Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle Kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da düzenlenen törenle kutlandı. İlk tören; Hükümet Konağı Atatürk Anıtı önünde çelenklerin sunumu, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Program daha tebriklerin kabulüyle devam etti.

Hükümet Konağı önünde devam etmekte olan programda Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç halkı selamlayarak 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı. Program yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, fotoğrafı geçit töreni düzenlendi. Garnizon Şehitliğinde düzenlenen tören, protokol üyelerinin çelenk koyması ile başlarken Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından saygı atışı yapıldı. Vali Öksüz, Şehitlik defterini imzaladı. Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Yüce Türk milletinin bağımsız yaşama kararlılığını bütün Dünya’ya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’ni kutlamak, hemde vatan uğruna şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi anmak için şehitlerimizin manevi huzurundayız. Kahraman ecdadımızın 7’den 70’e tüm fertleriyle kazandığı tarihin kaydettiği ender zaferlerden bir tanesi olan 30 Ağustos Zaferi ile vatanımız işgalden kurtarılmış ve cumhuriyetimizin temelleri atılmıştır.

30 Ağustos Zaferi

Tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz Türk milletinin gücünü bir kere daha ortaya koymuştur. Bu eşsiz zafer, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve kutsal değerlerine olan aşkı ve inancının eseridir” dedi. Öksüz, “Canlarınızı ve kanlarınızı uğrunda feda ederek miras bıraktığınız bu kutsal vatanın her zerresinin bize mukaddes emanetiniz olduğunun şuurundayız. Vatanımızı, Türk milletini, devletimizi, bayrağımızı ve bizleri millet yapan değerlerimizi koruma uğrunda bize ilham kaynağı olan şehadet ruhunu ilelebet yaşatmakta kararlı olduğumuzu bir kere daha yürekten haykırıyoruz. Bu toprakların vatanımız olarak kalması için gösterdiğiniz fedakarlıklar, yüce Türk milletinin kalbinde ve şanlı Türk direnişi tarihinde daima müstesna bir yer işgal edecek ve gelecek kuşaklar sizleri minnetle anacaktır. Bugünlere ulaşmamızı sağlamakta olan başta

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Kıymetli silah arkadaşları dahil olmak üzere, yıl dönümünü kutladığımız büyük zafer ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Türk milletinin huzuru ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. Program daha sonra protokol üyelerinin şehitliği gezmesi ve şehit mezarlarına kırmızı karanfil bırakılması ile sona erdi.30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile düzenlenen törene; Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı, MHP İl Başkanı Tolga Adıgüzel, kurum ve daire amirleri ile yurttaşlar katıldı.

Kars'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gönüllüler Kars'taki sel bölgesindeki çocukların yüzünü oyuncaklarla güldürdüÖnceki Haber

Gönüllüler Kars'taki sel bölgesindeki ço...

Hayvanları Kars Çayı'nda Yıkayarak SerinletiyorlarSonraki Haber

Hayvanları Kars Çayı'nda Yıkayarak Serin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar