Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kars Belediyesi Kültür & Sanat Kafesi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kars Belediyesi Kültür & Sanat Kafesi Açıldı

Kars Belediyesi, Masal Park'ta içerinde çeşitli faaliyetlerin yapılacağı Kültür & Sanat Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi.
İçerisinde kitap söyleşileri, okur - yazar buluşmaları, müzik dinletisi, sanatsal faaliyetler ve toplantı gibi aktivitelerin yapılacağı kafenin açılış kurdelesi, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kars Belediye Başkan Ayhan Bilgen ve Belediye Başkan Yardımcısı Muazzes Çağrıtekinci tarafından kesildi.

Açılış kurdelesini kesen HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Kars’ta bulunmaktan ve belediyeye ait kültür merkezinin açılışına katılmış olmaktan kaynaklı mutlu olduğunu ifade etti. Kafenin hayırlı olması dileğinde bulunan Beştaş, “HDP Kars’a çok yakıştı, Kars’ta HDP’ye yakıştı. Bundan sonra çalışmalarımızla hep beraber olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BİLGEN, “ÇALIŞMALARIMIZI KÜLTÜR MERKEZLİ YÜRÜTMELİYİZ”

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de açılış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Kars’ın bir kültür kenti olduğunu belirterek, tüm çalışmaların kültür merkezli yürümesi gerektiğini ifade etti.

Kafenin Kars halkının ve sivil toplum örgütlerinin hizmetinde olacağını da söyleyen Başkan Bilgen, “Biz bilhassa gençlerimizin burasını yalnızca vakitlerini öldürdükleri bir yer olarak düşündük. Aynı zamanda gençlerimizin vakitlerini değerlendirmeleri açısından da kültür kafelerde, kitapla beraber, gerçekten kitap dostu, kitapla buluşan kültürel aktivitelerin yapıldığı bir ortamda bulunmalarını kentin geleceği açsından da önemsiyoruz. Parklarımızda, bahçelerimizde ve kafeteryalarımızda kitaplıklar kuracağız. Ve buralarda yapacağımız kültürel aktivitelerle aslında kentin tekrar bir kültür şehri olmasını hep beraber sağlayacağız. Burası belediyenin kendi şirketi tarafından işletilecek. Aynı zamanda halkımız ve sivil toplum örgütleri de buradan yararlanabilecek. Etkinlikler yapabilecekler. İsteyenler burada çeşitli toplantılar da düzenleyebilecek. Ama öncelikli olarak kitap kafe ve kültür kafe gibi aktiviteler yapılacak” dedi.

Açılış sonrası kafe gezildi ve açılışa katılan davetlilere sazlı sözlü canlı müzik dinletisi sunuldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İyot Eksikliği Kars’ta Önemli Bir Sağlık Sorunu OlduÖnceki Haber

İyot Eksikliği Kars’ta Önemli Bir Sağlık...

Kars’ta soba zehirlenmesi: 3 yaralıSonraki Haber

Kars’ta soba zehirlenmesi: 3 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar