Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars’ta koronalı günlerde tarla sürümü başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars’ta koronalı günlerde tarla sürümü başladı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle zor günler yaşayan ülkemizin birçok bölgesinde olduğu gibi Kars’ta da, üreticiler tarlalarını sürmeye başladı.

Bulaşma riskinin en az yaşanacağı tarlalarda bile Kars köylüsü fiziki mesafeyi koruyarak tarlalarını sürüyor. Ölümcül virüsün dünya ve ülke ekonomisini alt üst etmesine rağmen bazı kesimler krizi fırsat bilerek her ürünün fiyatını iki katına çıkardı. Dünya genelinde petrol fiyatlarının düşmesiyle beraber ucuzlayan mazot ile tarlalarını süren Kars köylüsü biraz olsun nefes alırken, ektiği ürünü hasat zamanı elde etmeyi umut ediyor.

Hükumet tarafından virüsün olumsuz etkisi altında kalan her kesime türlü destekler verilirken, üretici köylünün unutulduğu bu günlerde, muhtemel kuraklık riski de kara kara düşündürüyor. En azından mazot desteği bekleyen Kars köylüsü ve üreticisi Hükümetin bir kez de kendilerini Meclis gündemine taşımaları gerektiğine dikkat çekiyor.

Her yıl Nisan ayında tarlalarına koşan Kars köylüsü umutla tarlalarını sürmeye başladı başlamasına ama diğer yandan da tohum fiyatlarının da son derece yüksek olmasından dert yanıyor.

İnsan eli ile ısınan ve iklim değişikliğinden kaynaklı doğal felaketlerin yaşanmaya başladığı dünyada, artık tarımsal faaliyetlerin oldukça önemli hale geldiği günümüzde devletlerin tarımsal üretime önem vermesi gerekmektedir. Tarım ve hayvancılığın etkin ve verimli bir biçimde yapılmasıyla Türkiye’nin büyük bölümünü doyuracak kapasitesi olan Kars ve çevre illerimizde geçler, geçimini sağlamak amacıyla göç etmeye devam ediyor. Koronavirüs ile beraber artık gıda sıkıntısının yaşanacağı dünya ve ülkemizde, tarımsal faaliyetlerin hayati önem taşıyacağı artık tartışılırken, Kars köylüsünün de artık doğduğu topraklara geri dönmesini sağlamak önem arz ediyor. İşsizliğin pik yapmış olduğu koronalı günlerde Hükumetin ivedi bir biçimde tersine göçü sağlayacak faaliyetleri hayata geçirmesi bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kağızman'da bir köy daha karantinaya alındıÖnceki Haber

Kağızman'da bir köy daha karantinaya alı...

Kars’ta 2 köy daha karantinaya alındıSonraki Haber

Kars’ta 2 köy daha karantinaya alındı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar