Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars'ta Kontrollü Normalleşme kontrolü | Kars Haber

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars'ta Kontrollü Normalleşme kontrolü | Kars Haber
Kars'ta kontrollü normalleşme kontrolü Vali Türker Öksüz, yurttaşları uyardı Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da kontrollü normalleşme döneminin ilk kontrolü 295 ekip, bin 158 görevlinin katılımıyla yapıldı.

Kars'ta kontrollü normalleşme kontrolü Vali Türker Öksüz, yurttaşları uyardı Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da kontrollü normalleşme döneminin ilk kontrolü 295 ekip, bin 158 görevlinin katılımıyla yapıldı.
Kars'ta kontrollü normalleşme kontrolüVali Türker Öksüz, yurttaşları uyardı Kars  Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da kontrollü normalleşme döneminin ilk kontrolü 295 ekip, bin 158 görevlinin katılımıyla yapıldı.İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine 14 maddelik genelge göndermesinin sonrasında Kars Valisi Türker Öksüz, Başkanlığı'nda oluşturulan denetim ekipleri şehir genelinde iş yerlerini ayrı ayrı denetleyerek alınması gerekli olan kurallar ile alakalı bilgilendirdi.


Kars Valisi Türker Öksüz, birlikteindeki Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Ticaret İl Müdürü Adem Beyribey ve birlikteindeki denetim ekipleriyle birlikte Kazımpaşa ve Faikbey Caddesi'nde denetim yaptı.Yapılan denetimlerin sonrasında gazetecilere açıklama yapan Vali Türker Öksüz, "Kontrollü normalleşme dönemine geçmiş bulunuyoruz Covid-19 ile mücadelede, tabi bu dönemi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Şunu ifade etmek istiyorum. Bu dönemde kurallara uymamız, alınan tedbirlere riayet etmemiz bir hayli önemli bir takım normalleşme adımları attık. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Başkanlığında toplanan kabine kararları ışığında İl Hıfzıssıhha Kurulu karaları kapsamında bir takım adımlar attık" dedi.Öksüz, "Okullarımızın açılması, 65 yaş üzeri halkımızın getirilen kısıtlamalarının kaldırılması, lokanta gibi, kafeterya gibi yeme içme mekanlarının açılması gibi adımlar oldu. bu tür konularda tabi normalleştik ama bu normalleşme süreci içerisinde hepimiz,

Kars'ta yaşamakta olan herkes, tüm yurttaşlarımız kurallara uyma konusu ile alakalı ciddi bir titiziyet göstermemiz gerekmektedir.

Aksi takdirde geriye dönüş ve geriye dönüşle birlikte hepimiz bundan çok büyük zararlar görebiliriz. Biz bugün tüm kamu görevlilerimizle STKl'arın temsilcileriyle hepimiz sahadayız. Türkiye genelinde 360 bin kişi sahada, ilimizde de 295 ekip, bin 158 kişi denetimle görevli her tarafı kontrol ediyoruz" biçiminde konuştu."Tavuk gibi insanlar ölüyor"Kars Valisi Türker Öksüz'ün yapmış olduğu dolmuş kontrolünde 75 yaşında bir kadın insanların Covid-19'dan tavuk gibi öldüğünü ifade etti.Çarşıya iki sefer çıktığını dile getiren 75 yaşındaki kadın, "Valla ben 75 yaşındayım böyle bir şey görmemiştim. Hiç duymamıştım. Bir sadece tavuklar ölüyordu, kaldırıp atıyorduk. İnsanlar aynı tavuk ölmesi gibi ölüyor" demesi salgının ne kadar tehlikeli olduğunu ortaya çıkardı. Vali Türker Öksüz, de dolmuşta bulunan yurttaşlardan kurallara uymalarını istedi.Kars'ta 295 ekip, bin 158 denetim görevlisi kahvehane, restoran, kafe, erkek kuaförü gibi çoğu iş yeri ve faaliyet alanında tedbirlere uyulup uyulmadığı kontrol etti. Kuralları ihlal eden kişi ve işletmelere ise uyarıldı.

Kaynak: İHA

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kağızman Gençlerbirliği Spor yönetiminden Akhisarspor'a ziyaretÖnceki Haber

Kağızman Gençlerbirliği Spor yönetiminde...

Göleti Sözleşmeleri İmzalandı |Kars HaberleriSonraki Haber

Göleti Sözleşmeleri İmzalandı |Kars Hab...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar