Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars’ta Köylere Teknoloji Sınıfları Kurulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars’ta Köylere Teknoloji Sınıfları Kurulacak
Yarını Kodlayanlar’ projesi kapsamında kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacı ile 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji dersliklerı kurulacak

Yarını Kodlayanlar’ projesi kapsamında kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacı ile 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji dersliklerı kurulacak.

Kars’ta Köylere Teknoloji Sınıfları Kurulacak


Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen ‘Yarını Kodlayanlar’ projesinde eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere yeni bir adım atıldı. Beşinci yılına giren projede, kırsal bölgelerdeki öğrencilerin teknolojiye erişimini artırmak amacı ile 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji dersliklerı kurulacak. Projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, eğitim ve STEM kitleri, Zoom iletişim ve aktivite araçlarının yer alacağı dersliklerda öğrencilere kodlama başta olmak sureti ile çeşitli teknoloji eğitimleri verilecek. Köy okullarında kurulacak teknoloji dersliklerı bunun beraberinde EBA Destek Noktaları olarak kullanılabilecek. Ayrıca, ailelere yönelik özel buluşmalar ve eğitimler düzenlenerek, ebeveynlere 21. Yüzyıl yetkinlikleri, dijital dünyada faydalanabilecekleri kaynaklar ve dikkat etmeleri gerekli olan önemli konular aktarılacak.

“Teknoloji kardeşliği” sağlanacak

Köy okullarında kurulacak teknoloji dersliklerı, “Yarını Kodlayanlar” okulları ve kulüpleri oluşturulmasının beraberinde okullararası profesyonel buluşmaları gibi “teknoloji kardeşliğine” yönelik çalışmalar yapılması açısından da fırsat sunacak. Bu derslikler vasıtasıyla, çocuklar ile ve öğretmenlerle derinlemesine eğitim yapmak, çocuklardaki etki ve değişimleri takip edebilmek, yeni fırsatlar sağlamak ve başarı öyküleri oluşturmak mümkün olacak. Aynı zamanda bir paylaşma kültürü yaratılmasına vesile olacak olan teknoloji dersliklerı, 3D yazıcı ve 3D kalem ile kırsalın gereksinimlerine yönelik çözümler üretmeye, ortak çalışma kültürünü diğer köylerle birlikte dijital süreçlerle oluşturmaya, sınıfın ve gereçlerin diğer öğrenciler ve ebeveynler tarafından kullanılmasını sağlamaya da imkân verecek.

30 ilde kurulacak

“Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında teknoloji dersliklerının kurulacağı köy okullarının bulunduğu iller şu biçimde: Adana, Burdur, Hatay, Ardahan, Hakkari, Kars, Şırnak, Tunceli, Van, Aydın, Denizli, Manisa, Uşak, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa, Ankara, Çankırı, Karaman, Sivas, Bolu, AmAsya, Ordu, Trabzon, Bilecik, Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli. Teknoloji dersliklerının kurulumuna Haziran ayında başlanacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KARSLI KADINLAR TANDIRDA 'HAÇAPURİ' YAPIYORÖnceki Haber

KARSLI KADINLAR TANDIRDA 'HAÇAPURİ' YAPI...

DEVA Partisi Kars İl Başkanlığı Başkan Özen'den 23 Nisan'da Özel Çocuklara ZiyaretSonraki Haber

DEVA Partisi Kars İl Başkanlığı Başkan Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar