Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'a 250 Milyon TL'lik Yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'a 250 Milyon TL'lik Yatırım
ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörlüğü görevine atanan Ahmet Mustafa İsabeyoğlu, 2013 senesinden buyana Kars’a toplam 250 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörlüğü görevine atanan Ahmet Mustafa İsabeyoğlu, 2013 senesinden buyana Kars’a toplam 250 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi. ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörlüğü görevine atanan Ahmet Mustafa İsabeyoğlu, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
ARAS EDAŞ Kars İl Koordinatörlüğünün il genelindeki çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren İsabeyoğlu, Kars halkında elektrik kesintisini unutturacaklarını söyledi. Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Yeni tip corona virüs salgını gölgesinde geçen yaklaşık 15 aylık süreçte insanların evlerinde elektrik enerjisine daha fazla ihtiyacı olduğu bilinci taşıdıklarını belirten İsabeyoğlu, nitelikli ve kesintisiz enerji ilkesi doğrultusunda şirketlerinin bütün lokasyonlarında bütün tedbirleri alarak çok büyük bir özveri ile pandemi sürecini yönetmeyi başardıklarında da kaydetti.


250 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK


İsabeyoğlu’nun yapmış olduğu açıklama şöyle:  “Salgının kontrol altına alınarak normalleşme sürecinin başladığı yaz mevsimine girdiğimiz şimdilerde Kars İl Koordinatörlüğü olarak hizmet niteliğinin artırılması ve müşteri beğenisi devamlılığının sağlanması için tüm ekiplerimiz ile sahaya çıktık. Sene başından itibaren etüd-proje çalışmalarını devam ettirdiğimiz hazırlıklarımız ile Serhat şehrimiz Kars’a 2021 yılı için 78 milyon TL yatırım, 15 Milyon TL bakım dahil olmak üzere toplamda 93 Milyon TL bütçe ayırdık. 2013 senesinden buyana 250 milyon TL yatırım yapmış olacağız. Kars Valiliğimiz, İl Özel İdaremiz, Merkez ve İlçe Belediyelerimiz ile koordinasyon içerisinde şehir şebekesi çalışmalarımız, il genelinde 70 köyümüzün köy içi elektrik şebekesinde yaklaşık 200 kilometre şebeke yenileme çalışmalarımız ve kırsal arazilerden geçmekte olan yaklaşık 110 km enerji nakil hatlarımızda yenileme çalışmalarımızı yıl  sonuna kadar tamamlamış olacağız. Kars İl Koordinatörlüğü olarak hizmet niteliğini artırmak, Serhat Şehrimiz Kars halkının memnuniyeti kazanmak ve bölge halkına elektrik kesintisini unutturmak için tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

KARS İL GENELİNDE 34 BİN CİVARINDA ARMATÖRÜMÜZ VAR


Bu sene 76 milyon tesis yatırımımız var. İhalemizi yaptı ve şu an için yüklenici firmamız sahada. Yaklaşık olarak 70 köyümüzün şebekesini yenileyeceğiz. Bu yıl içerisinde 200 km'ye yakın bir dağıtım hattı ve 110 km'ye yakın bir alanda da enerji hattı yenilmesi yapacağız. Kars il genelinde 34 bin dolayında armatörümüz var. Arıza ekiplerimiz 7/ 24 mesai yapıyor. Alınan arıza ve kesinti ihbarlarının ardından ekiplerimiz ivedi olarak onarımlarını yapıyorlar. Canlı canlı şehrimizi aydınlatır hale tutuyoruz. Bunu gün geçtikçe arttırarak sürdürüyoruz. Şehir giriş noktalarında yanmayan sokak lamlarını da belirledik ve yanar hale getirdik. Kars’a Erzurum istikametinde olan bölgeni yer yer karanlık olduğunu tespit ettik ve çalışmalarımızı bu yönde de yoğunlaştırdık. 2020 yılı içerinde şehir şebekesinin yatırımına ağırlık vereceğiz. Sayın Valimiz ile de bu durumu istişare ettik. Belediyemizin de çalışmaları var. Koordineli bir biçimde şehir şebekesi yatırımımızı da yapacağız. Biz bölgede ciddi yatırımlar yapan bir şirketiz. Gerçekten alt yapımızı sağlamaktayız ve bölgende aldığımızı bölgeye veren bir şirketiz. Önümüzdeki senelerde da bu yatırımımız artarak devam edecek.”

Kaynak : KARS PUSULA / ADEM ALP

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars Polisi Tefecilere Göz Açtırmıyor! | Kars HaberÖnceki Haber

Kars Polisi Tefecilere Göz Açtırmıyor! |...

Kars Kazları Meralara ÇıktıSonraki Haber

Kars Kazları Meralara Çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar