Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Gönüllüler Kars'taki sel bölgesindeki çocukların yüzünü oyuncaklarla güldürdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gönüllüler Kars'taki sel bölgesindeki çocukların yüzünü oyuncaklarla güldürdü

Son dakika haberine göre Kars'ta, köy köy dolaşıp çocuklara oyuncak hediye ederek sevinçlerine ortak olan "Bir oyuncak da sen ver" ekibi, sel bölgesindeki çocukların yüzünü güldürdü.
Kars'ta, köy köy dolaşıp çocuklara oyuncak hediye ederek sevinçlerine ortak olan "Bir oyuncak da sen ver" ekibi, sel bölgesindeki çocukların yüzünü güldürdü.Geçtiğimiz hafta Susuz ilçesine bağlı Aynalı köyünde, aşırı yağışlar sebebiyle taşan dereler, evlerde su baskınına neden olarak hasar oluşturdu.


Sel sebebiyle pek çok evde hasar oluşurken, çocukların oyuncakları da sular altında kaldı.Söz konusu bu çocukların yüzünü güldürmek için harekete geçen sosyal ağ platformu ekibi "Bir oyuncak da sen ver" araçlarını oyuncak doldurarak afet bölgesine gitti.Gönüllü ekip, köy meydanında çocuklar ile bir araya gelip oyunlar oynayarak oyuncak hediye etti. Eğlenceli anların yaşandığı etkinlikte çocuklar yeni oyuncaklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.Gönüllülerden Fatih Taş, yapmış olduğu açıklamada, doğal afetlere maruz kalan çocukların daha fazla ilgiye ihtiyacı olduğu gerçeğini söyledi.Bugünkü programlarını selden etkilenen çocukların köyünde yaptıklarını dile getiren Taş, "Bir oyuncak da sen ver ailesi olarak, Kars'ta tüm köylere gidip çocuklar ile etkinlik yaparak onları mutlu etmeye çalışmaktayız. Bugüne özel de selden etkilenen çocukları mutlu etmek istedik çünkü geçen haftalarda burda bir sel felaketi oldu." ifadelerini kullandı.

 

Taş, çocuklara moral vermek amacı ile böyle bir girişimde bulunduklarını anlatarak, "Buradaki çocukların elbiseleri, kıyafetleri hep gitti. Bu yüzden onlara bir moral, motivasyon olsun diye çocuklara bugün oyuncak dağıttık. Sohbet edip oyunlar oynadık. Onları o sel felaketinin etkilerinden kurtarıp güzel bir biçimde eğlendirmeye çalıştık." diye konuştu.Gönüllülerden Tuğba Akıncı ise çocukların selden psikolojik olarak etkileneceklerini düşünüp onları mutlu etmek için böyle bir organizasyon yaptıklarını anlatarak, şöyle konuştu:"Doğal afetlerin çocuklar üstünde etkileri olabiliyor biz de o etkileri en aza indirebilmek için selden etkilenen Aynalı köyüne geldik. Burada çocuklar ile çok güzel etkinlikler yaparak onları mutlu etmeye çalıştık umarız onlar içerisinde iyi olmuştur."

 

Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmail Kaplan


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su gibi aziz olun! | Kars HaberÖnceki Haber

Su gibi aziz olun! | Kars Haber

Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle KutlandıSonraki Haber

Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar