Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Kafkas Üniversitesinden mezun olan öğrencilerin bitirme ödevi Kovid-19 temalı projeler oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kafkas Üniversitesinden mezun olan öğrencilerin bitirme ödevi Kovid-19 temalı projeler oldu
Kars'ta Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan son sınıf öğrencileri, geliştirdikleri yeni tip covid-19 (Kovid-19) temalı projeleri sergiledi.


Kars'ta Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan son sınıf öğrencileri, geliştirdikleri yeni tip covid-19 (Kovid-19) temalı projeleri sergiledi. Öğrenciler, bitirme projesi kapsamında Kovid-19'un teşhisini, tedavisini ve virüsten korunmayı kolaylaştıracak ürünler tasarladı.

 
Kovid-19 ile mücadele kapsamında 10 öğrencinin tasarladığı projeler, fakültelerinde sergilendi. KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Aslan, gazetecilere, öğrencileriyle güzel çalışmalar yapmış oldukları için gurur duyduklarını söyledi. Öğrencilerin yapmış oldukları projeleri geliştirerek insanlığa daha faydalı bireyler olacaklarını dile getiren Aslan, "Üniversitemizin Mühendislik Mimarlık Fakültesinin son sınıf öğrencilerinin hazırladıkları Kovid-19 temalı projenin lansmanını yapacağız. Bu konu da öğrencilerimizle onur duyuyoruz, çok güzel çalışmalar ortaya çıkardılar. Bu mezuniyet projesiyle mezun olacaklar. İnşallah insanlara toplumumuza daha hayırlı işler yapacaklar." dedi. KAÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömür Deveci de fakülte öğrencilerinin toplum yararına çeşitli tasarımlar yapmış olduklarını söyledi. Ülkede son dönemde gelişen teknolojinin sevindirici olduğunu belirten Deveci, "Bizler fakültenin öğrencilerini TEKNOFEST programlarına hazırlama adına bu tarz çalışmaların içerisinde bulunmaları için uğraş vermekteyiz. Öğrencilerimiz oldukça güzel çalışmalar ürettiler. Bunları çeşitli ulusal ve uluslar arası yarışma programlarına sundular, bu da bizi gururlandırdı. Umarım yetiştirdiğimiz mühendisler ülkemizdeki ciddi projelere imza atarlar." ifadelerini kullandı. "Projeleri, TEKNOFEST'e gönderdik "Proje danışmanlığı yapan

KAÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi

Dr. Öğr. Üyesi Fatih Medet Alibeyoğlu da bu seneki bitirme projelerinin temasını salgından dolayı Kovid-19 olarak belirlediklerini dile getirdi. Salgın döneminde yenilikçi ne gibi projelerin yapılacağı üzerine çalıştıklarını dile getiren Alibeyoğlu, "13 öğrencimizden 10 tanesi güzel projeler gerçekleştirdi. Projeleri, TEKNOFEST'e de gönderdik. Oradan destek alan projelerimiz, patent sürecince olan çalışmalarımız var. Bu konu da Kovid-19'a yenilikçi nasıl bir yaklaşım sunabiliriz, bunun çalışmalarını yaptık. Kovid hastalığının belirlenmesi, tedavi edilmesi ve hayatta daha konforlu yaşayabilmek için projeler belirledik." biçiminde konuştu. KAÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Sedat Şen de Kovid-19 ile mücadele için tasarım gerçekleştirdiğini dile getirerek, "Tasarımın Kovid-19 üzerine, bu tasarım kullanılırken genelde avm'ler, marketler ve kozmetik ürünler satan mağazalar için düşünüldü. Elle temas yöntemi ile bazı virüs ve mikropların özellikle de Kovid-19'un bulaşmasının önlenmesi amacı ile makineye yerleştirilen ürünler, 7 ile 10 saniye aralığında dezenfekte edecek, böyle bir çalışma geliştirdim." diye konuştu.
Kafkas Üniversitesinden mezun olan öğrencilerin bitirme ödevi Kovid-19 temalı projeler oldu


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
9’uncu Tümen Şehitliği yakın tarihimize ışık tutuyorÖnceki Haber

9’uncu Tümen Şehitliği yakın tarihimize...

Toraman’dan Yunus Kılıç’a çağrı: "Kars, afet kapsamına alınsın!"Sonraki Haber

Toraman’dan Yunus Kılıç’a çağrı: "Kars,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar