Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

"Kars'ta yapay zeka ile tarihi binalar kimliklendirilebilir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Kars'ta yapay zeka ile tarihi binalar kimliklendirilebilir"
Kars'ta Elektrik ve elektronik mühendisi Uğur Aydın, "Yapay zeka kullanılarak Kars'ta tarihi yapılar tespit edilebiliyor" dedi.

Elektrik ve elektronik mühendisi Uğur Aydın, "Yapay zeka kullanılarak Kars'ta tarihi yapılar tespit edilebiliyor" dedi.


“Transistörün (yarı iletken elektronik devre elemanı) icadı ile hızla gelişen elektrik ve elektronik teknolojileri hayatımızda yer almakta, kolaylıklar getiren ürünlerle ilgili günlük hayatımızın her alanında kullanılmaktadır.

Aydın, 'Bugün var olan teknolojik yapının en önemli unsurlarından biri yapay zekadır. Yapay zeka temelli ürünler birçok işi çok kolay ve hızlı hale getirdi çünkü belli bir programa dayalı sistemler insanların yapacağı işleri belli bir şekilde tamamen ve kısmen tahmin ediyor. Yani mikroişlemci dediğimiz elektronik devre elemanlarının kodunun bilgisayar programlama dilleri kullanılarak yazılmasıyla elde edilen elektronik kartların endüstriyel ürünlerle entegre çalışmasıyla yapay zeka hayatımıza girmiştir. kullanılan ifade.

1950'li yıllardan beri kullanılan yapay zekanın çoğu elektrik ürününde kullanıldığını hatırlatan Aydın, “Bugün elektrik yapılarından çok daha farklı alanlarda kullanılmaya başlandı. Örneğin; Bacası olmayan turizm sektörünün ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Yerel alanların tarihi ve kültürel değerleri yapay zeka altyapısı kullanılarak QR kod sistemine aktarılarak ziyaretçilere anlatılarak bölgenin doğru ve kolay bir şekilde tanıtımı yapılır. takvim. Buna göre kültürel ve tarihi değerler açısından zengin bir kültüre sahip olan şehrimiz, QR kod uygulaması ile yapay zeka altyapısı kullanılarak turistlere kolaylıkla tanıtılabilmektedir.

Özellikle günübirlik turistler için şehrin önemli tarihi yapılarının ve kültürel değerlerinin bilgilerini gösteren bir yapı oluşturularak şehir turistlere tanıtılabilir. QR kod uygulaması ile şehrimiz için önemli görülen yerlere yerleştirilen QR kodlar, turistlerin cep telefonları ile tarandığında eserlerin bilgilerine nasıl ulaşabilecekleri ile yeni ziyaret ettikleri yerler hakkında bilgi toplayarak daha anlamlı hale gelecektir.

Dolayısıyla şehrimizi daha kolay ve doğru tanıtarak bölge turizmine katkı sağlamak mümkündür. kullanılan ifade.

Kaynak : Volkan KARABAĞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars’ta sürücülere öfke kontrolü anlatıldıÖnceki Haber

Kars’ta sürücülere öfke kontrolü anlatıl...

Kars'ta kadına yönelik şiddetin önlenmesi çalıştay başladıSonraki Haber

Kars'ta kadına yönelik şiddetin önlenmes...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar