Kars Haber

Kars Haberleri

Kars Gündem

Kars Son dakika

kars güncel

Dikkat “Kars'ta Vaka sayılarında ciddi artış eğilimi var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dikkat “Kars'ta Vaka sayılarında ciddi artış eğilimi var”

Kars İl Pandemi Kurulu Toplantısı, Vali ve Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün başkanlığında yapıldı.

Valilik Gazi Toplantı Salonunda gerçekleştirmiş olan toplantıda değerlendirmeler yapan Vali Öksüz, dünya çapında yaşanan Kovid-19 salgınında özellikle son zamanlarda ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da vaka sayılarında ciddi bir artış eğilimi olduğunu ifade etti.

Vali Öksüz, bu artışa paralel olarak yoğun bakım, solunum cihazı destek tedavisi ve ölüm sayılarında artışlar görüldüğünü de belirterek, alınan önlemlerin gözden geçirilmesi ve ek tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

Vali Öksüz, salgının başlangıcından bugüne dek il genelinde çeşitli planlamalar yapıldığını ve bir takım tedbirler alındığını da belirterek, ancak alınan tüm tedbirlere rağmen duyarsız vatandaşların kurallara uymaması ve gerekli itinayı göstermemesi sebebiyle salgın başlangıcına göre bugün kritik bir seviyeye gelindiğinin altını çizdi.

Hastanelerde şu andan itibaren yatak sayısında sıkıntının olmadığını da belirten Vali Öksüz, “Vaka sayısındaki artışın sürmesi halinde sıkıntı yaşanılabilir. Bu sebeple yurttaşlarımıza çok büyük sorumluluk düşmektedir. Alınan tedbirlere özellikle maske, mesafe ve temizlik konularına muhakkak titizlikle uyulması gerekmektedir.”dedi. 

Kış mevsiminin başladığı son günlerde halkımızın aile ziyaretlerine gitmemesi, kapalı mekânlarda vakit geçirmemesinin önemini vurgulayan Vali Öksüz “Vaka artışları sebebiyle hükümet tarafından çeşitli kısıtlamaların uygulanmaya başlandı. Buna göre lokanta, restoran, pastane, erkek kuaförü, kuaför, yüzme havuzu, kaplıca, internet kafe, halı saha, tiyatro, sinema gibi yerlerde faaliyetlerin bugün itibariyle saat 22.00’da sona ereceğini ayrıca çalışma hayatında da esnek çalışma, dönüşümlü ve vardiyalı çalışma gibi uygulamaların hayata geçirilebilecek. Salgın denetim ekipleri ve filyasyon ekiplerinin gayretle çalışıyor. Özellikle sağlık personelinin çok büyük bir özveriyle görev yaptığını biliyoruz. Vatandaşlarımızın rehavete kapılamadan, hem kendisi ve ailesinin sağlığı hem de yakınlarının ve tüm hemşehrilerimizin sağlığı için duyarlı davranması, alınan tedbirlere titizlikle uyması gerekmektedir. 

Vali ve Kars Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün değerlendirmelerinin ardından gündem konuları görüşülerek karar bağlandı.

Kaynak: Kars Manşet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karslılara Korona UyarısıÖnceki Haber

Karslılara Korona Uyarısı

Kars'ta Depreme Karşi Beton Duvarlar İmalatıSonraki Haber

Kars'ta Depreme Karşi Beton Duvarlar İma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar