Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta Koronavirüs Denetimleri Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta Koronavirüs Denetimleri Başladı

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine "COVID- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler" konulu genelge gönderdi. Genelge kapsamında Kars’ta denetimler başladı.


Kars Valiliği koordinesinde bugün ilgili kamu kurumları ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşan ekipler, “koronavirüs” denetimini gerçekleştiriyor.

Genelgede, Türkiye’nin içinde bulunduğu kontrollü sosyal hayat döneminde salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının beraberinde her bir faaliyet alanı ve iş kolu için alınması gerekli olan önlemler ayrı ayrı belirlenerek, bu kural ve tedbirler çerçevesinde faaliyetlerin sürdürülmesinin sağlandığı ifade edildi.

Kontrollü sosyal hayat döneminde Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenerek yayınlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gerekli olan önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli şekilde denetlenmesi amacı ile 81 il valiliğine konuyla ilgili talimat verildi.

Daha önce genelgelerle her bir iş yeri ve faaliyet alanı için alınması gerekli olan tedbirlerin belirlendiği hatırlatılan genelgede, bu çerçevede ticari taksiler, pazar yerleri, sosyete pazarları, şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, dernek lokalleri, düğün ve nikah yapılan yerler, internet kafe, salon ve elektronik oyun yerleri, erkek kuaförü, kuaför, güzellik merkezi, avm'ler, park, piknik alanları ve benzeri yerler, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, SPA ve spor merkezleri ile sinema, tiyatro ve diğer kültürel aktivite yerleri, lunapark ve tematik parkların denetimi gerçekleştiriliyor.

Denetimlerde başta şehir içi veya şehirler arası toplu ulaşım araçları olmak üzere vatandaşların toplu olarak bulunduğu, bulunabileceği kamuya açık park, bahçe, meydan, cadde, sokak ve benzeri yerlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlar için belirlenmiş diğer kuralların denetimi gün boyu devam edecek.

Kaynak: Kars Manşet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars tarım şehri olacakÖnceki Haber

Kars tarım şehri olacak

Hayvanların kirlettiği karayolları tehlikeli oluyorSonraki Haber

Hayvanların kirlettiği karayolları tehli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar