Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Kayak Merkez kar motorlu kahramanı: JAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Kayak Merkez kar motorlu kahramanı: JAK
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde görev yapan Jandarma Arama Kurtarma

Kayak tatilindeki turistlerin kar motorlu kahramanı: JAK
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde görev yapan Jandarma Arama Kurtarma (​JAK) timleri, olumsuz bir durumla karşılaşan kayakseverlerin imdadına yetişiyor.
Kars Haber
 


Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde gece gündüz görev yapan JAK timleri

Kayak yaparken düşüp yaralanan veya olumsuz hava şartları gibi nedenlerle kaybolup mahsur kalanların yardımına kar motorları ve kayak takımlarıyla yetişiyor
Sarıkamış JAK Timi Komutanı Astsubay Kıdemli Çavuş Osman Uğur Ateş:
"Ziyaretçilerimizin daha güvenilir ve huzurlu bir şekilde etkinliklerini yapabilmesi için kayak merkezimizin stratejik bölgelerinde 'JAK noktası' diye isimlendirdiğimiz alanlarımız bulunmakta ve bu noktalar olaylara müdahale hızımızı arttırmaktadır"

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde görev yapan Jandarma Arama Kurtarma (​JAK) timleri, olumsuz bir durumla karşılaşan kayakseverlerin imdadına yetişiyor.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle Türkiye'nin gözde kış turizm merkezleri arasında bulunan Cıbıltepe'de kış sezonunda tatil yapan turistlerin huzur ve güvenliğini de jandarma ekipleri sağlıyor.

Gece gündüz kayak merkezinde görev yapan İl Jandarma Komutanlığına bağlı JAK timleri, kar motorları ve kayak takımlarıyla kayak yaparken düşüp yaralanan veya olumsuz hava şartları gibi nedenlerle kaybolup mahsur kalanların yardımına koşuyor.

Yabancı turistler ile daha sağlıklı iletişim kurmak için iyi derecede yabancı dil eğitimi alan kayakçılardan oluşan jandarma personeli, kayak merkezinde muhtemel bir duruma karşı "her zaman hazır" olmak için sıklıkla tatbikatlar da yapıyor.

- Dağcılık eğitimi almış deneyimli personellerden oluşuyor

Sarıkamış JAK Timi Komutanı Astsubay Kıdemli Çavuş Osman Uğur Ateş, AA muhabirine, kış sezonu boyunca Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde görev yaptıklarını ifade etti.

 

Sarıkamış'taki JAK timinin 12 personel ile 2 timden oluştuğunu dile getiren Ateş, şu şekilde konuştu:

 

"Her personel alanı üzerine birçok kurs görmüştür. Kar motoru kullanma, kayak, yaz dağcılığı, kış dağcılık kursu ve kurtarma kursu bunlara örnek. Kayak merkezimizin zirve noktası 2 000 635 metre yükseklikte olup, 9 kayak pisti ve 1 kızak pistine sahiptir. Ülkemizde bulunan kayak merkezleri arasında kar kalitesi bakımından en iyi olma özelliğini taşıması ve çam ağaçları arasında kayak yapabilme olanağı barındırması, vatandaşların bölgeye olan ilgisini arttırmaktadır."

- Olaylara hızlı müdahale için kayak merkezinde devamlı devriye geziyorlar

Ateş, kayak sezonu boyunca aşağı yukarı bin olaya müdahalede bulunduklerini belirterek, vakalara daha süratli ulaşabilmek için sıklıkla devriye gezdiklerini dile getirdi.

Bu sayede yaralanan yurttaşlara hemen müdahale edip sağlık ekiplerine ulaştırdıklarını anlatan Ateş, şunları kaydetti:

"Ziyaretçilerimizin daha güvenilir ve huzlinku biçimde etkinliklerini yapabilmesi için kayak merkezimizin stratejik bölgelerinde 'JAK noktası' diye isimlendirdiğimiz alanlarımız bulunmakta ve bu noktalar olaylara müdahale hızımızı arttırmaktadır. Kayak yaparken yaralanma vakaları dışında meydana gelen kaybolma ve mahsur kalma durumlarının önüne geçebilmek için kayak merkezinin her bölgesine yerleştirmiş olduğumuz kaybolma levhaları vasıtası ile ziyaretçilerimiz 156 Jandarma İhbar Hattı'nı arayarak yardım istediği mevkiyi bizlere basitçe tarif etmektedir."


Kaynak: A.A

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Normalleşme adımlarını titizlikle çalışmaktayız.Önceki Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Normalleş...

Kars'ta 12 köy yolu ulaşıma kapandıSonraki Haber

Kars'ta 12 köy yolu ulaşıma kapandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar