Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Buraya çıkmak yürek istiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buraya çıkmak yürek istiyor
Gümüşhane'nin Torul ilçesinde 240 metrelik irtifasıyla Türkiye'nin ve Avrupa'nın en yüksek cam seyir terkatiyenrından birisi olan Torul Kalesi Cam Seyir terası

Buraya çıkmak yürek istiyor
Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek cam seyir terkatiyenrından birisi Torul’da. 240 metrelik irtifasıyla Torul Kalesi Cam Seyir terası hem korkutuyor hem büyülüyor. Cam seyir terasını bu sene ilçe nüfusunun 13 katı misafir gelirken, toplam ziyaretçi sayısı da il nüfusunun 2,5 katına ulaştı.

Buraya çıkmak yürek istiyor
Gümüşhane'nin Torul ilçesinde 240 metrelik irtifasıyla Türkiye'nin ve Avrupa'nın en yüksek cam seyir terkatiyenrından birisi olan Torul Kalesi Cam Seyir terası adrenalin tutkunlarının mekanı oldu. Karayoluna en yakın cam seyir terkatiyenrından birisi olan alan son bir senede 175 bin, toplamda da 380 bin kişiyi konuk etti.İlçe merkezini kuşbakışı izleyen cam seyir terası açıldığı günden beri hem yerli hem yabancı turistlerin hem de adrenalin tutkunlarının mekanı oldu. Bu seneki ziyaretçi sayısı ilçe genel nüfusunun 13 katını meydana getirirken, açıldığı 5 Ocak 2018 tarihinden bugüne gelen ziyaretçiler Gümüşhane il geneli nüfusunun 2,5 katına ulaştı.



Orta çağda yapıldığı, Fatih Sultan Mehmet dönemindeyse Osmanlı topraklarına katılmış olduğu bilinen savunma ve gözetleme amaçlı Torul Kalesi'ne yakın mesafedeki zirveye kurulu cam seyir terası yerden 240 metrelik yüksekliği ile Gümüşhane'nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en gözde turizm merkezlerinden birisi haline gelirken, cam seyir terasında 2020 yılı için hazırlıkları şimdiden başladı.

Yılda milyonlarca aracın geçtiği Trabzon-Gümüşhane karayoluna yalnızca 2 km mesafede olması nedeniyle ulaşılabilirlik açısından da rahat bir konumda olan cam seyir terası yaz-kış demeden bilhassa hafta sonları dolup taşıyor.



Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin de alternatif mekanlarından birisi olan bölgeye ilk defa gelen Katarlı aile çok beğendiklerini ifade ederken Denizlili Hatice Sönmez, "Çok beğendik burayı. Görülmesi ve gelinmesi gerekli olan bir yer. Yükseklik korkum var ancak çok ürkütücü gelmedi bana" ifadeleriyle, Karamanlı Beyza Döner "İlk geldiğimizde çok korktum. Aşağıya hiç bakamadım. Sonra alıştım. İnsanlar buraya gelip deneyimlemeliler", Antalyalı Aziz Bodur da "Buraya ilk kez çıktım. Bayağı ürkütücü. Arkadaşımın ayakları hala titriyor" ifadeleriyle duygularını anlattı.
Torul ilçesinde yaşamakta olan Mahmut Atasu ise "Yükseklik korkusu olan için zor bir yer. Camların yanındaki demirlerden gelmesi lazım. Olmayan için rahat ama. Korkulacak bir şeyi yok. Manzarası da çok hoş. Torul ve çevresi ayaklarınızın altında" biçiminde konuştu.



Cam seyir terasını 2019 yılı itibariyle ziyaret eden misafir sayısının 175 bin kişi dolayında, toplamda da 380 bine yaklaştıklarını kaydeden Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir, "Seneye buray ile alakalı daha hoş projelerimiz var. İnşallah ziyaretçi sayımızı daha da çok artıracağız" dedi.
Gelen misafirlerin daha fazla çocuk oyun alanlarının eksikliğinden dile getirdiğini söyleyen Özdemir, "Biz tam cam teras olarak aşırı kalabalıklarda gelen ziyaretçilerimize hizmet edecek uzman ekip Kurumadık. Torul'daki altyapı çalışmaları bizi bayağı yordu. 2020 yılı için iyi hazırlanıyoruz. Birçok tur firmasıyla bağlantıya geçtik. Bazı tlinkar kendi programına koyacak burayı. Seneye çok daha hoş olacak cam teras" dedi.
Başkan Özdemir, Avrupa Birliğine sundukları zipline projesinin 4 safhanın 3.Safhasında olduğunu, Şubat ayında projenin durumunun belli olacağını belirterek, onu da yapmış oldukları zaman cam katiyen birlikte muhteşem olacağını, ilaveten terasın yanındaki bina için 2020 yılı bütçesinde Orman Genel Müdürlüğü'nün gerekli ödeneği koyduğunu ve seneye bitirip vatandaşların hizmetine sunacaklarını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta Tam Kazın MevsimiÖnceki Haber

Kars'ta Tam Kazın Mevsimi

Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de, kar kalınlığının yeterliSonraki Haber

Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de, kar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar