Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta yapımı tamamlanan Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta yapımı tamamlanan Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı yapıldı
Yusufpaşa Mahallesi'nde tarihi dokuya makul bir şekilde yapılan Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışını





Yusufpaşa Mahallesi'nde tarihi dokuya makul bir şekilde yapılan Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışını Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Başsavcı Soner Aygün, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Komutan Vekili Albay Fuat Güney, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağcı ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın birlikte yaptı. Müftü Yusuf Eviş'in yapmış olduğu duanın sonrasında Aile Sağlığı Merkezi gezildi.

Yusufpaşa Aile Sağlığı Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen uygulamada konuşan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, "İnsanların sağlık hizmetine ulaşımı, hastanelere başvuruı, doktor görme ve sağlık hizmeti alma oranı 17 kat Türkiye'de artmış. Ortalaması 5-6 kat artmış ancak Kars oranını biz biliyoruz en az 15-20 kat arttı. Dolayısıyla sağlıkta iyi bir noktaya geldik. Aile Sağlığı Merkezi'nde layıkıyla insana yakışır bir şekilde mekan sunmanın hoşliğini biz burda yaşıyoruz" dedi.

Kars Valisi Türker Öksüz, "Gerek Türkiye'miz de, gerek Kars'ımızda sağlık hizmetlerinin verimliliği, etkinliği, kalitesi günden güne artıyor. Yaşadığımız Kovid-19 salgın sürecinde ülkemiz çok hızlı bir şekilde salgın hastanelerini, kent hastanelerini yapmayı başardı. Bunlar örnek teşkil edecek, bütün dünya ülkelerinde örnek teşkil ediyor. Sağlık alanında bir hayli önemli başarılar olarak değerlendiriliyor. Şehrimizdeki hastanelerimiz kentimize önemli hizmet veriyor. İnşallah iler ki günlerde Bölge Hastanesi'nin yapım çalışmalarına başlayacağız. Aile Sağlığı Merkezi'nin Kars'ımıza hayırlı olmasını diliyorum" biçiminde konuştu.

Son olarak söz alan 65. Hükümette Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı milletvekili Ahmet Arslan, "Bu tesisi Harakani Hastanesi ile kıykatiyenrsak ufak bir yer, bu tesisi Kafkas Üniversitesi Eğitim, Araştırma Hastanesi ile kıykatiyenrsak ufak bir yer, yalnız bu tesisi çok değil bundan 15 sene önce Kars'a hizmet eden kentdeki hastaneyle kıykatiyenrsanız büyük bir yer. 2 000 700 metrekare kapalı alanı olan ve çoğu fonksiyonu olan bir tesis, o yüzden hem Aile Sağlığı Merkezimiz, hem Toplum Sağlığı Merkezimiz, hem de 112 Acil İstasyonu olarak hizmet sunan bu birim, esasında kent için çok değerli ve çok değerlidir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların sonrasında Aile Sağlığı Merkezi gezildi. Katılımcılar daha sonra bir de hatıra resmi çekildi

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzun tarihte yolları bir türlü yapılmayan Organize ve Küçük Sanayi Sitesi'nin yolları yapılacakÖnceki Haber

Uzun tarihte yolları bir türlü yapılmaya...

Kars'tan Ağrı'ya 'Biz Anadolu'yuz' ProjesiSonraki Haber

Kars'tan Ağrı'ya 'Biz Anadolu'yuz' Proje...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar