Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars Belediyesi kenti inşaat alanına çevirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars Belediyesi kenti inşaat alanına çevirdi
Kars Belediyesi'ne kayyum atanmasıyla beraber yurttaşlar da hizmet görmeye başladı. Yıllardan beri istedikleri belediye hizmetlerini alamayan yurttaşların yüzü kayyum belediyesi ile güldü.

Kars Belediyesi'ne kayyum atanmasıyla beraber yurttaşlar da hizmet görmeye başladı. Yıllardan beri istedikleri belediye hizmetlerini alamayan yurttaşların yüzü kayyum belediyesi ile güldü.
Vali Türker Öksüz'ün Belediye Başkan Vekili atanmasıyla beraber kentte pek çok noktada aynı anda çalşışmaya başlandı. Belediye kentte yol, kaldırım, otogar, park, bahçe, sıcak asfalt, kilit parke taş yol ilk sırada olmak üzere pek çok çalışma başlattı. Kenttin her noktasında sürdürülen çalışmaları gören yurttaşlar ise aldıkları hizmetlerden dolayı belediyeye tam destek oluyor.

"Dere içi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi"

Dere içi Kanyonu olarak bilinen güzergah Belediye Başkanlığı'nca hazırlanan 'Dere içi Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi' kapsamında hayat bulacak. Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün girişimleriyle Dere içi yolu yurttaşların vakit geçirebileceği sosyal bir alan haline getirilecek. Proje kapsamında Dere içi yolunun BSK ile asfalt yapılması, kaldırım, bisiklet ve yürüyüş yolu yapılması, yol boyunca ışıklandırma, bariyer ve sosyal donatılar yapılarak yurttaşların hizmetine sunulacak. "Estetik Şehir Işıklandırma Projesi "Belediye Başkanlığı'nca sürdürülen yol ve kaldırım çalışmalarının tamamlandığı caddeler, 'Estetik Şehir Işıklandırma Projesi" kapsamında ışıklandırılacak. Tarihi yapılarıyla da dikkatleri üzerine çeken Kars'ta hayata geçirilecek projeyle kentin ana caddeleri en son teknoloji ile donatılmış ışık sistemleri ile aydınlatılacak. Modern ve estetik bir görünüme kavuşacak olan Kars özellikle geceleri ışıl ışıl olacak.

"Kapalı Semt Pazarı Projesi"

8 ayı kış olan ve kış olan Kars'ta yurttaşların beklediği 'Kapalı Semt Pazarı Projesi hayata geçirilecek. Merkez Mahallesi'nde Belediye Başkanlığı'nca uzun geçen kış mevsiminde yurttaşlar ve esnafın etkilenmemesi için her mevsime uygun Semt Pazarı yapılacak. Yaklaşık 602.80 metrekare kapalı alana sahip olarak hayata geçirilecek olan Modern Semt Pazarı yurttaşların kışın gönül rahatlığı ile Pazar alış verişlerini yapmalarına imkan sağlayacak. "Yol ve kaldırım çalışmaları tamamlanıyor "Aynı zamanda Belediye Başkanlığı'nca kent genelinde başlatılan yol ve kaldırım çalışmaları ağır ağır tamamlanıyor. Kenttin pek çok noktasında yapılan yol ve kaldırım çalışmaları tamamlanırken, İstasyon Mahallesi, Taşlı Harman Sokak, Sinan Şamil Sam Caddesi'nde bordür kaldırım ve asfalt için PMT serim çalışmaları devam ediyor. Ayrıca belediye ekipleri tarafından Alpaslan Mahallesi Ferah Sokak'ta yeni yol yapımı için yol söküm çalışmaları yapılıyor. Söküm ve zemin sıkılaştırılması bittikten sonra yol yapım çalışmaları başlayacak. Belediye ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baraj suları çekildi 'tarih' ortaya çıktıÖnceki Haber

Baraj suları çekildi 'tarih' ortaya çıkt...

Kars Eriştesi Yapımına BaşlanıldıSonraki Haber

Kars Eriştesi Yapımına Başlanıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar