Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta Tam Kazın Mevsimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta Tam Kazın Mevsimi
Kanatlı hayvan yetiştiriciliği kapsamında büyük ilgi gören ve yüksek gelir vaat eden alanlardan biri kazcılıktır

Kazın tam mevsimi
Ülkemize özgü lezzetler arasında Kars kazı ön sıralarda yer almakta. Yıl boyunca özel şartlarda beslenen ve kesime hazırlanan Kars kazını yemek için Aralık ayı en ideal

Öylesine itinalı, öylesine meşakkatli bir süreç ki, sofraya geldiği zaman tattığınız lezzetin, bu özenin altında yattığını anlamak zor değil. Kars kazından söz ediyorum. Bugüne kadar denemediyseniz acele edin. Aralık, Kars kazını tatmak için en en ideal ay. Yıllardır Avşar Kaz Tandır Restoranı'nda sadece kaz ürünleri sunan İlter Avşar, kaz etiyle her şeyi yapıyor. Kazmacun, kaz ciğeri, kaz çorbası, kaz pidesi, kaz mantısı ve tabii ki kaz tandır... Kazın Kars'tan İstanbul'a geliş hikâye sünü, bizlere İlter Avşar anlatıyor, "Kazlar yaz boyunca meralarda besleniyor. Sekiz-10 aylık sürecin sonrasında son bir ay özel olarak arpayla besleniyor. Kar yedikten sonra et yağlanmış oluyor ve lezzeti artıyor. Bu ilk karın sonrasında kesiliyor. Kesimi kasım ayına denk gelen kaz tuzlandıktan sonra 15 gün ayazda kurutuluyor. Yöreye has bir şekilde imece usulü bakılıp, kesilen ve tuzlanan Kars kazı, kasım ve Aralık ayında büyükşehirlere gönderiliyor. Bu sebeple Kars kazının lezzetine varmak için en en ideal aydayız. Son zaman Kars kazı yılbaşı sofraları için de alternatif oluşturmaya başladı. Çünkü kaz eti bir raf ürünü değil."

Kaz çorbası
İlter Avşar bizimle soğuk havalara özel bir çorba tarifi de paylaştı:

Malzemeler
5 kaz gerdanı
2 yemek kaşığı kaz yağı
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı kaz suyu
1 çay bardağı süt
1 tutam maydanoz
Yarım çay kaşığı tuz

Tarifi
İki yemek kaşığı kaz iç yağını tencereye koyup eritiyoruz. Üç yemek kaşığı unu ilave edip kavuruyoruz. Dört dakika boyunca kavurduktan sonra üç su bardağı kaz suyunu ve bir çay bardağı sütü tencereye döküp çırpıyoruz. Orta ateşte kaynamaya yakın beş kaz gerdanını ayıklıyoruz, ince kıyım haline yakın doğruyoruz. Hazırladığımız gerdanları çorbanın içerisine ilave ediyoruz. Tuzunu ilave ettikten sonra kaynatıyoruz.

Kars Haber

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Karslıları Sevindirecek HaberÖnceki Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Karslıl...

Buraya çıkmak yürek istiyorSonraki Haber

Buraya çıkmak yürek istiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar