Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta Köy Dolaşıp Tablet, Oyuncak ve Kıyafet Dağıttılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta Köy Dolaşıp Tablet, Oyuncak ve Kıyafet Dağıttılar

Köy köy dolaşıp tablet, oyuncak ve kıyafet dağıttılar KAR-DER; Kars, Ardahan ve Iğdır illerine bağlı köylerdeki bazı okulları gezerek ihtiyaç sahibi çocuk öğrencilere tablet, oyuncak, elbise ve kırtasiye malzemesi dağıttı.
Köy köy dolaşıp tablet, oyuncak ve kıyafet dağıttılarKARS - KAR-DER; Kars, Ardahan ve Iğdır illerine bağlı köylerdeki bazı okulları gezerek ihtiyaç sahibi çocuk öğrencilere tablet, oyuncak, elbise ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

KAR-DER (Ataşehir Kars Ardahan Iğdır Dayanışma Merkezi) geleceğin teminatı olan çocukların yüzü gülsün diye pek çok kişiye ve STK'lara örnek olacak projeyi hayata geçirdi. KAR-DER, 'Oyuncak Toplama Sosyal Sorumlu Projesi' ile Kars, Ardahan ve Iğdır illerine bağlı köylerdeki bazı okulları gezerek ihtiyaç sahibi çocuk ve öğrencilere tablet, oyuncak, elbise ve kırtasiye malzemesi dağıttı. "Sahipsiz oyuncak, oyuncaksız çocuk kalmasın" sloganıyla gerçekleştiren proje kapsamında onlarca tablet ve binlerce oyuncak, elbise ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. STK'nın gönüllüleri vasıtası ile dağıtılan hediyeleri alan çocukların mutlu oldukları görülürken, yüzlerindeki gülümseme içleri ısıttı. KAR-DER Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Çerkez, "Biz, bu topraklarda doğup büyüdük. Oyuncaklarımız çamurdan, topraktan ve ahşaptan oldu. Onun için oyuncağa ağırlık verdik. Daha sonra tarafımız başvurulması üzerine online yapılan eğitim için tablet getirdik" dedi.

"Bizim oyuncaklarımız çamurdan, topraktan ve ahşaptan oldu"Neden böyle bir proje yaptıklarını söyleyen Başkan Orhan Çerkez, "KAR-DER olarak bizim de doğduğumuz topraklarda doğan çocuklara, vefa borcumuzu ödemek için buradayız. Bu konu da sosyal proje geliştirdik ve çocuklarımız oyuncaksız kalmasın, oyuncaksız çocuk olmasın dedik. Biz bu topraklarda doğup büyüdük. Oyuncaklarımız çamurdan, topraktan ve ahşaptan oldu. Onun için oyuncağa ağırlık verdik. Daha sonra tarafımız başvurulması üzerine online yapılan eğitim için tablet getirdik. İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıttık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle öğrencilerimize bayram hediyesi olarak elbise dağıttık. Elleriyle dikiş yapan, bebekleri süsleyen ve çocuklar üşümesin diye eldiven, kazak ve bere ören bayanlara çok teşekkür ediyorum. Ayrıca herkezin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı ve Kars'ın kurtuluşunu kutluyorum. Bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimize Allah'tan rahmet diyorum ve saygı ile anıyorum" dedi.Pandemiden dolayı zor duruma düşenlere dikkati çeken Çerkez, "Çevremizde pandemi sebebiyle zor durumda yaşlı, engelli ve çocuklar var. Onların yaşamlarını rahatlamak ve ihtiyaçlarını giderme konusunda herkezin elinden gelen yardımı yapmasını istiyorum. Herkesi bu kampanyaya davet ediyorum.

Herkes elinden geldiği kadar birbirine yardım etmesi lazım. Dünyada ve ülkemizde pandemiden kaynaklı ekonomik daralma var. Bugünlerde insanların birlik, beraberlik ve yardımlaşmaya ihtiyacı var" biçiminde konuştu.Çerkez, sözlerini şöyle tamamladı: "Sosyal projemizde özellikle çocuklara dokunmak istedik. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Çocuklar geleceğimizin garantisidir"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kış Mevsiminin Yaklaşmasıyla Beraber Kars’ta Soba Satışları da ArttıÖnceki Haber

Kış Mevsiminin Yaklaşmasıyla Beraber Kar...

Digor'da Ruhsatsız Silahlar ve Tarihi Eserler YakalandıSonraki Haber

Digor'da Ruhsatsız Silahlar ve Tarihi Es...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar