Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

İkinci el araç fiyatları almak için zaman uygun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İkinci el araç fiyatları almak için zaman uygun
Fiyatlar düştü, ikinci el araç almak için makul zaman'

Fiyatlar düştü, ikinci el araç almak için makul zaman'

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını etkisiyle sene boyunca artan ikinci el araç fiyatlarında son dönemlerde % 3-10 düşüş görüldüğünü belirterek, 'Şu an ikinci el araç satın almak isteyenler için makul bir zamandayız."' dedi.


Erkoç, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamada, bu yıla dair ikinci el araç pazarını değerlendirdi.

Yılın 10 ayında 5 000 000 671 bin 444'i otomobil, 1 000 000 434 bin 484'ü hafif ticari olmak sureti ile toplamda 7 000 000dan fazla aracın el değiştirdiğini dile getiren Erkoç, "Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerine rağmen ikinci el pazarında geçen seneye göre % 18,9 bir artış yaşandı. İkinci el araç pazarının bu yılı 8,7 000 000 adet ile kapatmasını bekliyoruz." biçiminde konuştu.

Erkoç, salgın sebebiyle sıfır araç temininde yaşanan problemlerin sene boyunca ikinci el araç fiyatlarının artmasına neden olduğunu yalnız kasım itibarıyla fiyatlarda bir düşüş yaşandığına işaret ederek, senenin son dönemine girilen son günlerde fiyatların gevşemeye başladığını ifade etti.


Salgının etkisiyle üretim ve tedarikte yaşanabilecek belirsizlikler nedeniyle fiyatlarda da parametrelik görülebileceğini anlatan Erkoç, "Şu an ikinci el araç satın almak isteyenler için makul bir zamandayız." değerlendirmesinde bulundu.

'TALEPTEKİ YÜKSELİŞ FİYATLARI ARTIRABİLİR'
Erkoç, yıl sonu itibarıyla sıfır araçta arz talep dengesinin sağlanmasının ve bayiler tarafından yapılan yeni yıl kampanyalarının ikinci el fiyatlarının geri gelmesini sağladığına dikkati çekerek, "Salgın bu sebeple ekonomi alanında yaşanan problemlere rağmen ikinci el araç sektörü sene boyunca gelişme kaydetti. Bu da fiyatlarda spekülatif artışları birlikteinde getirmişti yalnız şu anda fiyatlarda % 3-10 oranında bir düşüş yaşanıyor." biçiminde konuştu.

Gelecek dönemde de aşılama çalışmaları ve vakaların düşmesiyle ikinci el isteğinin de artacağını düşündüklerini belirten Erkoç, şu biçimde devam etti:


"Talepte olabilecek yükseliş, geride bıraktığımız yaz boyunca yaşadığımız gibi bir fiyat artışını da birlikteinde getirebilir. Ayrıca 2021'de pandemi sürecinin devamıyla ilintili olarak otomotiv firmalarında muhtemel bir üretim kısıtlaması olduğu takdirde de fiyatlar artış gösterebilir. Bu durum da şu anda araç almak isteyenler için çok makul bir dönem."

KAYNAK:AA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars'ta Ruhsatsız Silah OperasyonuÖnceki Haber

Kars'ta Ruhsatsız Silah Operasyonu

32 fabrika binasının inşa edildiği Van tekstilin yeni üssü oluyor! Binlerce kişiye iş imkanı sağlanacak Sonraki Haber

32 fabrika binasının inşa edildiği Van t...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar