Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

CHP Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu ile beraber partisinin Kars İl Başkanlığı’nı ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu ile beraber partisinin Kars İl Başkanlığı’nı ziyaret etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile beraber partisinin Kars İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile beraber partisinin Kars İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, “Bu akşam eve gidince ahenkadan önce bir davetiyeyi hayal edin, ‘Cumhuriyetin 100. yılının resepsiyonun davetiyesi’, o 100. Yıl davetiyesinin altında adres yazıyor dimi, ‘tarih: 29 Ekim 2023, yer: halen Atatürk’ün vasiyetinin aksine, Atatürk Orman Çiftliğinin böğrüne hançer gibi saplanmış o kaçak Saray’ yazıyorsa bilin ki biz kaybettik, yumun hemen gözünüzü. Birbirimizin yüzüne bakacak halimiz yok. Ama emin olun orada şu yazacak; ‘yer: layık olduğu gibi Çankaya Köşkü’ yazacak size söylüyorum. İmza kimin onu açıklayacağım; o imza şu şekilde bir imza olacak, o imzayı gözünü yumdun ya sen, sen değil de o 1881’de açılan bir çift mavi göz görmüş olsaydı o imzayı diyecek ki; “İşte benim Cumhuriyetimin 100. yılı, işte benim Cumhurbaşkanım.” öyle bir imza olacak. O imzanın sahibi açıklanınca hepimiz arkasına geçeceğiz, onunla bir çalışacağız, onunla beraber bu ülkeyi tekrar demokrasiyle tanıştıracağız. O ismi açıklıyorum; o ismi açıklanana kadar Cumhurbaşkanı adayımız sensin, hepinizsiniz. Cumhurbaşkanı adayımız açıklanana kadar hepimiz çalışacağız, durmadan çalışacağız, Kars çalışırsa,

Kars ayağa kalkarsa, Türkiye ayağa kalkar.

Hep beraber kazanacağız. Kars’ın bu inancı Cumhuriyeti kurtaracak. Hepinize güveniyorum, benim Cumhurbaşkanı adayım sizlersiniz.” dedi.Kafkas Üniversitesinin bölgenin cazibe merkezi olması gerektiğine dikkat çeken Özel, “Kars, okur-yazarlığıyla, irfanıyla, ilimiyle, bilimiyle Cumhuriyetin en önemli şehirlerinden biriyken, aydınlanma devrinin meşalelerinin biri Cilavuz’da yakılmışken Kars’ı dindar ve kindar bir nesil yetiştirmesi isteyip de atadıkları Kafkas Üniversitesini yönetiyor. Kars’ın evlatları kadro alamazken, Kars’ın evlatları yönetim kademelerine dahil edilmezken, çeşitli görevlendirmelerle döner sermayeden en yüksek payları alın. Hem ekonomik olarak nemalanıp hem bilimsel olarak Kafkas Üniversitesinin önünü tıkayanlardır. Kafkas Üniversitesinin bölgenin yıldızı olma en uyguninin önündeki takoz AK Parti ve onun görevlendirdiği üniversite bürokrasisidir. Bunu buradan ilan ediyorum. Kafkas Üniversitesinin Tıp Fakültesi var, yalnız fakülte staj için öğrencilerini halen daha Erzurum Atatürk Üniversitesine yolluyor. Yazıklar olsun. Böyle bir yetersizlik olur mu? buranın kendiliğinden yetebilmesi için, bilimin burada olması lazım ancak bakın duruma; nöroloji yok, fizik tedavi yok, cildiye yok, çocuk cerrahisi yok, plastik cerrahi yok, patoloji yok, nükleer tıp yok, göğüs cerrahisi yok, endokrinoloji yok, gastro bölümü yok, ramotoloji yok, onkoloji yok. Ne var kardeşim? Sağlık ocağı gibi Üniversite hastanesi var. Biz emek veren bütün sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyoruz yalnız buranın bir cazibe merkezi olması lazım. Son 1 yılda 25 bilim insanının Kars’ın dışına belirleme isteyip gittiği bir süreçte o kentin kötü yönetildiğini gösterir.” ifadesini kullandı.
Özel, Kars Harakani Devlet Hastanesinin Kars’ın sağlığını tehdit ettiğini kaydederek,

“Kars gibi bir yer, bölgenin cazibe merkezi olması gerektiği yerde

Harakani Devlet Hastanesinin Çocuk Bölümünün, Yetişkin Bölümünün, Kadın-Doğum Bölümünün aynı anda hizmet etmesi, hem de bu pandemi şartlarında. Oradaki sağlık emekçilerinin canla-başla mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Halkları ödenmez, yalnız o fiziki şartlar oradaki sağlık emekçilerinin de, Kars’ın da sağlığını tehdit etmektedir. O hastanenin derhal ek binalarla çocuğun, kadın-doğumun ve erişkinlerin ayrı binalarda, çağdaş şartlarda hizmet vermesi gereklidir.” şeklinde konuştu.

Özel, daha sonra Kars Barosunu ziyaret etti. Baro Başkanı Fettah Çapkurt ve yönetimi tarafından karşılanan milletvekillerine Kars Barosu olarak demokrasi ve hukuk savunucuları olduklarını ve ziyaretten kaynaklı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Milletvekilleri ise Çapkurt’a görevinde başarılar diledi.

CHP Milletvekilleri Baronun sonrasında Kars Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ettiler. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu Milletvekillerine Kars ekonomisi ve ticareti ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu

Kaynak:KARS PUSULA / ADEM ALP

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı?Önceki Haber

Cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı?

Uzun tarihte yolları bir türlü yapılmayan Organize ve Küçük Sanayi Sitesi'nin yolları yapılacakSonraki Haber

Uzun tarihte yolları bir türlü yapılmaya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar