Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta Çiftçilere Dağıtılmak Üzere 500 ton Gübre Herkese

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta Çiftçilere Dağıtılmak Üzere 500 ton Gübre Herkese

Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Kars ve ilçelerinde çiftçilere dağıtılmak üzere 500 ton organik gübre desteğinde bulundu.
KARS MANŞET

“Anadolu’nun bereketli toprakları filizlensin” sloganıyla çiftçi başına 200 kilo şeklinde dağıtılacak gübre aşağı yukarı 2 bin 500 çiftçiye verilecek. Kars Ziraat Odası Başkanlığı’nın organizesiyle yapılan dağıtımlar çiftçileri memnun etti. Ayrıca Kıraç, Kars, Ardahan ve Iğdır’da vatandaşlara dağıtılmak üzere 10 bin koli de gıda gönderecek.

Türkiye’de tarım ve hayvancılığın önemli merkezlerinden olan Kars’ta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından çiftçilerin olumsuz etkilenmemesi için Kıraça Holding, “Anadolu'nun bereketli toprakları tekrar filizlensin” sloganıyla çiftçilere 500 ton gübre ve 10 bin koli gıda desteğinde bulundu.

Gönderilen organik gübre yüklü 8 tır Kars’a geldi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu ve Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş ile Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi tırları Kars’ın girişinde karşılayarak konvoy durumunda dağıtım merkezlerine götürdü. Tırların bir kısmı Kars şehir merkezinde bir kısmı da Digor ilçesine hareket etti.

Ertaş gazetecilere yaptığı açıklamada, iş adamlarına teşekkür ederek, “Kıraça Holding Kars'taki çiftçilere Kovid-19 sebebiyle zor günler yaşayan çiftçilere gübre gönderdi. Organik gübre Kars çiftçisinin elinden toprakla buluşacak. İnşallah 2020 yılı bereketli bir yıl olacak, bunda Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç beyin katılarından kaynaklı teşekkür ediyorum.” dedi.

Çiftçilere dağıtılmak üzere 500 ton gübrenin gönderildiğini vurgulayan Ertaş, “Dar gelirli çiftçilerimize dağıtılmak üzere gelen gübreleri dağıttık. İnan Kıraç'tan bu hususta desteklerini bekliyoruz çiftçilerimizin yüzü güldü. İş adamlarımız çiftçilerimize sahip çıkmasını istiyoruz ülkemiz bu süreçte üretime devam etmezse 2020 yılı sonbaharında büyük sorunlar çekeceğiz, Kovid-19 salgını sebebiyle dünyada herkes kapılarını kapatmış ihracat yavaşlamış durumda, ithalat yavaşlamış durumda. Biz kendiliğinden yeten bir ülke olarak fedakarca çalışan çiftçilere bu süreçte çalışmasını sürdürüyor. Koronavirüs sebebiyle herkes evindeyken çiftçilerimiz tarlalarında ekim yapıyor, bu süreçte üretime katkı sundukları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Digor Ziraat Odası Başkanı İsmet Hagi de çiftçilere verilen destekten kaynaklı iş adamlarına teşekkür ederek, “Koronavirüs salgınında bize destek olan İnan Kıraç'a teşekkür ediyorum çiftçilerimiz zor durumdaydı iş adamlarımız hemen el uzattılar destek verdiler, dar gelirli her çiftçimize 200 kilo gübre desteği verildi bu gübre çiftçilerimize çok iyi bir destek olacak. Bu destek diğer iş adamlarına da inşallah örnek olur.” ifadesini kullandı.

Digor Belediye Başkanı Nebi Kerenciler ise iş adamlarının vatandaşların, çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirterek, “Koronavirsü salgınında vatandaşlarımıza destek oldular, ilçem adıma halkım adıma çok teşekkür ediyorum dar gelirli çiftçimize önemli bir katkı sundular destek oldular, çiftçilerimizin yüzünü güldürdüler rabbim de onların yüzünü güldürsün.” diye konuştu.

Organik gübreleri alan çiftçilerin yüzü gülerken gübreleri alan çiftçiler hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ilaveten Kars, Iğdır ve Ardahan’da dar gelirli aileler için de 10 bin koli gıda gönderecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yurt dışından Kars'a getirilen 104 Türk karantinaya alındıÖnceki Haber

Yurt dışından Kars'a getirilen 104 Türk...

Kars'ın gülen adamı Kasım Can: Gece yarısı bile arıyorlarSonraki Haber

Kars'ın gülen adamı Kasım Can: Gece yarı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar