Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

SAKARYA GEBZE-DARICA METRO HATTI 2023 YILINDA HİZMETE GİRECEK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SAKARYA GEBZE-DARICA METRO HATTI 2023 YILINDA HİZMETE GİRECEK
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde araştırmalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Milli Elektrikli Tren setinin prototip üretimini ve fabrika testlerinin gerçekleştirilmesini müteakip, yol testlerine başlandı

 


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde araştırmalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "Milli Elektrikli Tren setinin prototip üretimini ve fabrika testlerinin gerçekleştirilmesini müteakip, yol testlerine başlandı. Bundan sonra da akredite kuruluş kontrolündeki seyir emniyet ve konfor testlerine geçilecek. Ve trenimizi bu sene içerisinde milletimizin hizmetine sunacağız." dedi.

 
'DEMİRYOLU REFORMUMUZA LİDERLİK EDİYOR

'millî Elektrikli Tren setinin bu seneın son çeyreğinde seri üretimine başlamayı amaçladıklarını belirten Karaismailoğlu, "TÜRASAŞ, milli Ekonomi, Son Dakika

ekonomi ve milli bağımsızlık yolunda çok önemli projelere öncülük ediyor. Bu senenin son çeyreğinde seri üretimine başlamayı hedeflediğimiz Milli Elektrikli Tren seti, elektrikli ana hat lokomotifi, hibrit lokomotif, dualı lokomotif ve özgün motor projelerinin beraberinde yine bu sene prototip imalatına başlanan Milli Banliyö Tren seti projeleri ile TÜRASAŞ, demiryolu reformumuza liderlik ediyor." ifadelerini kullandı.

'BU YIL MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ

'Aralık 2020'de Milli Elektrikli Tren seti projesinin ilk prototip setinin raylara indiğini hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, "Saatte 160 km hıza ulaşan Milli Elektrikli Tren setinin prototip üretimini ve fabrika testlerinin gerçekleştirilmesini müteakip, yol testlerine başlandı. Bundan sonra da akredite kuruluş kontrolündeki seyir emniyet ve konfor testlerine geçilecek. Ve trenimizi bu sene içerisinde milletimizin hizmetine sunacağız. Saatte 225 kilometre hıza ulaşacak Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi'nde ise tasarım süreci devam ediyor. Bu Projeden elde edilen deneyimi marifetiyle, ihalesi kazanılan Gazi ray (Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Banliyö Projesi) projesinde tasarım çalışmaları devam ediyor." dedi.

'YENİ SİPARİŞLER ALINDI

'Millî Elektrikli Tren için yeni siparişler alındığını belirten Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu: "TCDD için, bugüne değin 2 000 300 adet yolcu vagonu imalatı ile 38 bin 490 adet yolcu vagonu bakım, onarım, revizyon ve modernizasyonu gerçekleştiren TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü, ülkemizi raylı taşıtlar alanında dışa bağımlı olmaktan kurtarırken, milli ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. 2021 yılı itibarıyla 95 araçlık 19 Set Milli Elektrikli Tren siparişi alındı ve seri üretim süreci için satın alma faaliyetleri başlatıldı. Milli Tren üretimi ile beraber, TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğümüz ayrıca, alüminyum araç gövdesi üretim yeteneğine de kavuştu. Projemizde yerlilik oranı % 60 olan Milli Elektrikli Tren setinin seri üretimi ile beraber yerli üretimin projedeki payını % 80'e ulaştırmayı amaçlıyoruz.

"ÜLKEMİZİN DEMİRYOLU AĞINI ÖRMEYE DEVAM EDİYORUZ'

TÜRASAŞ da TCDD Taşımacılık A.Ş. Ihtiyaçlarını karşılamak üzere, yataklı vagon, VIP yataklı vagon proje çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Karaismailoğlu, şu açıklama yaptı: "Bu yıl içinde 5 adet VIP, 12 adet yataklı vagon imalatı da tamamlanacak. Aynı şekilde Eskişehir ve Sivas bölge müdürlüklerimizde de çok önemli çalışmalar artarak devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizin demiryolu ağını örmeye devam etmekteyiz. Bunu yaparken de demiryollarımızın ihtiyacı olan tüm makine ve ekipmanları milli ve yerli kaynaklarla ülkemizde üretiyoruz. Jeopolitik konumumuzun sağlamış olduğu avantajla, Doğu-Batı hattı 'İpek Demiryolu' Orta Koridoru üstünde, yük ve yolcu taşımacılığında bölgesinde lider ülke olmak için canla başla çalışmaktayız. Pekin'den Londra'ya uzanan demir yolu hattında ülkemizi avantajlı bir geçiş noktası olarak ilk planda tutacak çabalar sarf ediyoruz. İstanbul Marmaray demiryolu geçişi ile de bu hattın altın halkasını takmıştık.

"BİRİLERİ GİBİ "İSTEMEZÜK" DEMİYORUZ

'Gençler için yeni iş fırsatları sağlayacak projelerde sorumlulukları yerine getirdiklerini dile getiren Bakan Karaismailoğlu, "Birileri gibi 'istemezken demiyor, bu millet için, geleceğimiz olan gençlerimiz için yeni iş ve AŞ fırsatları sağlayacak, ülkemizi hak ettiği gibi global bir aktör haline getirecek projelerde sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Türkiye'yi global demiryolu ağının 'oyun kurucusu' kılmak için yolumuza durmadan devam etmekteyiz." dedi.

BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU PROJESİNDE TAŞINAN YÜK SAYISI 1 MİLYONU AŞTI

Bakan Karaismailoğlu, Bakü-Tiflis- Kars demiryolu projesinde, geçen hafta itibarıyla, hat aracılığıyla taşınan toplam yük sayısı 1 000 000 tonu aştığını ve Çin'den kalkan bir yük treninin Marmaray aracılığı kıta değiştirerek Avrupa'daki adresine diğer bir ulaşım modunu kullanmaksızın ulaşabildiğini söyledi.

Kaynak : DHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akyaka Kaymakam Çakas köylülerle bir araya geldiÖnceki Haber

Akyaka Kaymakam Çakas köylülerle bir ara...

3 çocuk annesi Baki, bölgenin tek kadın değirmencisi!Sonraki Haber

3 çocuk annesi Baki, bölgenin tek kadın...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar