Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Selim'de Ciritte Heyecanlı Dakikalar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Selim'de Ciritte Heyecanlı Dakikalar

Selim ilçesine bağlı Kekeç köyünde gösteri maçı yapan ciritçiler, izleyenlere heyecanlı anlar yaşat

Selim ilçesine bağlı Kekeç köyünde gösteri maçı yapan ciritçiler, izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Karla kaplı Allahuekber Dağları'nın eteklerinde cirit atan gençler, bazı zamanlar attan düştü, bazı zamanlar da zeminin azizliğine uğradı.Bölgede uzun yıllardan beri ata sporu ciridi unutturmamak için büyük mücadele veren gençler, her hafta sonu bir köyde buluşarak atlı cirit gösterisi yapıyor.

Ciritte heyecanlı dakikalar

Kendi aralarında oynadıkları, kara düzen adı verilen kuralsız ciritte iki devre durumunda oynayan ciritçiler, devre arasında ise atlarını dinlendiriyor. Ciritçiler, izleyicilere eğlenceli anlar yaşatmak için atlarını dört nala sürüp ellerindeki ciritleri rakiplerine fırlatıyor. Atılan ciridin rakibe isabet etmesi, atılan ciridin havada tutulması, belli mesafede ciridi ata değil oyuncuya isabet ettirme çabaları eğlenceli anların yaşanmasına neden oluyor. Avazları çıktığı kadar bağırarak yarışmaya konsantre olan gençler bazı zamanlar da zeminin azizliğine uğruyor.

 

Ciritte heyecanlı dakikalar

Soğuk havanın sertleştirdiği zemin öğlen saatlerinde güneşin eksisiyle yumuşuyor. Bu da atların dengesini kaybetmesine ve sporcuların düşmesine neden oluyor. Düşen gençler, ani bir refleksle kalkıp, tekrar ata binerek yarışmaya kaldıkları yerden devam ediyorlar.Ciritçi İlhami Yıldız, ciride gönül verdiklerini belirterek, "İsteğimiz kulüplere ve gençlere destek verilerek cirit atı sayının artırılması ve Kars İl Özel İdaresi katkılarıyla Selim ilçesinin girişinde yapılan cirit sahasının hızlıca hizmete sokulması" şeklinde konuştu.

Kaynak:DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kesimlerin başladığı Kars'ta kazlar ağaçlara asılıyorÖnceki Haber

Kesimlerin başladığı Kars'ta kazlar ağaç...

Kars'ta Kış Lastiği DenetimiSonraki Haber

Kars'ta Kış Lastiği Denetimi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar