Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta tekstil çalışanları Atatürk'ü makineleri başında andı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta tekstil çalışanları Atatürk'ü makineleri başında andı
Kars'ta tekstil çalışanları Atatürk'ü makineleri başında andı

Kars'ta tekstil firmasında çalışan işçiler, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin

83'üncü senesinde hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te makinalarını kapatarak andı.


Kent merkezinde faaliyette bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan 200 işçi ve fabrika sahipleri, sabah mesai saatlerinde işlerinin başına geçti.

Erkek ve bayanların çalışmakta olduğu fabrikada, işçiler mesai başındayken saat 09.05'te çalan siren sesiyle beraber ayağa kalktı.

Atatürk'e olan saygılarını ellerindeki işleri bırakarak ve makinaları kapatarak gösteren işçiler, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudular.

Saygının yer ve mekan fark edilmeksizin sunulduğunu gösteren işçiler, anma programının ardından çalışmalarına devam ettiler.

İşçilerden Tümer Diğerler, gazetecilere, Atatürk'ün ölümünün 83. Yıl dönümü olduğunu hatırlatarak,

"Biz de şu an için mesaideyiz ve çalışmaktayız. Dışarıda herhangi bir etkinliğe katılamadığımızdan dolayı Atamıza olan saygımızı kendi iş yerimizde gösterdik ve onu andık. Ruhu şad olsun, rahmetle anıyoruz." dedi.

Nazar Eğer, 09.05'te iş başında olduklarını anlatarak, "Atamıza saygımızdan işimize iki dakika ara verdik. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mızı okuduk. Atatürk'e olan saygının yeri ve mekanı yoktur. Ona olan saygımızı iş başında makinalarımızı durdurarak gösterdik." diye konuştu.

Yavuz Özgen ise iş arkadaşlarıyla beraber çalan siren sesiyle hep beraber ayağa kalkarak saygı duruşuyla Atatürk'ü yad ettiklerini söyledi.

Atatürk'ü yad ettiklerini söyledi.

karsta-tekstil-calisanlari-ataturku-makineleri-basinda-andi-(3).jpegkarsta-tekstil-calisanlari-ataturku-makineleri-basinda-andi-(4).jpegkarsta-tekstil-calisanlari-ataturku-makineleri-basinda-andi-(5).jpegkarsta-tekstil-calisanlari-ataturku-makineleri-basinda-andi-(1).jpegkarsta-tekstil-calisanlari-ataturku-makineleri-basinda-andi-(2).jpeg

Kaynak :Volkan KARABAĞ

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Aydın, "Kars 36 Spor'a Hakkında AçıklamaÖnceki Haber

Başkan Aydın, "Kars 36 Spor'a Hakkında A...

Ulu Önder Atatürk Kars'ta AnıldıSonraki Haber

Ulu Önder Atatürk Kars'ta Anıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar