Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

DSİ son 18 yıL içinde Kars’ta 65 adet tesisi hizmete aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DSİ son 18 yıL içinde Kars’ta 65 adet tesisi hizmete aldı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kars’a yapmış olduğu yatırımlar ile devasa projeleri hayata geçiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Kars’a yapmış olduğu yatırımlar ile devasa projeleri hayata geçiriyor.
Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmaları ile tarım arazilerinden en yüksek yararyı sağlamak, musluklara daha sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, yurttaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı güvenliğini sağlamak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için bütün gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışı ile suyun her damlasına sahip çıkıyor.
DSİ tarafından tarım alanlarında yapılan projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmaktadır.
 

2021 Yılını Sulamada Hamle Yılı İlan Ettik



Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin liderlüğünde 2021 senesini sulamada atılım yılı ilan ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları oluşmuş, bu artış il genelinde ve civar illerde direk şekilde veya dolaylı olarak çoğu sektöre yansımıştır. Sulama Projeleri yurttaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma amaçlarına katkıda bulunmaktadır." dedi.
 

1 Milyon 149 Bin 390 Dekar Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…



Yıldız, "Kars’ımız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 3 adet sulama inşaatı devam ediyor. Proje ve Planlama Safhasındaki 17 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 1 Milyon 149 Bin 670 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Kars çünküi üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır." ifadesini kullandı.
 

Kars’ımıza 2 Baraj, 1 Adet Sulama Gölet’i ve 4 Adet Hayvan İçmesuyu Gölet’i Kazandırdık



Doğu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden bir tanesi olan Kars’ımızda ziraatın daha da gelişmesi için son 18 senede şehre 65 adet Tesis ile 1.461.098.419 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Kars’da son 18 senede 2 Baraj, 1 Adet Sulama Gölet’i ve ve 4 Adet Hayvan İçmesuyu Gölet’i inşa ettik” dedi.
İnşaatı Devam Eden 1 Adet Sulama Gölet’i ve 8 Adet Hayvan İçmesuyu Gölet’i ile 16 Bin 370 Dekar Arazi Daha Sulamaya Açılacaktır.
Yıldız, öte yandan Karslı yurttaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Kars’ın su kaynaklarını değerlendirmek için tüm ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz, şu an için 9 Gölet’in yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
 

Kars’a Menba Kalitesinde İçmesuyu



Yıldız, inşaatı tamamlanan 4 adet içmesuyu tesisi ile 18 senede tamamladığımız içmesuyu tesisleri ile 144 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, senelik 20,36 milyon m³ içmesuyu temin ettiklerini de sözlerine ekledi.

Kars’da Taşkın Riskini Azaltıyoruz

Ayrıca; Kars İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 senede tamamlanan 46 adet taşkın koruma tesisi ile 42 yerleşim yeri ve 85 dekar arazinin taşkın denetiminü sağladıklarını ve 21 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.

2 Adet Yeraltı Barajı Akifer Suni Besleme Planlama, Proje Çalışmaları Başladı.
Yıldız, “Baraj ve Gölet Çalışmalarımızın beraberinde düşük maliyet ve daha az su kaybı sağlayacak olan Yeraltı Barajı (Akifer Suni Besleme) kapsamında Kars ilimizde 2 adet depolama tesisi Planlama çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Kaynak:Volkan KARABAĞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars’ta Bu Hafta Kar BekleniyorÖnceki Haber

Kars’ta Bu Hafta Kar Bekleniyor

KARS'TA ŞUBAT YAĞMURUSonraki Haber

KARS'TA ŞUBAT YAĞMURU

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar