Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars’ta hastaneye gidecekler dikkat! Bu uyarıyı ciddiye alın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars’ta hastaneye gidecekler dikkat! Bu uyarıyı ciddiye alın

1 Haziran ile başlayan normalleşme süreci ile birlikte Karslıların hastanelere müracaatları sırasında dikkat etmeleri gereken hususlar açıklandı.

Kars Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, hastaneye gidecek vatandaşların evvela maske takmaları ve 182 veya MHRS’den randevu almaları gerekli olduğu vurgulandı.

Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunca 01.06.2020 tarihinde hazırlanmış olan COVID-19 Pandemisinde Normalleşme Döneminde “Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi” uyarınca halkımızın sağlık hizmetlerinden güvenli bir biçimde yararlanabilmeleri maksadıyla uyulması gerekli olan belli kurallar belirlenmiştir. Özellikle poliklinik hizmeti alacak halkımızın aşağıdaki kurallara uyarak sağlık hizmeti almaları önem arz etmektedir.

Bu kurallar;

1-Hastanede verilen hizmetler acil durumlar hariç randevulu olacak olup, randevular birimlerde yığılma oluşmasını engelleyecek şekilde düzenlenecektir. Hastaların hastanede bekleme süreleri en az olacak biçimde düzenlemeler yapılacaktır. Bu süreçte tüm hastaların kişisel korunma önlemlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Hastaların hastaneye mutlaka maskeli gelmeleri ve maskelerin ağız ve burunu tam kapamış şekilde takılması ve maskelerin gerekmedikçe çıkarılmaması gerekiyor.

2-Randevusu olmayan hasta polikliniklere alınmayacaktır. Randevusuz hastalar hastanelerde yığılmaya sebep olmakta ve hastanelerde çalışma düzeninde aksaklıklara yol açmaktadır. Covid-19 hastalığından korunmada en önemli faktör olan sosyal mesafe kurallarının korunması, lüzumsuz kalabalık oluşmasının önlenmesi, tüm hasta ve çalışanların sağlığının korunması için elzem olduğundan hastalarımızın mutlaka randevu alarak hastaneye gelmeleri gerekiyor. 

3-Randevular Sağlık Bakanlığı'nın "ALO 182" çağrı merkezini arayarak veya MHRS internet sitesi (https://www.Hastanerandevu.Gov.Tr / https://www.Mhrs.Gov.Tr) üzerinden online olarak alınması gerekiyor.

Kars Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars’ta şüpheli ölümün faali yakalandı!Önceki Haber

Kars’ta şüpheli ölümün faali yakalandı!

Kars'ta özenle bakılan "bilikler" ilk kez merayla buluştuSonraki Haber

Kars'ta özenle bakılan "bilikler" ilk ke...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar