Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

106 YAŞIN FORMÜLÜ ORGANİK YİYECEKLER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
106 YAŞIN FORMÜLÜ ORGANİK YİYECEKLER
Digor ilçesine bağlı Bacalı köyünde kızı ve torunlarıyla yaşamakta olan 106 yaşındaki Asya Yulalar, sağlığını doğal ve organik yiyeceklere borçlu olduğunu belirtti.


 Digor ilçesine bağlı Bacalı köyünde kızı ve torunlarıyla yaşamakta olan 106 yaşındaki Asya Yulalar, sağlığını doğal ve organik yiyeceklere borçlu olduğunu belirti. Digor'a 10 km uzaklıktaki Bacalı köyünde oturan Asya Yulalar, seneler önce eşini kaybedince kızı ve torunlarıyla yaşamaya başladı. Tarım ve hayvancılık yapılan köyde ilerleyen yaşına rağmen kızına ara sıra işlerde yardımcı olan Asya Yulalar, vaktinin çoğunu torunlarıyla geçiriyor. Sağlığını doğal ve organik yiyeceklere borçlu olduğunu belirten Yulalar, "Bizler eskiden bir kap yemek yiyor doyuyorduk şimdiyse sofrada yiyecek bol ama yiyen yok. Tencerede bulgur kaynatırdık. O zaman ev yağı kullanırdık, yiyen güçlenir ve daha sağlıklı olurdu. Ben bu sağlığı organik ve doğal yiyeceklere borçluyum. O zaman yemeklerin tadı ve lezzeti de vardı. Şimdi ise her şey var ama tadı yok" ifadelerini kullandı.


Gençliğinden at bindiğini de belirten Yulalar, eski günleri şu sözlerle anlattı: "Çok ata binmişim. Derelere gider, halı kilim yıkardık, halı kilim dokurdum. Elektrik yoktu, gaz lambası ışığında çalışırdık. Çok çileler çektik. Çocukların altlarını höllük diye bilinen toprakla sarardık. Elimizle çamaşır yıkardık. Çok kar yağardı dam boyu kadar olurdu. Hava çok soğuk olurdu. Tezekle soba yakardık. Allah sizlere çok ömür versin. "Torunlarına insanları sevmeleri ve saygılı olmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Yulalar, "Eskiden belki bu kadar imkan yoktu ama insanlara sevgi ve saygı vardı. Onun için eski günlerimi özlüyorum" dedi.

 

Kaynak : DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars’ta Pedallar 15 Temmuz Şehitleri İçin ÇevrildiÖnceki Haber

Kars’ta Pedallar 15 Temmuz Şehitleri İçi...

Kars Polisinden Drone Destekli Trafik DenetimiSonraki Haber

Kars Polisinden Drone Destekli Trafik De...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar