Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü Açıldı
Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü açıldı. Bakan Karaismailoğlu Kırmızı Köprü de bir aracın direksiyonuna geçerek araç kullandı ve köprüyü test etti.

kan Karaismaoğlu’nun katılımı ile Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü açıldı. Bakan Karaismailoğlu açılışı yapılan Kırmızı Köprü de bir aracın direksiyonuna geçerek araç kullandı ve köprüyü test etti.

Kars – Kağızman kara yolunda bulunan Kırmızı Köprü üstünden düzenlenen açılış merasimine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kars Milletvekili ve 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars


 
Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, İl Emniyet Müdür Vekili İbrahim Ethem Öztürk, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Kamil Çelik, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, ilçe belediye başkanları ve AK Parti ilçe başkanları ile davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Serhatlar Diyarı Kars’ta, Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü açılış töreni vesilesiyle sizlerle bir araya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, buradan Akyaka’yı, Arpaçay’ı, Digor’u, Kağızman’ı, Sarıkamış’ı, Selim’i, Susuzu, en kalbî duygularımla selamlıyorum.

Öncelikle belirtmek isterim ki; Kahramanmaraş Milletvekilimiz, değerli dava arkadaşımız İmran Kılıç’ın ölümü hepimizi derinden üzdü. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.” dedi.

İpek Yolu güzergâhında yer alan Kars


Şehrin simgesi hâline gelen Sarıkamış ve Çıldır Gölü’ndeki kış turizminin beraberinde tarihi ve kültürel değerleri ile önemli bir yer tutmaktadır.” diyen Bakan Karaismailoğlu, “Doğu Ekspresi’nin de etkisiyle önemli bir turizm destinasyonu hâline gelen Kars, hemde ülkemizi Kafkas ya veya bağlamakta. Pandemi sebebiyle ara vermiş olduğumuz


Turistik Doğu Ekspresi’miz, seferlerine tekrar başlıyor. Ankara’dan Kars istikametine ilk sefer 15 Aralık’ta yapılacak. Trenimiz, Kars’tan ise 17 Aralık Cuma günü hareket edecek. Sadece yataklı ve yemekli vagondan oluşacak Doğu Ekspresi seferleri karşılıklı yönde haftada iki sefer düzenlenecek. İlk seferinden bu yana 37 bin yolcunun seyahat ettiği,

Ankara-Kars güzergâhımız

Dünyanın en güzel 4 tren rotasından olarak gösteriliyor. Bu hizmetimiz ile hem bölgenin kış turizminin canlanmasına önemli katkı sağlayacağız. Hem de gençlerimizin, insanımızın konforlu bir seyahatle doğusundan batısına bu kadim coğrafyayı ve kadim kültürümüzü tanımalarına olanak sunacağız.” ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü


Gürcistan, Ermenistan ve Nahcivan Özerk Cumhuriyeti gibi komşu ülkelere açılan beş sınır kapısına ulaşım sağlamakta olan bölgemiz, Kuzey-Güney aksında Doğu Karadeniz’i Kuzey Tetek Hattı’na bağlaması bakımından da önem arz ediyor. Yani yalnızca turizm değil, ticari bir aks açısından da kilit bir konumda. Kars’ın ulaşım ağını güçlendirecek her bir projenin değerinin farkındayız. O sebeple şehrimizin büyüyen yapısına uyum sağlayan ve gelişimini destekleyen ulaşım ve iletişim yatırımlarını birer birer gerçekleştirmek için 7/24 hizmet esasına göre çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

Açılışı yapacak olan Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprülerinin
Hayata geçen çok önemli karayolu projelerinden biri olduğunu anımsatan Bakan Karaismailoğlu, “Bildiğiniz üzere DSİ’nin Kars Çayı üstünde yürütmüş olduğu Alabalık Barajı projelendirme çalışmaları sebebiyle Kars-Selim Ayrımı – Kağızman Yolu’nun bir bölümü baraj su havzası içinde kalıyor. Bu kesiminin 507 metre uzunluğunda inşa ettiğimiz

Kırmızı Köprü ile geçilmesini sağladık. Bitümlü sıcak karışım kaplamalı tek yol standardında hizmet verecek Kırmızı Köprü sayesinde karayolunun Alabalık Barajı göl sahası kesiminde yol standardını yükselterek, trafiğin kesintisiz akışını tesis ettik.

Kars-Susuz Ayrımı-Arpaçay Yolu’nun 11,4.

Kilometresindeki Akçalar Köprüsü’nü de fiziki ve geometrik uygun standartlarda olmadığı için yeniledik. Yolun doğusuna inşa edilen 75 metre uzunluğundaki köprümüz, bitümlü sıcak karışım kaplamalı halkımıza hizmet verecek. Çalışmalarımızın nihai amacı, üstün bir hizmet anlayışı ile, ticaretimizi, turizmimizi daha da güçlendirmektir.

Bu güç, vatandaşlarımızın ve ülkemizin ekonomisine katma değer olarak dönüyor, refah seviyemizi yükseltiyor. Bahsettiğim bu projelerle de Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerindeki sınır kapılarına daha hızlı ve daha konforlu alternatif erişim imkânı tesis ettik. Komşu ülkelerle yapılan ticaret hacminin artırılmasına katkı sağladık.

Ayrıca, Kırmızı Köprü’nün de üstünde yer aldığı toplam 72 km’lik
 

Kars-Kağızman güzergâhının 37,6 km’lik kesiminde devam etmekte olan iyileştirme çalışmalarının tamamlanmasıyla yol 3,7 km kısalacak. Böylece zamandan 7,5 000 000 TL, akaryakıttan 3 000 000 TL olmak üzere senelik toplam 10,5 000 000 TL tasarruf edilecek, karbon emisyonu bin 147 ton azaltılacak. Başta Kars olmak üzere bölgemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.” biçiminde konuştu.

Karslılara seslenen Bakan Karaismailoğlu, “Bizlere verdiğiniz kuvvetli destek çok kıymetli. Bu destek sayesinde, her bir şehrimiz gibi Kars ilimizin de ülkemizin lojistik süper güç olması için attığımız adımlardan yararlanması,


 
Karslı halkımızın refahının yükselmesi için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çünkü bizler için; ‘Halka hizmet, Hakk-a hizmettir…’ Bizim düsturumuzda milletimize hizmet etmenin dışında diğer bir gaye yoktur.

Türkiye’nin her yanında devam etmekte olan projelerimizle üretim, istihdam, ticaret, kültür sanat ve eğitim hayatına canlılık katıyoruz. Bu ülkede milletin efendi olduğunu, siyasi iktidarın hizmetçi olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Milletten aldığımızı millete verdik.

Rantiyeyi kestik, şantiyeler açtık. Son 19 senede Kars’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 6 milyar 882 milyon lira üstünde yatırım yaptık. Kars’ta 2003’te yalnızca 22 km olan bölünmüş yolları, bugün 273 km’ye ulaşmış bulunmaktayız.

Burada BSK kaplı 1 km yol yapılmamıştı. Tam 378 kilometre BSK kaplamalı yol yaptık. Karayollarında olduğu kadar Kars’ın demiryolu ulaşımının gelişmesi için de pek çok yatırım hayata geçirdik, geçiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kars’ı kombine nakliyatta merkez hâline getirdik.”


Diyen Bakan Karaismailoğlu, “30 Ekim 2017 tarihinde Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını hizmete açarak Çin’i Londra’ya bağlayan en kısa, yani en avantajlı ticaret koridorunu oluşturduk. Bir hizmet, ardından başkalarını da getirdi. Kars’ta bu ticaret koridoru üstünden gelen yükün depolanması ve dağıtılması için lojistik piyasasının bir merkeze ihtiyacı oldu. Hemen işe koyulduk. 412 bin ton taşıma sınırı ile 400 000 metrekare Lojistik alana sahip Kars Lojistik Merkezi’ni inşa ederek, İşletmecilik faaliyetlerine de başlamasını sağladık.

Kars’ımıza, ona yakışan çağdaş ve estetik mimarili yeni bir havaalanı da kazandırdık. Yolcu kapasitesini senede 3,5 000 000a çıkardık. 2003 senesinde 54 bin olan yolcu trafiği, 2020 senesinde pandemiye rağmen 381 bin 123’e yükseldi. Cumhuriyet’imizi ve milli bağımsızlığımızı daim kılacak, bizi, dış baskılar karşısında başımız dik yürütecek olan kuvvetli bir ekonomidir.


 
Güçlü bir ekonominin olmazsa olmazı da altyapıdır, projelerdir. “Helalleşeceğiz” diye ortalıkta dolaşanların ne geçmişte bu ülkeye verdikleri zararı unutabiliriz ne de bugün büyükelçilere, yabancı ülkelere Türkiye karşısında pozisyon almaları için yalvarmalarını. Her yapılan projede ortalığı ayağa kaldıranlara bu millet 2023’te de gerekli olan dersi verecek.

Ülkemizin kaybedecek bir dakikası dahi yok!
Çalışmalı, üretmeli, gelişmeli ve daha pek çok projeyi hayata geçirerek milletimizin refahını daha da yukarılara çekmeliyiz. Bu sebeple bizler de Millî Ulaşım ve Altyapı Politikalarımızı ülkemizin ekonomik ve siyasi gücünü destekleyecek bir anlayış ile hayata geçiriyoruz. Vatanımıza olan sevgimizi lafla değil işle, çalışma ile , projelerle ortaya koyuyoruz.

Stratejik konumu ile tarihte bir çok uygarlığın yerleşimi için en cazip coğrafya olan ülkemizin önemi; yatırımlarımızla, projelerimizle, devlet aklıyla planlayıp hayata geçirdiğimiz hizmetlerimiz ile daha da artıyor. Türkiye’yi geleceğe hazırlamak için dev yatırımlar ile bütün ülkemizi adeta nakış gibi işliyoruz.

Artık Kars, eski Kars değil. Tıpkı Türkiye’nin her ili, ilçesi, köyü gibi. Değişimi, gelişimi, yenilenmeyi sindirmiş; daha iyisine ulaşmış; bundan sonrası için, “dünyanın Türkiye’ye bağlandığı” yakın gelecek için heyecan duyan bir Kars var artık. Türkiye’nin senelerdir süren altyapı problemini büyük ölçüde çözdük.


 
Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz arasında Türkiye’mizi ulaşımın her modanda global bir koridora dönüştürdük. Ülke genelindeki bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 000 100 kilometreden alıp, 28 000 402 km’ye çıkardık.

Dağlar, geçit vermiyordu; tünellerle, vadileri köprülerle aştık


50 km olan toplam tünel uzunluğumuzu ise 632 km’ye yükselttik. 2003 senesine kadar 150 sene boyunca el değmeyen demiryollarımızın tamamını yeniledik. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını açarak Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağladık. Havayolunu toplumun yolu yaptık. Cumhuriyet’imizin yıldönümünde, 29 Ekim 2018 tarihinde dev kapasitesiyle hizmete açtığımız

İstanbul Havalimanı ile ülkemizi global havacılığın aktarma merkezi yaptık. Küresel havacılıkta zirveye çıktık. Hatırlayın, İstanbul Havalimanı’na ne gerek var diyorlardı. Bugün, havaalanımızın başarıları karşısında sessizliğe bürünmüş durumdalar! Önce benzer bir itiraz… Ardından başarılar, kazanımlar karşısında sessizlik… Biz bu filmi çok gördük!

Dünyanın en önemli ulaşım projeleri
Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul İzmir Otoyolu’nda da aynı tavırlar sergilediler. Önce itiraz, sonra sessizlik… Biz milletimizle iç içe, omuz omuzayız. Onları dinliyor, anlıyor, ülkemizin ihtiyaçlarını buna göre tespit ediyoruz.

Kendisine verilenle yetinen Türkiye çok eskilerde kalmıştır! 19 senedir yalnızca iç odaklara değil, dış odaklara karşı da devam ettirdiğimiz ‘başı dik’ iktidar politikalarımızdan ödün vermeye niyetimiz yok. Bu duygu ve düşüncelerle

Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü’nün önce Kars’a sonra da tüm ülkemize, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Önceki dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ilk sırada olmak üzere projede emeği geçen Karayolları Genel Müdürlüğü ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Bakan Karaismailoğlu ve katılımcılar kurdele keserek Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsünü hizmete açtı.

Bakan Karaismailoğlu daha sonra açılışı yapılan Kırmızı Köprü de bir aracın direksiyonuna geçerek araç kullandı ve köprüyü test etti.

Kaynak : Volkan KARABAĞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harakani Havalimanında uçak kazası tatbikatıÖnceki Haber

Harakani Havalimanında uçak kazası tatbi...

Bakan Karaismailoğlu Kars Lojistik Merkezi’ndeSonraki Haber

Bakan Karaismailoğlu Kars Lojistik Merke...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar