Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Harakani Havalimanında uçak kazası tatbikatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harakani Havalimanında uçak kazası tatbikatı
Tatbikatta senaryo gereği çıkan yangına Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) birimleri 50 saniyede müdahale ederek kontrol altına aldı.

Tatbikatta senaryo gereği çıkan yangına Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) birimleri 50 saniyede müdahale ederek kontrol altına aldı.

Kars’ta, Harakani Havalimanı’nda senaryo gereği düşen uçaktaki yolcuların kurtarılması için tatbikat yapıldı. Apronda gerçekleşen ve senaryo gereği alevlerin yükseldiği, siyah dumanların gökyüzünü kapladığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

Harakani Havalimanı Müdürü Fevzi Akdeniz’in idaresinde gerçekleşen tatbikata Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) birimleri, Kars İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Sağlık ekipleri, Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ile polis ve güvenlik görevlileri katıldı.

Senaryo gereği; İzmir Adnan Menderes Havalimanı – Kars Harakani Havalimanı seferini yapan Sun Express Hava Yollarına ait Boeing 737-800 tipindeki SXS9115 sefer sayılı yolcu uçağı 24 pistine inişi esnasında pistten çıkmak sureti ile; pistin sağ tarafında kareli haritada B11 olarak belirlenen alanda kaza kırıma uğramış motor ve gövde bölümünde yangın çıkıyor. Meydana gelen kazada uçağın içinde 150 yolcu ve 6 mürettebat yaralanıyor.

Hava Trafik Kontrol Kulesindeki görevlilerin acil durum butonuna basmasının ardından bütün ekipler alarm durumuna geçiyor. 50 saniyede olay yerine varan ARFF ekiplerinin müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alınıyor. Senaryo gereği uçaktan kurtarılan yaralılar da sağlık ekiplerince ambulansa taşınıyor.

Ekiplerin deneyim kazanması ve muhtemel durumlara karşı hazır olmasını sağlamak amacı ile yapılan tatbikat, hatıra resmi çekilmesiyle son buldu.

harakani-havalimaninda-ucak-kazasi-tatbikati-(1).jpgharakani-havalimaninda-ucak-kazasi-tatbikati-(1).jpegharakani-havalimaninda-ucak-kazasi-tatbikati-(2).jpegharakani-havalimaninda-ucak-kazasi-tatbikati-(2).jpgharakani-havalimaninda-ucak-kazasi-tatbikati-(3).jpegharakani-havalimaninda-ucak-kazasi-tatbikati-(3).jpgharakani-havalimaninda-ucak-kazasi-tatbikati-(4).jpegharakani-havalimaninda-ucak-kazasi-tatbikati-(4).jpgharakani-havalimaninda-ucak-kazasi-tatbikati-(5).jpeg

Kaynak: Kars Manşet

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AFAD GÖNÜLLÜLERİ HER TÜRLÜ SENARYO İÇİN HAZIRLANIYORÖnceki Haber

AFAD GÖNÜLLÜLERİ HER TÜRLÜ SENARYO İÇİN...

Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü AçıldıSonraki Haber

Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü Açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar