Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars’ta Pedallar 15 Temmuz Şehitleri İçin Çevrildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars’ta Pedallar 15 Temmuz Şehitleri İçin Çevrildi
Kars Bisikletçiler Kulübü, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, 15 Temmuz Şehitleri anısına ‘Türkiye Geçilmez’ temalı bisiklet turu yaptı.

Kars Bisikletçiler Kulübü, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, 15 Temmuz Şehitleri anısına ‘Türkiye Geçilmez’ temalı bisiklet turu yaptı.
 

15 Temmuz hain darbe girişiminin 5’inci yılı dolayısı ile kentte düzenlenen bir dizi program kapsamında pedal çeviren Kars Bisikletliler Kulübü üyesi gençler, Kars caddelerinde pedal çevirerek, 15 Temmuz şehitlerini andı.

Kars Kalesi eteklerinde bulunan tarihi taş köprü üzerinden ellerinde Türk bayrakları ile start alan bisikletçiler, Atatürk Caddesi ve Faikbey Caddelerini geçerek “Türkiye Geçilmez’ programının yapıldığı eski emniyet Müdürlüğü binası önünde mola verdi. Burada tüm şehitler adına saygı duruşuna bulunan ve İstiklal Marşı’nı okuyan bisikletçiler, daha sonra Kars Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk ile beraber Eski Emniyet Müdürlüğü kapısına şehitler adına kırmızı karanfiller bıraktılar. Buradan Kars Şehitliğine kadar tekrar pedal çeviren bisikletçiler Kars Şehitliğine kadar giderek şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bıraktılar. Bisiklet turunu tamamlayan gençlere Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Nedim Aslan tarafından teşekkür belgesi verildi. Sağanak yağmur altında bisiklet turunu gerçekleştirilmiş olan gençler, yurttaşlardan bol alkış aldılar.

KAYHAN “PEDALLAR ŞEHİTLERİMİZ İÇİN ÇEVRİLDİ”

Eksi Emniyet Müdürlüğü önünde gazetecilere açıklama yapan Kars Bisikletliler Kulübü Başkanı Batuhan Caner Kayhan, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile beraber bugün çok anlamlı ve duygulu bir etkinliği icra ettiklerini söyledi.

Kayhan “Bugün 15 Temmuz ve bizler için çok anlamlı bir gün. Bugün Kars’ta 15 Temmuz şehitlerimizi anmak ve şehrimizi bilinçlendirmek amacı ile bisiklet turu yaptık. 15 Temmuz şehitlerimiz ile beraber tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de sağlık temenni ediyoruz” dedi.

ÖZTÜRK’TEN GENÇLERE BİRLİKTE VE BERABERLİK ÖĞÜDÜ”

Bisikletçiler ile beraber eski Emniyet Müdürlüğü kapısına kırmızı karanfiller bırakan Kars Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Öztürk de gençlere birlik ve beraberlik öğütleri verdi.

Ecdadın geçmişten bugün bu vatan uğruna canlarıyla ve kanlarıyla büyük mücadeleler verdiğini hatırlatan Öztürk, “Bizler de onların yolundan gitmeye gayret etmeliyiz. 15 Temmuz darbe girişimi bundan 100 yıl önce olduğu gibi ecdadımıza karşı yapılan hain saldırılara benzer bir saldırıdır. Sizler gibi gençlerimizin bundan sonrasında da böyle saldırılara karşı ülkemizi, birliğimizi ve beraberliğimizi korumaları son derece önemlidir. İnanıyorum ki sizler ecdadımızın yaptığı fedakârlığı bundan sonrasında sizler yapacaksınız. Bu bir nöbettir. Bu nöbeti bunda sonra da sizlerin çocukları ve torunları tutacaktır. Ecdadımızın kanlarıyla yoğrulmuş bu ülkeye sahip çıkmazsak, Suriye, Filistin ve diğer toprakları istila edilen ülkeler gibi oluruz. Bu yüzden hep beraber bu güzel ülkemize sahip çıkmalıyız. “biçiminde konuştu.

Kaynak: Tacettin DURMUŞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sarıkamış'ı Sel Vurdu: Yollar Göle Döndü | Kars HaberÖnceki Haber

Sarıkamış'ı Sel Vurdu: Yollar Göle Döndü...

106 YAŞIN FORMÜLÜ ORGANİK YİYECEKLERSonraki Haber

106 YAŞIN FORMÜLÜ ORGANİK YİYECEKLER

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar