Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta, kar üzerinde cirit şov

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta, kar üzerinde cirit şov
KARS'ın Selim ilçesinin Akçakale köyünde, ata sporu ciridi yaşatmak için karlı sahaya çıkan usta ciritçiler, maharetlerini sergiledi.


Kars'ın Selim ilçesinin Akçakale köyünde, ata sporu ciridi yaşatmak için karlı sahaya çıkan usta ciritçiler, maharetlerini sergiledi.

Karsın Selim ilçesinin Akçakale köyünde, ata sporu ciridi yaşatmak için karlı sahaya çıkan usta ciritçiler, maharetlerini sergiledi. Pandemi kısıtlaması nedeniyle az sayıda seyircinin katılmış olduğu cirit gösterisinde, renkli görüntüler ortaya çıktı.Akçakale Atlı Spor Kulübü Başkanı Şimşek Yıldırım'ın düzenlemiş olduğu cirit yarışma köy girişindeki karlı arazide yapıldı. Komşu köylerden at üzerinde köye gelen ciritçiler, bir süre dinlendikten sonra sahadaki yerlerini aldı. Pandemi kısıtlaması nedeniyle az sayıda seyircinin katılmış olduğu cirit gösterisi, heyecanlı geçti. Karlı zeminde bazı ciritçiler, attan düşme tehlikesi geçirirken, bazı vakitler da atılan sopalar, seyircilere isabet etti. Seyirciler, tezahüratları ve alkışları ile tuttukları takımlara destek verdi.




Usta ciritçiler, ani manevralarla atlarını çevirip, cirit atarken bir taraftan da rakip oyuncunun ciridinin isabet etmemesi için süratlerini artırdı. Atılan naralar ve havada tutulan sopalar, büyük beğeni topladı. En çok alkışı da atılan ciridi havada tutan sporcular aldı. İki devre oynanan cirit yarışma sonrası ciritçiler, sahadan mutlu ayrıldı.Akçakale Atlı Spor Kulübü Başkanı Yıldırım, amaçlarının ata sporu ciridi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunmak olduğunu söyledi. Her hafta çarşamba günleri faklı köylerde cirit oynadıklarını belirten Yıldırım, bütün cirit meraklılarını da ata sporunu izlemeye davet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Bedir ALTUNOK

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'a 8 bin 118 aşı geldiÖnceki Haber

Kars'a 8 bin 118 aşı geldi

Turizm Birliği ile SERKA, birlikte hareket edecekSonraki Haber

Turizm Birliği ile SERKA, birlikte harek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar