Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Görüşmeler Önümüzdeki Günlerde Başlıyor! Asgari Ücret İçin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Görüşmeler Önümüzdeki Günlerde Başlıyor! Asgari Ücret İçin
Görüşmeler önümüzdeki günlerde başlıyor! Asgari ücret için en kuvvetli tahmin 3 000 447 bin lira

Görüşmeler önümüzdeki günlerde başlıyor! Asgari ücret için en kuvvetli tahmin 3 000 447 bin lira

2022 asgari ücret görüşmeleri önümüzdeki günlerde başlıyor. Herkes, asgari ücrete ne kadar zam geleceğini konuşuyor. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nden çıkan senelik yüzde 16,40 civarındaki enflasyon görünümüne göre yeni asgari ücretin 3 000 447 TL olması bekleniyor.
Türkiye ekonomisinde yaşanan dalgalanmaların ardından asgari ücretli vatandaş da görüşmelerden çıkacak sonuca kilitlendi. Önümüzdeki günlerde başlayacak asgari ücret görüşmelerinden önce piyasada konuşulan rakamlar daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

ENFLASYON GÖRÜNÜMÜ YÜZDE 22'YE İŞARET EDİYOR


Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre yıl sonunda enflasyonun yüzde 16,40 gerçekleşeceği ön görülüyor. Bu ön görüde asgari ücret artışının da 5-6 puan üstünde olacağına işaret ediyor. Yani bu puan artışı yüzde 22 zamma tekabül ediyor. Yapılacak zamla beraber 2022 senesinde asgari ücretin 3 000 477 lira olması bekleniyor.

GÖRÜŞMELER ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK


Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geride bıraktığımız günlerde yapmış olduğu açıklamada, görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlayacağını ve görüşmelerde vatandaşların taleplerinin göz önüne alınacağını ifade etti.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?


İş protokolü ile çalışan ve bu kanun kapsamında olsun olmasın her çeşit işçinin ekonomik ve sosyal durumlarının düzenlenmesi amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca Asgari Ücret Tespit Komisyonu aracılığıyla tüm iş kollarını kapsayacak şekilde belirlenir.

İlk toplantıya 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu katılacak. Komisyonda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsil ediyor.

Görüşmelerde ilk toplantı Bakanlık'ta yapılıyor. İşçi ve işveren taraflarının ev sahipliğinde yapılan iki toplantının ardından dördüncü ve son toplantı yine Bakanlık'ın ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Barış Yahya Çinçin

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta bayanlar 'imece' usulü erişte kesiyorÖnceki Haber

Kars'ta bayanlar 'imece' usulü erişte ke...

Kars Vadisi Kent Turizmine Değer KattıSonraki Haber

Kars Vadisi Kent Turizmine Değer Kattı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar