Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

NORMALLEŞME NE ZAMAN NASIL BAŞLAYACAK?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NORMALLEŞME NE ZAMAN NASIL BAŞLAYACAK?
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam ediyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanmakta olan sokağa çıkma yasağı Türkiye’nin gündeminde yer almaya devam ediyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının durumu yaklaşan hafta sonu öncesi merak konusu oldu. Peki, 23-24 Ocak 2021 sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yasaklar ne zaman bitecek, normalleşme tarihi belli mi?
Haber yazınınin boyutu 
haber yazınıni yazdır 
23-24 Ocak hafta sonu sokağa çıkma yasağı, önümüzdeki süreci merak edilen konular arasında yer almakta. Aşılanmanın başlamasıyla birlikte yasakların ne zaman biteceği ve normalleşmenin ne zaman başlayacağı da takip edilen konular arasında yer almakta. Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yazıda, kısıtlamaların ikinci duyuruya kadar devam edeceği bildirilmişti.


23-24 OCAK HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

23-24 Ocak Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkma yasağının olup olmadığı, yapılması öngörülen kabine toplantısı sonrasında netlik kazanacak. İçişleri Bakanlığı genelgesinde bulunan detaylara göre şu anda 23-24 Ocak hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanacağı bilgisi yer buluyor.

YASAKLAR NE ZAMAN KALKACAK?


Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki Kabine toplantısı sonrası yapmış olduğu açıklamada kısıtlamaların aşamalı olarak kaldırılacağını duyurmuştu. Vaka sayılarında % 60’a varan gerileme ve aşılama çalışmaları ile birlikte salgın yasaklarında esneme gündeme geldi. Koronavirüsle mücadele kapsamında huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile burada bulunan personelin aşılanmasına başlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında sağlıkçılara yönelik yeni bir düzenleme yapıldı.

Sağlık Bakanlığı'nca, koronavirüs pandemisi bu sebeple sağlık çalışanlarına yönelik olarak, izin ve emeklilik prosedürleri kısıtlaması getirilmişti. Sağlıkçılara yönelik, senelik izin, bedava izin, şua izni ve emeklilik prosedürleri yasağını kaldıran yazı, personel prosedürleri başlığıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlandı.

NORMALLEŞME NE ZAMAN NASIL BAŞLAYACAK?

Hafta sonu yasağı, hafta içi sokağa çıkma yasağının saatleri, okullar ve lokantalar ile alakalı yeni planlama belli oldu. Salgının seyrine bağlı şekilde, kuralların değiştirilmesine dair alternatifler tartışılıyor. Öncelikli olarak sokağa çıkma yasağına dair saatlerin daraltılabileceği konuşuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanmakta olan sokağa çıkma kısıtlamalarının gündüz için kaldırılması da yeni planlamada söz konusu olabilecek.



Hafta içi kısıtlamalarının saatlerinin de 21.00’den 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor. Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta kabul edilebileceği, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de tekrar başlanabileceği ifade ediliyor.

Mart ayı itibariyle okulların ikinci yarı senesinde yüz yüze eğitime geçmesi de tartışılan konular arasında. Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açılabileceği, buralara HES koduyla girilmesine dair yeni düzenlemeler yapılabileceği öne sürülüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Atölyem Evde" projesi hayata geçirildÖnceki Haber

"Atölyem Evde" projesi hayata geçirild

Kars İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleriSonraki Haber

Kars İl Özel İdaresi karla mücadele eki...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar