapımı, makine, alet ve ekipman alımı için uygulaması yapılacak.”söylendi.

Kaynak : Kars Manşet Tacettin DURMUŞ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Katliam gibi kazada uzman çavuş eşi ve minik oğulları hayatını kaybettiÖnceki Haber

Katliam gibi kazada uzman çavuş eşi ve m...

"Atölyem Evde" projesi hayata geçirildSonraki Haber

"Atölyem Evde" projesi hayata geçirild

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar