Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ın gülen adamı Kasım Can: Gece yarısı bile arıyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ın gülen adamı Kasım Can: Gece yarısı bile arıyorlar
Kars'ın Gülen Adamı

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Arpalı köyünde bakkal dükkanı işleten ve bunun yanı sıra çiftçilik yapan Kasım Can (48), enteresan kahkahası ile etrafındakileri gülme krizine sokuyor. Doğuştan sesli güldüğünü, buna karşın ağladığını ise hiç hatırlamadığını belirten Can, "Babam öldüğünde bile güldüm. Ablam, 'Bari böyle bir günde gülme' diye uyardı.

Digor ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki, 112 hane ve 930 nüfuslu Arpalı köyünde yaşayan Kasım Can, attığı kahkaha ile çevresinde, 'Gülen adam' olarak tanınıyor. Evli ve 6 çocuk babası olan Kasım Can, içten ve samimi olan gülme biçimiyle bulunduğu ortamda hızlıca bütün dikkatleri üzerine çekiyor. Can, en büyük sorunyı ise cenaze olduğu zaman taziye evlerinde yaşadığını ifade etti. Taziye evine gittiğinde hernet yanısıran kaçtığını kaydeden Kasım Can, "Babam öldüğünde bile kahkaha ile gülüyordum. Ablam, 'Bari böyle bir günde gülme' dedi. Ben de, 'Gülmesem patlarım' dedim. Bir yere taziyeye bile gitsem kendimi tutamıyor ve kahkahayı basıyorum. Benim yanımdakilerde ister istemez gülüyor. Cenaze sahibine ayıp olmasın diye ben gittiğimde orada kimse kalmıyor" dedi.

ACİL SERVİSTEKİ HASTA ACISINI UNUTTU BENİMLE GÜLMEYE BAŞLADI

Kasım Can, kendisini engelleyemediği kahkahası sebebiyle çoğu enteresan olay yaşadığını açıkladı. Can, "Bir gün hastanenin acil servisine hasta götürdüm. Yatakta acılar içinde olanlar, benim gülmemle beraber acılarını unutup hastane personeli ile beraber kahkaha atmaya başladı. Köyümüzde de bir kanser hastası var. Kendisine iyi geldiğim için sıklıkla yan yana gelip muhabbet ederek ağrılarını biraz olsun unutuyor. Ağladığımı hiç hatırlamam. Allah gülmekten kimseyi ayırmasın" şeklinde konuştu.

'ASKERDE HEM GÜLÜYOR, HEM DE DAYAK YİYORDUM'

Trafik cezası yediğinde, icralarla karşılaştığında bile gülmekten kendini uzak tutamadığını, askerde bile gülmesi yüzünden çok dayak yediğini belirten Kasım Can, yaşadığı enteresan anıları şu şekilde anlattı:

"Bir gün polisler trafik cezası kesti. Gülmeye başlayınca polisler şaşırdı. Hemen durumu belirttim. Bir gün arkadaşımla Kars'ın Digor ilçesindeki Ziraat Odası’na gittik. Ona icra kağıdı gelmişti. Ben bunu görünce yine güldüm. Arkadaşım buna çok bozulmuştu, durumu ona da anlattım. Askerdeyken bir yakınım bana mektup göndermişti. Mektupta ‘bak çok gülme dayak yersin’ diye yazmıştı. Ben yine duramadım kahkahayı basınca dayak yedim. Hem gülüyordum, hem de dayak diyordum. Benim hayatım böyle renkli geçiyor. İsterim ki herkes gülsün. Morali sorunlu olan arkadaşlarının kendisini cep telefonuyla arayarak gülmesini istediklerini anlatarak, "Telearka planda bile onlara moral dağıtıyorum. Gece yarısında bile arayanlar oluyor, ben de gülmeye başlıyorum. Eşim bile uykudan uyanıyor. Ama ne yapsın, o da alıştı. Çok mutluyuz. Gülerek vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz bile."

Annesini çok ufak yaşlarda iken kaybettiğini babasının ise 13 yıl önce öldüğünü anlatan Kasım Can, 7 kardeşinin, eşinin ve çocuklarının kendisi ile beraber gülmeyi sevdiğini ifade etti. İnsanların güldüğünü görünce daha fazla güldüğünü söyleyen Can, bu gülüşünün bilhassa gülmeye çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde herkese bulaşmasını istediğini açıkladı.

EŞİ: BİZİM EVDE ÜZÜNTÜYE YER YOK

Eşinin kahkahalarına alıştıklarını artık güldüğünde çocukları ile beraber ona eşlik ettiğini söyleyen Yüksel Can ise, "Gülmeyi çok seven bir tanesi değildim. Kasım vasıtası ile bize de bulaştı. Kendisini hiç üzgün ve ağlarken görmedim. Onun hayata baktığı bu pozitiflik ister istemez bize de yansıyor. Onun için bizim evde üzüntüye yer yok" şeklinde konuştu. Gece-gündüz gülen bir eşe sahip olduğunu vurgulayan Yüksel Can, şöyle dedi:

'20 YILLIK EVLİYİZ, SANKİ 20 GÜN GİBİ GELİYOR'

"Eşim gece-gündüz gülüyor. Kendisini komşularımızda çok seviyor. Kim köye gelse eşimin gülüşünü görmeden gitmiyor. Biz 20 yılık evliyiz ve ben bu vaktin nasıl geçtiğini bile anlayamadım. Sanki 20 günmüş gibi geliyor. Eşim benimle evlenmeden önce diğer bir köye ailesiyle beraber kız istemeye gitmiş. Eşim çok gülüncü kızın ailesi kızlarını vermemişler. Sonra gelip beni istediler. Zaten akraba sayılırız. Ben kendisiyle evlendiğim için çok mutlahenk. Çok hoş bir evliliğimiz var. Hayatımız böyle gülerek geçiyor. Çocuklara karşı da bana karşı da oldukça iyi birisi. Hepimiz memnunuz. Gülmesine de alıştık artık."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta Çiftçilere Dağıtılmak Üzere 500 ton Gübre HerkeseÖnceki Haber

Kars'ta Çiftçilere Dağıtılmak Üzere 500...

Sarıkamış’ta vatandaşlar kamulaştırma için eylem yaptılarSonraki Haber

Sarıkamış’ta vatandaşlar kamulaştırma iç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar