Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta 12 köy yolu ulaşıma kapandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta 12 köy yolu ulaşıma kapandı
Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi'ne ait ekiple çalışmalarını devam ettiriyor.

Kars'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi'ne ait ekiple çalışmalarını devam ettiriyor.


Kars'ta etkili olan kar yağışı tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tipiden Akyaka’ya bağlı İbiş, Kayadöven, Süngüderesi, Arpaçay’a bağlı Akmazdam, Bacıoğlu, Dağköy, Gönülalan, Kardeştepe, Melikköy, Taşbaşı, Taşlıağıl, Sarıkamış’a bağlı Yarkaya köyleri olmak suretiyle toplam 12 köy yolu ulaşıma kapandı.

Köy yollarının tekrar ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Kar ile Mücadele ekipleri çalışmalarını devam ettiriyor. Ayrıca, belediye ekipleri ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri de sorumluluk alanlarında çalışmalarını Aralıksız devam ettiriyor.

Sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının görüldüğü Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırdı. Kars’ta gece en düşük hava sıcaklığı eksi 18 derece ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Kars’ta gün içinde hava sıcaklığının eksi 3 derece olduğu tahmin edilirken, merkezde kar kalınlığı 1 santimetre, Sarıkamış Kayak Merkezinde ise kar kalınlığı ise 84 santimetre olarak ölçüldü.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bölgemiz genelinde bilhassa gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı birlikte yer yer sis ve pus olayı beklendiğinden bilhassa ulaşımda oluşabilecek olumsuzluklara karşı, başta sürücüler olmak suretiyle vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor

ÇIĞ UYARISI: Bölgemiz genelinde dik ve eğimli yerlerde çığ tehlikesi beklendiğinden vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kaynak: Volkan Karabağ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Kayak Merkez kar motorlu kahramanı: JAKÖnceki Haber

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Kayak Merk...

Kars'ta toplu taşıma araçları dezenfekte ediliyorSonraki Haber

Kars'ta toplu taşıma araçları dezenfekte...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar